ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Met een stijging van 0,07% is de hammer van gisteren formeel bevestigd als bodem, maar krachtig is deze bevestiging niet. De candle van vandaag is echter een nieuwe hammer, dit maal een kleinere. Het is een aanwijzing dat de markt in weerwil van de kleine winst nog steeds aan een vervolg naar boven denkt. Dit staat in contrast met het patroon in de grafiek, de omgekeerde driehoek w-w' die zegt dat een daling aanstaande is. De hammers geven een stijging aan, de driehoek een daling. De toekomst zal leren welk van beide het wordt, ik houd ondanks de hammers vooralsnog rekening met een daling. Breekt de AEX naar boven uit de driehoek dan zit ik fout, het patroon wordt namelijk afgerond als toppatroon bij een uitbraak aan de onderzijde.

  • De hele candle van vandaag staat boven de Bollinger Bands, dat wil zeggen dat de stemming nog steeds positief is. De smalle banden geven aan dat ons mogelijk een stevige en wellicht snelle beweging te wachten staat, zonder dat vooraf gezegd kan worden of dat een beweging omhoog of omlaag gaat zijn. Beleggers gaan zoals we aan de hammers zien uit van een koersontwikkeling naar boven. Of zij het gelijk aan hun zijde hebben zal blijken.

  • Vandaag ontstond een top bij de stippellijn rond 612,4, een grens waar eerder weerstand lag. Wordt dit niveau blijvend doorbroken dan zijn de grenzen 613,2, 614 of 615,7 de resterende potentiŽle weerstandsniveaus waar we onze aandacht op kunnen richten. Bij elk van deze drie kan zich theoretisch nog een top ontwikkelen.

  • Een daling onder de stippellijn rond 609,6 zou daarentegen korte termijn topvorming inhouden. Steun zou er vervolgens kunnen zijn rond 608,3, 606,6 of 605,1. Daar lag immers eerder steun en zou bij een daling dus eventueel opnieuw steun aanwezig kunnen zijn. 

Resumerend: 

Formeel is de hammer van gisteren door de stijging van vandaag bevestigd als bodem, maar sterk was die bevestiging met een winst van 0,07% niet. De markt heeft met de hammer van vandaag echter nogmaals aangegeven uit te gaan van een vervolg naar boven. Morgen gaan we kijken of deze nieuwe hammer bevestigd wordt. Ik houd ondanks de hammers van de laatste dagen op grond van de omgekeerde driehoek w-w' in de daggrafiek nog steeds rekening met een uiteindelijke daling. Weerstand vonden we vandaag ter hoogte van de stippellijn rond 612,4 die al eerder weerstandslijn was. Wordt dit niveau alsnog blijvend doorbroken dan zijn 613,2, 614 of 615,7 de grenzen waar we ons licht op kunnen laten schijnen. Daar kan namelijk nog weerstand gevonden worden en dientengevolge eventueel een top tot ontwikkeling komen. Een daling onder 609,6 zou daarentegen korte termijn topvorming aangeven. Steun kan er dan in theorie nog zijn bij bodems rond 608,3, 606,6 of 605,1. Of nu een stijging of een daling volgt, we doen er op grond van de versmalling in de Bollinger Bands goed aan om rekening te houden met de mogelijkheid dat het om een stevige en wellicht snelle beweging gaat. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 15 jan 2020, 18.34u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

15 jan 09.15u: Weerstandsniveau 612,4 bereikt

Woensdag 15 jan 2020: Wat is me opgevallen?

15 jan 10.00u: Er zijn drie groene candles gevolgd

15 jan 11.00u: Steun bij 611,7, weerstand bij 612,4

15 jan 12.00u: Beeld afgelopen uur niet veranderd

 

De analyse van gisteren:

14 jan slot: Weer hammer, markt denkt aan stijging

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven