ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het was een spectaculaire beursdag vandaag, een stijging van 2,2% staat namelijk niet vaak op de Amsterdamse koersborden. Lijn w, waar ik potentiŽle weerstand vermoedde, speelde geen enkele rol in de koersvorming. De AEX steeg sterk en keerde terug bij koersniveaus die de index in december had, voorafgaand aan de uitbraak van het coronavirus. Beleggers zien in de virusuitbraak dus feitelijk geen bedreiging voor de economische groei, dat is wat men impliciet zegt. De Nasdaq staat ter hoogte van de laatste all-time-high van 24 januari jongstleden. Dat is een nog betere illustratie van het gegeven dat men zich geen zorgen maakt. Het is frappant, want economische schade zal er gezien het feit dat vele Chinese bedrijven stilliggen zonder meer zijn. De vraag is alleen nog hoe groot die zal zijn en dat hangt af van de lengte van deze crisissituatie. Daar kan niemand wat over zeggen. De markten schuiven de invloed ervan echter vooralsnog terzijde als zijnde niet relevant.

  • De AEX is gesloten bij de stippellijn rond 605,4, een stippellijn door een voorgaande bodem. Hier kan eventueel weerstand ondervonden worden en dus een top worden ontwikkeld. Morgen zal ik daarom kijken of het wellicht van een daling komt.

  • Gisteren vroeg ik me nog af of de AEX teruggekeerd was binnen de Bollinger Bands, vandaag is daar geen twijfel meer over. Alles is door deze terugkeer weer mogelijk in deze indicator, zowel een stijging als een daling. De middellijn kan in theorie fungeren als weerstandslijn.

  • Net boven het weerstandsniveau 605,4 waar we de dag eindigden ziet u een magenta stippellijn. Het is het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 616,5 - 589,4. De andere Fibonacci niveaus heb ik overigens weggehaald, dat maakte de grafiek wat overzichtelijker. Het 61,8% niveau dat nu is overgebleven ligt rond 606,1 en is een belangrijk potentieel weerstandsniveau. Net als bij 605,4 is topvorming hier een optie.

  • In de kwartiergrafiek ziet u de stijgende lijn k onder de candles vanaf 09.30 uur vanmorgen. Zolang de AEX boven deze lijn koerst dienen we uit te gaan van een vervolg naar boven. Belandt de beursindex echter onder de lijn dan kan daar een correctie uit voortkomen die ik dan zal beoordelen met dan te plaatsen Fibonacci lijnen en de koersvorming ten opzichte van het vandaag gevormde gap.

Resumerend: 

Het technische beeld is door de spectaculaire stijging van vandaag drastisch verbeterd. De AEX is terug op een niveau waar we in december stonden, waarmee de virusuitbraak als het ware uit de boeken is geschreven. Het slot van de dag lag op de stippellijn rond 605,4 in de daggrafiek. Dit is een potentieel weerstandsniveau, net als het 61,8% Fibonacci niveau rond 606,1. De middellijn van de Bollinger Bands waarvan we niet ver meer zijn verwijderd is een potentiŽle weerstandslijn. Morgen bekijk ik of bij 605,4, 606,1 of deze middellijn eventueel een top komt. De opwaartse beweging is intact zolang de marktgraadmeter boven lijn k in de kwartiergrafiek koerst. Geraakt de index onder deze lijn dan kan daar een correctie op de stijging van vandaag uit voortvloeien. Zo'n eventuele correctie beoordeel ik vervolgens aan de hand van dan te plaatsen Fibonacci lijnen en de koersvorming ten opzichte van het vandaag open gebleven gap. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 4 feb 2020, 18.38u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

4 feb 09.15u: Enorm herstel in het eerste kwartier

4 feb 10.00u: Stijging AEX van 1,4% in een uur

4 feb 11.00u: Beleggers zijn verrassend vast

Dinsdag 4 feb 2020: Wat is me opgevallen?

4 feb 12.00u: Rode candle gevormd in uurgrafiek

4 feb 14.00u: Winst AEX uitgebouwd naar 1,85%

4 feb 15.00u: Terreinwinst AEX inmiddels bijna 2%

4 feb 16.00u: Nog een groene candle toegevoegd

Lezing zaterdag 7 mrt Technische Analysedag VFB

4 feb 17.00u: Niet ver meer van weerstandslijn

 

De analyse van gisteren:

3 feb slot: Winst van half procent op onze beurs

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven