ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Zoals u in de weekgrafiek kunt zien heeft de AEX de top uit februari van dit jaar deze week op een haar bereikt. Die top lag rond 632,1, terwijl het hoogste punt van deze week afgerond 628,9 was. Het verschil is klein en dat wil zeggen dat de kans groot is dat de markt zich volgende week aan een doorbraakpoging waagt. De realisatie van een doorbraak zou uiteraard een geweldige stap zijn, dit is komende week dus zeker iets om naar te kijken.

  • In de daggrafiek is vandaag echter een inverted hammer ontwikkeld en dat is een potentiŽle top. Aanstaande maandag zal het koersverloop ons vertellen of de candle bevestigd wordt, wat afhangt van de kleur van de volgende candle. Een rode candle houdt bevestiging als top in.

  • Vanuit de Bollinger Bands gezien kan inderdaad een daling volgen, de bovenste lijn is immers een potentiŽle weerstandslijn. De trend is echter naar boven gericht en de AEX is bij de bovenkant van de indicator gebleven. Het wil zeggen dat de beursgraadmeter ook best verder zou kunnen stijgen. De huidige situatie in deze grafiek zegt ons dus niets, we gaan door naar de uurgrafiek.

  • In de uurgrafiek is rond 623,2 een hogere bodem gevormd. Deze tweede hogere bodem is een teken dat beleggers de kans op een voortzetting naar boven groot achten, anders zouden zij tenslotte niet op een hoger niveau hebben gekocht. Het beeld is dus positief en blijft dat zolang de bodem rond 623,2 niet doorbroken wordt. Zou dat wel gebeuren dan betreft het de start van een correctie op de stijging die afgelopen dinsdag startte.

  • Aan het slot kwam de AEX uit bij de stippellijn door de bodem die tegen het einde van de ochtend rond 625,2 ontstond. Dit is een potentieel steunniveau en vanaf deze slotstand is een nieuwe stijging mogelijk. Wordt dan de top rond 628,9 doorbroken dan betekent het dat de aanval wordt geopend op het hoogtepunt uit februari rond 632,1.

  • Een daling onder 625,2 zou me ertoe brengen te kijken of de bodem rond 623,2 vervolgens eventueel doorbroken wordt, dus of het patroon van hogere bodems in stand wordt gehouden of niet.

Resumerend: 

Het hoogste punt van deze week vinden we rond 628,9 en dat wil zeggen dat we het hoogtepunt uit februari van dit jaar slechts op een steenworp afstand ligt. Vindt de AEX steun bij de lijn rond 625,2 in de kwartiergrafiek waarop de index de dag eindigde en wordt daarna de top rond 628,9 doorbroken, dan houdt dat in dat de aanval wordt geopend op de februaritop rond 632,1. Het zou een geweldige stap zijn mocht die top doorbroken worden, dat staat buiten kijf. In de daggrafiek is echter een inverted hammer te zien en die vormt een potentiŽle top. Volgt aanstaande maandag een rode candle dan is dat de bevestiging ervan. Ik let ingeval de index daalt eerst op het koersverloop ten opzichte van de bodem rond 623,2 van vandaag. Zolang die bodem niet doorbroken is hebben we tenslotte een patroon van hogere bodems en dat is positief. De vervolgontwikkeling kan dan ook positief zijn. Een eventuele daling van de index onder 623,2 daarentegen zou de start van een correctie op de stijging van de afgelopen vier beursdagen zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 18 dec 2020, 18.24u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 18 dec 2020: Wat is me opgevallen?

18 dec 10.00u: Kopers bepalen nog altijd het beeld

18 dec 12.00u: Verloop voor mij niet in te schatten

18 dec 14.00u: Zojuist een stijgende wig afgerond

18 dec 16.00u: Voor tweede keer hogere bodem

Agenda van maandag 14 dec t/m vrijdag 18 dec 2020

 

De vorige analyse:

17 dec slot: Afstand tot februaritop nog maar klein

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven