ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van vandaag is een zogenaamde dark cloud cover. Het is een potentieel toppatroon. De candle staat met de bovenkant bij lijn h en dat is een weerstandslijn waar in theorie een top ontwikkeld kan worden. De dark cloud cover heeft bevestiging nodig voordat we meer zekerheid hebben over eventuele topvorming. Volgt morgenavond een rode candle dan wordt het daadwerkelijk een top.

  • Het hoogste punt van de dag vinden we rond 568,2. Zou dat doorbroken worden dan heeft de candle van vandaag geen betekenis meer en wordt lijn h alsnog doorbroken. De top rond 575 zou dan het eerstvolgend richtpunt worden.

  • De middellijn van de Bollinger Bands kan indien de AEX inderdaad zou dalen mogelijk voor steun zorgen. Het is goed om op het verloop ten opzichte van die lijn te letten.

  • Een belangrijke verandering heeft zich voorgedaan in de uurgrafiek. Het omgekeerd hoofd en schouders patroon van gisteren is door de daling in het laatste uur namelijk ongeldig geworden. Het is een stevige verzwakking van het beeld.

  • Een nieuwe stijging is echter nog steeds mogelijk. De index staat in de vorige grafiek immers nog boven de middellijn. Gaat de aandelengraadmeter morgen omhoog dan wordt het volgen wat de loop wordt ten opzichte van de top rond 568,2 van vandaag. Wordt die blijvend doorbroken dan wordt de stippellijn rond 575 het volgende doel.

  • Als potentiŽle steunniveaus, dus mogelijke richtpunten bij een daling, kunnen we drie niveaus in deze kwartiergrafiek gebruiken. Het gaat om het 61,8% Fibonacci niveau rond 562, de stippellijn rond 560 en de bodem rond 558,3.

  • Voor lager gelegen niveaus zou u naar de zwarte stippellijnen rond 556,5, 555,5 of 554,9 in de uurgrafiek kunnen kijken, mocht dat nodig zijn. Dan loop ik echter ver vooruit op een ontwikkeling die zich misschien niet eens voordoet. Zolang de potentiŽle top van vandaag echter blijft staan mogen we voor het vervolg naar beneden kijken, daarom besloot ik ze toch maar te noemen.

Resumerend: 

De dark cloud cover bij lijn h in de daggrafiek en het ongeldig geworden omgekeerd hoofd en schouders patroon maakt dat het verstandig is rekening te houden met een daling. Zeker is die evenwel nog niet. De dark cloud cover is immers nog niet bevestigd en de AEX koerst in de daggrafiek met Bollinger Bands boven de middellijn. Een stijging blijft dus mogelijk. Gaat de index daadwerkelijk omhoog en wordt de top rond 568,2 doorbroken dan betekent dat een doorbraak door lijn h in de daggrafiek. Een voortzetting naar 575 is dan waarschijnlijk. Daalt de index echter dan kunt u de niveaus 562, 560 en 558,3 als richtpunten aanhouden. Lager vinden we dan nog 556,5, 555,5 en 554,9 als mogelijke doelen. Laten we daar echter nog niet teveel naar kijken en eerst maar eens zien of de beursgraadmeter morgen inderdaad daalt.

En dan nog dit...

Morgen word ik 65 en ik neem daarom een vrije dag. Vanaf aanstaande maandag neem ik wat gas terug bij mijn activiteiten voor deze site. Dat doe ik overigens niet vanwege mijn leeftijd . Het heeft een andere reden. Ik begin namelijk met een studie Psychologie aan de Open Universiteit. Sinds ik seminars geef over het belang van een goede mindset bij het handelen op de beurs ben ik nogal gegrepen door het onderwerp. Ik wil dat met deze studie verdiepen. Het vergt echter nogal wat studietijd. Ik schakel daarom vanaf maandag van acht updates per dag over naar vier updates elke dag, namelijk om 10u, 12u, 14u en 16u. De rubriek "Wat is me opvallen?" en de slotanalyse blijf ik daarnaast gewoon schrijven. Het is iets minder dan u al vele jaren van me gewend bent, maar nog steeds een mooie collectie pagina's die u iedere dag gratis van me krijgt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 27 aug 2020, 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 aug 09.15u: AEX bij weerstandslijn daggrafiek

27 aug 10.00u: Beursindex niet verder gestegen

Donderdag 27 aug 2020: Wat is me opgevallen?

27 aug 11.00u: Vlag gevormd op neklijn patroon

27 aug 12.00u: De AEX vond steun rond 564,2

27 aug 14.00u: Index opgelopen tussen de middag

27 aug 15.00u: Patroon van gisteren geldt nog

27 aug 16.00u:  Uurcandle AEX drukt twijfel uit

27 aug 17.00u: Grens 564,2 wordt stevig verdedigd

Agenda van maandag 24 aug t/m vrijdag 28 aug 2020

 

De vorige analyse:

26 aug slot: Volop speculatie op vervolg omhoog

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven