ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De potentiŽle vlag x-x' bleef vandaag intact, want er volgde een daling binnen het patroon. Het patroon wordt afgerond indien een uitbraak naar beneden volgt. De onderkant van de vlag vinden we morgen rond 564,5. 

  • Een uitbraak naar boven uit de vlag zou het patroon onbruikbaar maken en dus een sterke stap zijn. De bovenzijde van de vlag ligt morgen rond 580,6.

  • De candle van vandaag valt binnen zijn voorganger. De combinatie van beide candles heet een bearish harami en is een potentieel toppatroon. Tot het tegendeel is bewezen is een daling de meest aannemelijke ontwikkeling. We kunnen daar echter niet op bouwen. Dat zagen we gisteren, toen op een potentiŽle top een stevige stijging volgde. Laten we het morgen controleren en nagaan of de bearish harami daadwerkelijk met een lager slot bevestigd wordt als top.

  • De AEX staat nog boven de middellijn van de Bollinger Bands. Een voortzetting naar boven is ondanks de bearish harami mogelijk. De middellijn is een potentiŽle steunlijn.

  • Het omgekeerd hoofd en schouders patroon van gisteren bleef vandaag geldig. De AEX staat namelijk nog ruim boven de neklijn rond 568,1. Zou de index morgen dalen dan controleer ik in dit verband of de index boven 568,1 blijft. Zolang het bodempatroon geldig blijft is de kans op een hervatting van de stijging zonder meer aanwezig.

  • Voor een voortzetting naar de bovenkant van de vlag x-x' in de daggrafiek (op 580,6) dienen de top rond 575,7 en het 76,4% niveau rond 576,8 te worden gepasseerd.

  • De laatste drie candles geven een gemengd beeld. Het is wat moeilijk te zien, maar het zijn twee hammers en als laatste candle een inverted hammer. De hammers wijzen op een bodem, maar de inverted hammer spreekt dit tegen. Het is onzeker of een hervatting naar boven volgt.

  • In de kwartiergrafiek stellen we vast dat een nieuwe stijging zeker mogelijk is. Er staan twee sets Fibonacci lijnen in de grafiek en u ziet een bodem bij het grijze 50% niveau. Dat kan als startpunt fungeren voor een volgende stijgingsfase.

  • Het laagste punt van de dag lag rond 569,2. Zou dit doorbroken worden dan kan eventueel steun aangetroffen worden bij de Fibonacci niveaus rond 568,1. We zagen daar in de uurgrafiek ook de neklijn van het bodempatroon van gisteren. Zou daar een doorbraak plaatsvinden dan zijn 565,6 (50%) en 563,2 (61,8%) de volgende grenzen waar eventueel een bodem kan worden gezet. Zo'n daling zou spanning brengen in de daggrafiek, waar zoals we zagen rond 564,5 de onderkant van de vlag x-x' is te vinden.

Resumerend: 

In de daggrafiek tekende ik gisterenavond de vlag x-x'. Dat patroon is nog steeds in ontwikkeling, want de AEX daalde binnen dat patroon. De vlag zou ongeldig worden bij een uitbraak naar boven, maar afgerond worden ingeval van een uitbraak aan de onderkant. De bovenzijde vinden we morgen rond 580,6, de onderzijde rond 564,5. Bij een stijging let ik op het eerste niveau, bij een daling op het tweede. 
De candleformatie die vandaag ontstond is een bearish harami en dat is een potentieel toppatroon. Op grond hiervan is een daling het meest aannemelijk. Zo eenvoudig ligt het echter niet. In de daggrafiek met Bollinger Bands koerst de index boven de middellijn, waardoor zonder meer een stijging kan volgen. Hetzelfde blijkt uit de uurgrafiek, waarin het bodempatroon van gisteren geldig bleef. De bodem bij het grijze 50% niveau in de kwartiergrafiek is een derde reden dat een stijging morgen een reŽle mogelijkheid is. 
Stijgt de index morgen inderdaad dan kijk ik of de top van gisteren rond 575,7 en het 76,4% niveau rond 576,8 worden gepasseerd. Is dat het geval dan volgt namelijk een stijging naar de bovenkant van de vlag x-x' rond 580,6 en kunnen we kijken of daar eventueel een uitbraak naar boven plaatsvindt.
Komt de beursindex morgen daarentegen onder 569,2 dan is het koersverloop ten opzichte van de potentiŽle steunniveaus 568,1, 565,5 en 563,2 relevant, en uiteraard ook dat ten opzichte van de onderkant van de vlag x-x' rond 564,5. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 13 aug 2020, 18.52u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

13 aug 09.15u: Lagere opening tot stand gekomen

13 aug 10.00u: Steun gevonden bij Fibo niveau

13 aug 11.00u: AEX al vier maal opgevangen bij 571

Donderdag 13 aug 2020: Wat is me opgevallen?

13 aug 12.00u: Bij  herstel is een vlag ontwikkeld

13 aug 14.00u: Met kleine stapjes naar 571 gegaan

13 aug 15.00u: Het steunniveau 571 is doorbroken

13 aug 16.00u: Poging om een bodem te vormen

13 aug 17.00u: Nog steeds steun bij 50% grens

 

De vorige analyse:

12 aug slot: Volop speculatie op een vervolg omhoog

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven