ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Gisteren kenden we in de daggrafiek van de AEX de ontwikkeling van een potentieel toppatroon, namelijk een bearish counterattack line. De opening van vanmorgen lag boven deze candle, waardoor deze meteen om negen uur niet meer geldig was. We moeten dus verder kijken. De candle die de markt vandaag deed ontstaan is een kleine inverted hammer. Het is opnieuw een potentiŽle top. De ontwikkeling ten opzichte van de potentiŽle top van gisteren maakt dat ik morgen met veel nieuwsgierigheid ga volgen wat de ontwikkeling wordt ten opzichte van deze nieuwe candle. Een rode candle zou bevestiging van deze "omgekeerde hamer" als top inhouden. Een stijging boven het hoogste punt 566,3 ervan zou daarentegen ook deze candle ongeldig maken als top.

  • Het hoogste punt van de dag lag bij de middellijn van de Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek. Het is een potentiŽle weerstandslijn, wat de kans op een daling morgen redelijk groot maakt. Zou de index toch stijgen en door de lijn breken dan zou dat een sterk koersverloop inhouden. De huidige trend is naar beneden gericht zolang de AEX onder de middellijn staat. In die trend zou bij een eventuele doorbraak verandering komen.

  • In de uurgrafiek is de stijgende wig t-t' in ontwikkeling. De stijgende wig is een patroon dat over het  algemeen afgerond wordt met een uitbraak naar beneden. Die uitbraak is tevens de start van een hervatting van de dalende trend die er was voordat de wig werd gevormd. Morgen bekijk ik dus of we daadwerkelijk een uitbraak naar onderen te zien krijgen. 

  • Binnen de stijgende wig is tussen 562,3 en 566,3 een rechthoek te zien. Hieruit zul je meestal een uitbraak aan de bovenkant zien. Het etaleert dat een fors deel van de markt denkt aan een vervolg naar boven.

  • Bij een uitbraak naar beneden is de grens 554,9 een belangrijk potentieel steunniveau. Ik zal dan ook zeker volgen of daar wellicht een bodem wordt geplaatst. 

  • Bij een stijging wordt het zien of de rechthoek wordt afgemaakt met een doorbraak door 566,3. Weerstand zou daarna gevonden kunnen  worden rond 568,1 (de onderkant van een oud gap), lijn t' of het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 587 - 543,6 rond 570,5.

Resumerend: 

Terwijl de potentiŽle top in de daggrafiek van gisteren door een doorbraak ongeldig werd, ontstond vandaag in die grafiek ook meteen een nieuwe potentiŽle top. Het gaat om een kleine inverted hammer. Morgen moet blijken of de candle met een rode candle bekrachtigd wordt als top. In de daggrafiek met Bollinger Bands kan de middellijn weerstand vormen en dat is reden om aan een daling te denken. De stijgende wig t-t' die in de uurgrafiek is gevormd ondersteunt me hierin. Binnen die wig staat echter een rechthoek en dat patroon geeft aan dat door een flink deel van de markt toch nog aan een stijging wordt gedacht. Die volgt daadwerkelijk indien de grens 566,3 wordt uitgenomen. Weerstand kan vervolgens gevonden worden rond 568,1, lijn t' of 570,5. Een uitbraak naar beneden houdt de correcte afronding van de stijgende wig in en signaleert in dat geval een hervatting van de dalende trend die we kenden voordat het patroon zich ontwikkelde. De grens 554,9 is dan het eerste potentiŽle steunniveau waar ik mijn aandacht op richt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 5 aug 2020, 18.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 aug 09.15u: AEX is bijna procent hoger geopend

5 aug 10.00u: Beursindex bij 50% Fibonacci niveau

5 aug 11.00u: AEX gedaald, stijgende wig in wording

Woensdag 5 aug 2020: Wat is me opgevallen?

5 aug 12.00u: Spannend, in wig een afgeronde vlag

5 aug 14.00u: Zijwaarts, beleggers vol vertrouwen

5 aug 15.00u: Daling AEX binnen de stijgende wig

5 aug 16.00u: Kopers actief bij bodem van vanmorgen

5 aug 17.00u: Op naar een boeiend eind van de dag

 

De vorige analyse:

4 aug slot: PotentiŽle top ontwikkeld in daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven