ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Anderhalf procent, dat was de koerswinst die vandaag werd gerealiseerd in de AEX. De afstand tot het 50% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,6 rond 510,9 werd flink vergroot. De kans dat we het einde van de week halen met een stand boven deze grens is enorm toegenomen. Dat zou een doorbraak in de weekgrafiek inhouden, wat een sterke ontwikkeling zou zijn. Het einde van de beursweek is overigens op donderdagavond, want de beurs is aanstaande vrijdag vanwege de Dag van de Arbeid (1 mei) gesloten. Zou de beursindex nu nog terugkeren onder 510,9 dan zou dat een zwakke stap zijn.

  • Vandaag tekende ik het kanaal r-r' in de daggrafiek. De trend is naar boven gericht zolang de AEX binnen dit kanaal koerst en uiteraard ook bij een eventuele uitbraak naar boven. De bovenzijde van het kanaal vinden we morgen rond 524, daar kan dus weerstand gevonden worden. Zou die bovenzijde doorbroken worden dan gaat de aandelenmarktgraadmeter naar de stippellijn rond 528,5 of hoger.

  • Een uitbraak naar beneden uit het kanaal, zou het daarvan komen, zou vanzelfsprekend een negatief scenario zijn. Laat ik voor alle zekerheid aangeven waar morgen de onderste lijn van het patroon ligt, dat is 506,7. Letten op dit niveau is uiteraard pas nodig indien de AEX zou terugkeren onder de gisteren doorbroken grens 510,9.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands kan een vervolg naar boven tot stand komen, daar is ruimte voor. Een daling is echter ook mogelijk, want dit gereedschap biedt geen absolute garantie voor een beweging naar de bovenkant. Kijkt u naar het verloop eerder deze maand, waarbij de bovenste lijn van de banden niet werd bereikt.

  • Naast een patroon van hogere bodems hebben we nu ook een patroon van hogere toppen in de uurgrafiek. Zolang dit patroon intact blijft ligt een voortzetting naar boven het meest voor de hand. Dit geldt ook zolang de index boven lijn s koerst.

  • Onze graadmeter vond vanmiddag steun bij het 50% Fibonacci niveau rond 515,6. Vanaf dit niveau werd een eindsprint naar boven gemaakt, iets waaruit blijkt dat de markt zich richt op een vervolg naar boven.

  • Zouden lijn s en de bodem rond 515,6 morgen doorbroken worden dan geldt het 61,8% niveau rond 514,1 als potentieel steunniveau. Mocht de AEX daaronder geraken dan wordt het spannend, want dan moeten we gaan controleren of de marktindex wel boven het bij de daggrafiek besproken niveau 510,9 blijft.

Resumerend: 

De anderhalf procent terreinwinst van de AEX ten opzichte van het slot van gisteren heeft de afstond tot het gisteren doorbroken niveau 510,9 het 50% niveau in de daggrafiek) flink vergroot. Met nog twee beursdagen deze week is de kans dat dit niveau blijvend doorbroken wordt behoorlijk vergroot. Een slotstand donderdagavond boven 510,9 zou een doorbraak veroorzaken in de weekgrafiek en een sterke stap zijn. In de uurgrafiek hebben we nu een patroon van hogere bodems en hogere toppen en bovendien de stijgende lijn s. De trend is omhoog gericht zolang het genoemde patroon intact blijft en de stemming is sowieso positief zolang de marktindex boven lijn s koerst. In de daggrafiek hebben we te maken met het stijgend kanaal r-r'. De bovenzijde hiervan ligt morgen rond 524 en kan in theorie weerstand vormen. Een doorbraak door dat niveau zou een  uitbraak aan de bovenkant van het kanaal zijn en de AEX naar 528,5 of eventueel hoger doen gaan. 
Zou de AEX onder de bodem rond 515,6 van vanmiddag komen dan kan er eventueel steun liggen rond 514,1. Mocht de AEX onder dat niveau geraken dan wordt het spannend, want dan moeten we controleren of de aandelenindex boven 510,9 blijft. Een terugkeer daaronder zou zwak zijn. Zou de beursgraadmeter naar beneden uit het kanaal in de daggrafiek breken dan zou de stijgende trend ten einde zijn. De onderkant vinden we morgen rond 506,7, maar daar hoeven we alleen naar te kijken indien de index zou terugkeren onder 510,9. Daar zijn op dit moment nog geen aanwijzingen voor. Beleggers richten zich gezien  de opwaartse eindsprint van vanmiddag op een voortzetting naar boven. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 28 apr 2020, 18.56u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 apr 09.15u: Beursgraadmeter fractie hoger

28 apr 10.00u: Eerste van de twee doorbroken

Dinsdag 28 apr 2020: Wat is me opgevallen?

28 apr 11.00u: Driehoek in de kwartiergrafiek

28 apr 12.00u: De AEX is naar boven gejaagd

28 apr 14.00u: Iets gedaald vanaf weerstandslijn

28 apr 15.00u: Gestegen na afronding  van wig

28 apr 16.00u: Markt teruggekomen op doorbraak

28 apr 17.00u: AEX afgelopen uur verder gedaald

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

27 apr slot: AEX met doji boven weerstand gesloten

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven