ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het 50% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,6 rond 510,9 speelde vandaag wederom een belangrijke rol in het koersverloop. Vanuit de markt werd tot driemaal toe geprobeerd een doorbraak door deze grens tot stand te brengen. De derde poging, net voor het slot van de handel, slaagde. Er kwam een slotstand boven 510,9 tot stand. Wat de markt na deze stap de komende vier beursdagen te doen staat is de AEX boven het niveau te houden, zodat aanstaande vrijdag ook in de weekgrafiek een doorbraak wordt verwezenlijkt. Dit is cruciaal vanwege het gegeven dat het een lange termijn Fibonacci niveau betreft. Een terugkeer onder 510,9 zou na alle moeite die men zich heeft getroost om het van een doorbraak te doen komen een zwakke ontwikkeling zijn en zelfs in topvorming kunnen resulteren. Het is duidelijk waarop we de komende dagen onze aandacht kunnen richten.

  • De onlangs rond 513,5 ontwikkelde top werd vandaag niet doorbroken. Gebeurt dat morgen alsnog (met een slot erboven uiteraard) dan is dat de bevestiging van de doorbraak door 510,9. Het zou de kans dat we de rest van de week boven het niveau blijven aanzienlijk vergroten. Het zou bovendien de stijgende wig p-p' definitief ongeldig maken, een patroon waarvan het nu al de vraag is of we het nog kunnen gebruiken. De weg naar de bovenkant van het gap van 9 april jongstleden rond 528,5 of het 61,8% niveau rond 539,5 zou bij een slot boven 513,5 open komen te liggen.

  • Het technische beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands maakt een vervolg omhoog mogelijk, ook een daling overigens. Dit beeld staat een stijging in ieder geval niet in de weg.

  • Vandaag werd ongeveer de helft van het gap van afgelopen vrijdag gesloten, waarna een sterke beweging naar boven volgde die eindigde in een doorbraak. Het was een vertoon van kracht van kopende partijen in de markt.

  • Sterk was ook wat in de voorlaatste candle gebeurde. Na de net daarvoor tot stand gebrachte doorbraak door 510,9 werd de AEX keurig boven dat niveau gehouden. Kopers wisten wat hen te doen stond, namelijk een slot boven 510,9 te creŽren. Ze deden dat met precisie.

Resumerend: 

Het 50% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,6 is vandaag doorbroken, wat een belangrijke stap is. Nog belangrijker is het dat de AEX de rest van deze beursweek boven de doorbroken grens blijft, zodat vrijdagavond een doorbraak in de weekgrafiek wordt verwezenlijkt. Ik zal de komende dagen nagaan of dit gebeurt. Een terugkeer onder 510,9 zou na alle moeite die men zich getroost heeft om de doorbraak te ontwikkelen een zwakke stap zijn en in theorie zelfs in topvorming kunnen resulteren. Dat maakt het van belang om er op te letten. Een weerstandsniveau is nog de top die onlangs rond 513,5 tot ontwikkeling kwam. Een doorbraak (met een slot erboven) zou een mooie vervolgstap naar boven zijn. De weg naar 528.5 en eventueel ook die naar 539,5 zou open komen te liggen. Vandaag werd in ieder geval al sterk gehandeld. De AEX werd kort voor het slot met precisie boven 510,9 gehouden. Morgen zal blijken of het de opmaat was naar meer of slechts een tijdelijk succes. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 20 apr 2020, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

20 apr 09.15u: Gestegen, nu bij een Fibo niveau

20 apr 10.00u: Nieuwe aanval op weerstandsniveau

20 apr 11.00u: AEX is het afgelopen uur gedaald

Maandag 20 apr 2020: Wat is me opgevallen?

20 apr 12.00u: Weer een mislukte doorbraakpoging

20 apr 14.00u: AEX nu in gap van afgelopen vrijdag

20 apr 15.00u: Positief gestemde beleggers actief

20 apr 16.00u: Weer toegewerkt naar doorbraak

20 apr 17.00u: AEX weer boven weerstandsgrens

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

17 apr slot: Situatie ondanks sprong nog onbeslist

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven