ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze markt boekte vandaag winst, maar deed dat wel met een inverted hammer. Het gaat om een potentiŽle top. De candle dient overigens nog bevestigd te worden vooraleer hij daadwerkelijk als top mag worden gezien. Morgen volg ik dus of die bevestiging, die de vorm moet hebben van een rode candle, tot stand komt.

  • Vooruitlopend daarop heb lijn m in de grafiek geplaatst. De lijnen k en m vormen samen een vlag in wording. Het is goed om te volgen of dit patroon zich eventueel verder ontwikkelt. Dat is het geval indien de AEX vanaf nu daalt en naar lijn k gaat. Bij een daling is lijn l als neklijn van het vorige week afgerond omgekeerd hoofd en schouders patroon uiteraard een belangrijke potentiŽle steunlijn. De beide patronen geven een tegengesteld toekomstbeeld. Het komend koersverloop zal ons keren welk toekomstbeeld het juiste is.

  • Breekt de AEX naar boven door lijn m dan heeft deze lijn geen betekenis meer en is dus ook de vlag k-m niet meer van belang. De AEX gaat dan naar het 61,8% Fibonacci niveau rond 564,3, de stippellijn rond 565 of wellicht hoger.

  • De candle van vandaag zorgde voor het tweede slot boven de Bollinger Bands. De kans op een daling nam hierdoor toe, want de index zal op een gegeven moment moeten terugkeren binnen de banden. In theorie kan de graadmeter overigens nog wel een derde dag boven de banden blijven. Het kan dus zijn dat de terugkeer niet morgen, maar overmorgen volgt.

  • In de uurgrafiek zien we niets dat een eventuele daling aankondigt. Het patroon van hogere bodems en hogere toppen zoals we dat sinds de bodem van 26 augustus jongstleden zien bleef namelijk intact.

  • Vanmorgen werd de grens 559,4 doorbroken en gedurende de dag met succes verdedigd. Zou het niveau morgen echter alsnog doorbroken worden dan geeft dat in deze grafiek een hoofd en schouders patroon  Dit toppatroon kan daarentegen niet meer ontstaan zou de top rond 562 van vandaag uitgenomen worden. Dan zullen we moeten volgen of dat eventueel resulteert in een doorbraak door lijn m in de daggrafiek.

Resumerend: 

In de daggrafiek staat als nieuwe candle een inverted hammer, wat een potentiŽle top is. Volgt morgen een rode candle dan vormt dat de bevestiging van deze top. In de kwartiergrafiek is in dit verband het koersverloop ten opzichte van het steunniveau 559,4 van belang. Een daling onder deze grens zou in de kwartiergrafiek namelijk de afronding van een hoofd en schouders patroon inhouden. De AEX zou dan kunnen terugkeren binnen de Bollinger Bands, wat een dezer dagen moet gebeuren. In de daggrafiek tekende ik lijn m. De lijn vormt samen met lijn k een vlag in wording. Ik volg de komende tijd of deze vlag zich wellicht verder ontwikkelt, wat zo is indien de AEX naar lijn k gaat. De neklijn van het omgekeerd hoofd en schouders patroon, lijn l, kan bij een daling eventueel steun vormen. Dit patroon en de vlag zijn tegengesteld van betekenis. De komende tijd moet blijken welk patroon het juiste toekomstbeeld geeft. Breekt de AEX naar boven door lijn m dan is het duidelijk. De vlag speelt dan geen rol meer en de AEX gaat naar 564,3, 565 of eventueel hoger. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 2 sep 2019, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 sep 09.15u: Kopers gingen meteen in de aanval

2 sep 10.00u: AEX terug bij doorbroken niveau

2 sep 11.00u: Steun gevonden bij doorbroken grens

2 sep 12.00u: Zijwaarts koersverloop in Amsterdam

2 sep 14.00u: Weerstandsniveau werd bijna bereikt

Maandag 2 sep 2019: Wat is me opgevallen?

2 sep 15.00u: Steun iets boven top van vanmorgen

2 sep 16.00u: Terug bij vanmorgen doorbroken grens

2 sep 17.00u: Er is voor steun gezorgd rond 559,4

 

Naar boven