ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op een stijging boven de top die op 1 oktober jongstleden rond 584,3 ontstond volgde een slotstand 0,02% onder het slot van afgelopen vrijdag. De genoemde top werd niet blijvend doorbroken. Dit impliceert een potentiële top, zolang er geen slot boven 584,3 tot stand wordt gebracht is namelijk de ontwikkeling van een tweede top bij deze grens mogelijk. Daar zullen we dus rekening mee moeten houden. Zou het niveau morgen alsnog blijvend doorbroken worden dan hebben we nog maar één potentiële barrière over die ons kan afhouden van een voortzetting naar boven, dat is het niveau 586,3 waar in juli een top tot realisatie kwam.

  • In de Bollinger Bands is genoeg ruimte naar boven voor een stijging naar de bovenste lijn. Als het niet van een verdere stijging komt zal dat niet aan de situatie in deze grafiek liggen.

  • In de uurgrafiek is vandaag zowel een hogere bodem als een hogere top verwezenlijkt. Dat op zich is positief, ware het niet dat ik door het koersverloop de wig b-b' heb kunnen tekenen. Dit patroon is een voorbode voor een correctie, dat is althans de gebruikelijke stap na dit patroon. Die correctie start in het geval van een uitbraak naar beneden.

  • Een uitbraak naar boven zou aangeven dat we de wig kunnen verwijderen uit de grafiek. De AEX gaat dan naar 586,3 of hoger.

  • Breekt de AEX morgen naar beneden uit de wig b-b' dan wil ik ook een daling onder de bodems rond 581,3 en 580 zien vooraleer ik de ontwikkeling als een verandering in het positieve beeld zie. Op een hogere bodem boven 581,3 bijvoorbeeld zou dan immers toch nog een nieuwe stijging kunnen volgen. Een daling onder de niveaus waar vandaag en afgelopen vrijdag stijgingen startten zou daarentegen zwak zijn, het zou een verandering in het sentiment weergeven.  

Resumerend: 

De AEX is vandaag boven de top rond 584,3 geweest, maar sloot eronder. De vorming van een tweede top ter hoogte van deze en dus van een  daling  bleef dientengevolge mogelijk. De wig b-b' in de uur- en kwartiergrafiek ondersteunt het beeld van een eventuele daling. Dat is een patroon waarop immers meestal een correctie volgt. Breekt de beursindex naar beneden uit de wig dan kijk ik hoe de graadmeter beweegt ten opzichte van de bodems 581,3 en 580. Er zou bijvoorbeeld een hogere bodem kunnen ontstaan boven 581,3 en dan zou de ontwikkeling toch nog een positieve wending kunnen nemen. Een daling onder 580 echter zou verzwakking van het sentiment aangeven. Breekt de AEX naar boven uit de wig b-b' dan kan dat patroon uit de grafiek worden gehaald. De marktgraadmeter gaat dan naar 586,3 of hoger en 586,3 is dan het laatste niveau in onze aandelenmarktgraadmeter dat een voortzetting naar boven nog in de weg kan staan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 28 okt 2019, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 okt 09.15u: Kijken of een hogere bodem volgt

28 okt 10.00u: Eerste uur steun bij 38,2% niveau

28 okt 11.00u: De eerste groene candle van de dag

28 okt 12.00u: Bodem ontwikkeld bij 61,8% niveau

28 okt 14.00u: Doorbraak S&P500 futs zet de toon

Maandag 28 okt 2019: Wat is me opgevallen?

28 okt 15.15u: AEX boven weerstand 584,3 geweest

28 okt 16.00u: Moeite met realisatie vervolg omhoog

28 okt 17.00u: Onze markt kent zekere gedrevenheid

 

De analyse van afgelopen vrijdag:

25 okt slot: AEX dicht bij hoogste punt van het jaar

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven