ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De komende week wordt een spannende week op de beurs. De AEX is deze week namelijk gestegen en eindigde de week bij het 76,4% Fibonacci niveau van de daling 703,2 - 195 rond 583,2 in de weekgrafiek. Dit niveau werd dit jaar tot dusverre slechts tijdelijk doorbroken. De eerste keer werd een hoogste stand van 586,3 bereikt, de tweede keer was dat 584,3. We zijn slechts een haar verwijderd van deze grenzen, de realisatie van een doorbraak is nog slechts een kleine stap.

  • In de daggrafiek zien we hoe klein die stap is. Het slot van vandaag ligt slechts een halve punt onder de stippellijn rond 584,3. Er is niet veel nodig om tot een doorbraak van die grens te komen, waarna het niveau 586,3 ook eenvoudig te nemen zou zijn. Het zou volgende week dus zomaar van een doorbraak kunnen komen. Beleggers op de Amsterdamse beurs menen dat een doorbraak aanstaande is. De AEX sloot namelijk op het hoogste punt van de dag, ook nog het hoogste punt van de week.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is nog voldoende ruimte voor een stijging, daar zal het dus niet aan liggen zouden we niet verder stijgen. De bovenste lijn krult naar boven, hier zou in theorie een nieuwe trendmatige beweging omhoog op kunnen volgen. Jammer genoeg echter biedt deze indicator daar geen zekerheid voor. De kans op een vervolg omhoog is echter zonder meer aanwezig.

  • In de uurgrafiek hierboven en de kwartiergrafiek hieronder zien we dat onze markt vandaag sterk finishte. De S&P500 steeg en naderde de hoogste stand ooit rond 3.028. De AEX ging mee. Kopers zullen partijen zijn geweest die erop speculeren dat die hoogste stand ooit in de S&P500 vandaag doorbroken wordt, waardoor in onze beursindex volgende week een doorbraak door de hoogste stand van het jaar 586,3 kan worden gerealiseerd. De voortzetting in onze index hangt af van het succes dat in de Verenigde Staten wordt geboekt met de doorbraakpoging van vandaag.

  • Beleggers zijn opportunisten, als ze een kans ruiken voor de realisatie van een voortzetting naar boven dan stappen zij in. Dat zij die kans ruiken is duidelijk, de laatste reeks candles laat hier geen onduidelijkheid over bestaan.
  • Bij een stijging zijn de grenzen 584,3 en 586,3 van belang, dat zagen we. Bij een daling is het verloop ten opzichte van de laatste bodem rond 580 wat telt. Een eventuele daling onder deze bodem zou gezien de opmars die zich vanaf deze grens voordeed een kentering zijn in het korte termijn koersverloop van onze aandelenmarktgraadmeter.

Resumerend: 

De stap naar een nieuw jaarrecord is na deze week nog maar klein. De weerstandsniveaus die hiervoor genomen moeten worden zijn 584,3 en 586,3. De AEX is maar een halve punt onder het eerste van deze twee gesloten, een doorbraak is te verwezenlijken. In onze markt wordt er gezien de sterke finish van vanmiddag en het slot op het hoogste punt van de week al volop op gespeculeerd. De voortzetting in onze index hangt af van het succes dat in de Verenigde Staten wordt geboekt met de doorbraakpoging in de S&P500 van vandaag. Een doorbraak daar zou een goede basis voor een doorbraak bij ons zijn. Lukt het daar echter niet, dan is het de vraag of het bij ons lukt. Komende maandag kijk ik natuurlijk of de beide grenzen 584,3 en 586,3 eventueel doorbroken worden. Ingeval van een daling let ik op de koersontwikkeling ten opzichte van de bodem rond 580 in de kwartiergrafiek. Een eventuele daling onder dat niveau zou namelijk een kentering zijn in het korte termijn verloop van de AEX. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 25 okt 2019, 18.44u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 okt 09.15u: Eerste candle een inverted hammer

25 okt 10.00u: Candle werd een korte termijn top

Vrijdag 25 okt 2019: Wat is me opgevallen?

25 okt 11.00u: Niet veel veranderd in het verloop

25 okt 12.00u: Net boven bodem van gistermiddag

25 okt 14.00u: AEX door bodem 580,9 gebroken

25 okt 15.00u: Daling na doorbaak nog beperkt

25 okt 16.00u: Terug naar 580,9 na opening VS

25 okt 17.00u: AEX in kielzog S&P500 omhoog

Agenda van maandag 21 okt t/m vrijdag 25 okt 2019

 

De analyse van gisteren:

24 okt slot: Top van eerder deze maand doorbroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven