ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De maand november was een positieve maand voor de Amsterdamse beurs. De AEX brak door de top uit juli van dit jaar en zette daarmee de opmars naar boven voort. Dit kan resulteren in een voortzetting naar lijn e, dat is de bovenste lijn van het stijgend lange termijn stijgend trendkanaal e-f.

  • In de weekgrafiek zagen we vorige week een potentieel toppatroon. Deze week volgde een stijging, bevestiging van de top bleef dus uit. Het wil zeggen dat een vervolg naar boven mogelijk is. De realisatie hiervan volgt bij een blijvende doorbraak door de top rond 602,4 van vorige week.

  • De candle van vandaag geeft als inverted hammer aan dat onze markt poogde deze dag al een vervolg omhoog tot stand te brengen, maar daar niet in slaagde. Dit is in potentie een top, wel zullen we aanstaande maandag moeten controleren of ter bevestiging een rode candle volgt.

  • De grafiek met Bollinger Bands leert ons dat we een spannende fase tegemoet gaan. De banden zijn sterk naar elkaar toegelopen en dat geeft aan dat ons mogelijkerwijs een grote beweging te wachten staat. Uit deze indicator kan niet worden gelezen in welke richting die grote beweging ons gaat brengen. De trend is in ieder geval naar boven gericht zolang de graadmeter boven de middellijn noteert, dat geeft wat houvast. 

  • Na een sterk herstel op een negatieve start leverde de markt vanmiddag weer veel in, waarover bij de kwartiergrafiek meer. Wordt een hogere bodem ontwikkeld dan kunnen we gaan kijken naar het koersverloop ten opzichte van de top rond 600,7 van vandaag. Dat is namelijk de enige grens die ons kan afhouden van een terugkeer naar de top rond 602,4, die zoals we zagen uitgenomen moet worden voor de verwezenlijking van een voortzetting naar lijn e in de maand- en weekgrafiek.

  • Een daling onder het laagste punt 595,4 zou na het verloop van vandaag een negatieve ontwikkeling zijn, dat spreekt voor zich na de stijging die vanochtend vanaf dit niveau tot stand werd gebracht. Belangrijke steun vinden we dan in het gebied 594,5 - 594,9, van de daar al dan niet aanwezige steun hangt dan het vervolg af.

  • Het slot van de dag lag bij het 61,8% Fibonacci niveau van de voorgaande stijging. Het lag er niet ver onder, daarom houd ik de mogelijkheid van bodemvorming bij het punt waar we de dag geŽindigd zijn open. Stijgt de graadmeter aanstaande maandag dan leest u in mijn updates waar wellicht weerstand gevonden kan worden. Omdat er nu nog geen bodem is kan ik dat nu nog niet vaststellen.
  • Een vervolg omlaag houdt in dat de AEX naar de bodem rond 595,4 of lager gaat.

Resumerend: 

In de maand november kwam een doorbraak door de top uit juli van dit jaar tot stand. De opmars binnen het kanaal e-f hield dus aan. Zou de top van vorige week rond 602,4 uitgenomen worden dan ga ik uit van een voortzetting naar de bovenkant van dit kanaal. Positief in dit verband is dat de potentiŽle top van vorige week in de weekgrafiek deze week niet bevestigd werd. Zwakker is daarentegen de inverted hammer van vandaag in de daggrafiek, die candle kan in theorie een top worden in die grafiek. De trend in de Bollinger Bands is nog naar boven gericht, want de AEX koerst boven de middellijn. Uit de grafiek blijkt echter dat we op grond van de versmallende banden een mogelijk grote beweging moeten incalculeren, zonder dat vooraf duidelijk is of dat om een beweging omhoog of omlaag gaat. We zullen attent moeten zijn op mogelijke aanwijzingen voor zo'n beweging. Aanstaande maandag kijk ik allereerst of de slotstand van vandaag eventueel een bodem wordt. Als dat het geval is zult u in mijn updates lezen waar eventueel weerstand gevonden kan worden. Ik let dan zeker op de ontwikkeling ten opzichte van de top rond 600,7 van vandaag, omdat dat die grens het laatste niveau is dat ons nog kan afhouden van een vervolg naar 602,4 of hoger. Daalt de index dan volgt een gang naar het laagste punt 595,4 van vandaag. Een eventuele daling daaronder zou een zwakke ontwikkeling zijn en mijn aandacht naar het gebied 594,5 - 594,9 brengen, dat dan een belangrijke potentiŽle steunzone is. Het verloop ten opzichte van dat gebied bepaalt dan de vervolgontwikkeling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 29 nov 2019, 18.56u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

29 nov 09.15u: Vlag afgemaakt met een uitbraak

29 nov 10.00u: Bijzonder snel herstel AEX index

29 nov 11.00u: Effect is zo ongeveer uitgewerkt

Vrijdag 29 nov 2019: Wat is me opgevallen?

29 nov 12.00u: Vloertje gelegd onder de AEX

29 nov 14.00u: Tot dusverre bijzondere beursdag

29 nov 15.00u: Beursindex is iets teruggevallen

29 nov 16.00u: AEX gedaald naar het 38,2% niveau

29 nov 17.00u: Kleine afgeronde vlag kwartiergrafiek

Agenda van maandag 25 nov t/m vrijdag 29 nov 2019

 

De analyse van gisteren:

28 nov slot: Miniem verlies van de beursgraadmeter

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven