ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het Damrak realiseerde vandaag opnieuw een positieve beursdag, zij het dat de winst ten opzichte van gisteren maar klein was. De AEX sloot 0,16% boven het slot van gisteren. Vanmorgen echter stond de beursindex nog op bijna 0,4% verlies, dit slot is dus zo gek nog niet. De groene candle houdt in dat de opgaande beweging van de index intact is gebleven. Het is bovendien een hammer die wijst op steun en dus op een mogelijk vervolg naar boven.

  • Ook de situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands geeft een mogelijk vervolg omhoog aan. Er is immers sprake van een stijgende trend, die intact is zolang de AEX boven de middellijn noteert. Dat is momenteel het geval.

  • In de uurgrafiek is te zien dat vandaag de neklijn rond 594,5 van het gisteren gevormd omgekeerd hoofd en schouders patroon is getest. De index bleef boven de neklijn en steeg vervolgens de rest van de dag. Het bodempatroon, met een koersdoel van 601,4, bleef geldig. We doen er dus goed aan om uit te gaan van een voortzetting naar boven. PotentiŽle weerstandsniveaus zijn het 76,4% Fibonacci niveau rond 598,8 en de stippellijn rond 600,4. Dat zijn de grenzen die moeten worden gepasseerd wil het koersdoel 601,4 van het omgekeerd hoofd en schouders patroon worden bereikt.

  • Er is echter nog ťťn zwak punt en dat zijn de laatste drie candles. Ze lijken sprekend op de laatste drie van gisteren en vormen gedrieŽn een evening doji star. Morgenochtend om tien uur zullen we weten of dit patroon bevestigd is, dus of het daadwerkelijk een korte termijn top wordt.

  • Op grond van de kwartiergrafiek kan ik hier niet veel meer aan toevoegen dan dat ik in het geval van een daling zal letten op de koersontwikkeling ten opzichte van de stippellijn rond 594,5. Dan wil ik immers weten of het omgekeerd hoofd en schouders patroon uit de uurgrafiek (waarvan u in deze grafiek de rechterschouder ziet) ook dan geldig blijft. De AEX moet zich hiervoor boven 594,5 handhaven.

  • Wordt de top rond 598,4 van vandaag doorbroken dan is dit niet aan de orde, de graadmeter gaat dan naar 598,8 of hoger.

Resumerend: 

De groene candle in de daggrafiek betekende het behoud van de opgaande koersontwikkeling in de AEX. Het is bovendien een hammer en dat wijst op steun. Een vervolg naar boven is dus aannemelijk. In de uurgrafiek werd vandaag de neklijn van het omgekeerd hoofd en schouders patroon getest, het bodempatroon bleef intact. Het heeft een koersdoel van 601,4, waar we naar toe zouden gaan zouden twee potentiŽle weerstanden rond 598,8 en 600,4 worden gepasseerd. De graadmeter gaat naar 598,8 of hoger indien het hoogste punt 598,4 van vandaag wordt doorbroken. Een punt dat enige twijfel oproept bij het vermeende vervolg omhoog is de evening doji star in de uurgrafiek. Dit patroon kan eventueel een korte termijn top worden. Zou de marktindex daadwerkelijk dalen dan volg ik opnieuw of het omgekeerd hoofd en schouders patroon geldig blijft, waarvoor de koersontwikkeling ten opzichte van de neklijn rond 594,5 van dat bodempatroon relevant is.

 

Geplaatst dinsdag 26 nov 2019, 18.20u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

26 nov 09.15u: Hammer in het eerste kwartier

26 nov 10.00u: Top in de uurgrafiek is bevestigd

Dinsdag 26 nov 2019: Wat is me opgevallen?

26 nov 11.00u: Bodempatroon geldig gebleven

26 nov 12.00u: AEX gestegen vanaf de neklijn

26 nov 14.00u: Beursindex is verder opgelopen

26 nov 15.00u: AEX door de top van gisteren

26 nov 16.00u: Beursgraadmeter verder gestegen 

26 nov 17.00u: Op en neer, maar wel veel steun

 

De analyse van gisteren:

25 nov slot: Positieve start van de beursweek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven