ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een doorbraak, dat is de ontwikkeling die ik u vanavond kan melden. De top uit juli rond 586,3, waar we gisteren niet met een slotstand doorheen wisten te breken, is vandaag alsnog op een overtuigende manier doorbroken. Onze markt heeft haar keuze gemaakt en die is gevallen op een voortzetting naar boven. Vereist voor die voortzetting is dat de AEX boven 586,3 blijft. We kunnen de komende dagen volgen of het koersverloop in de beursgraadmeter voldoet aan deze vereiste.

  • Hoewel de maand november nog maar pas begonnen is bespreek ik vandaag toch de maandgrafiek. Ik wil u laten zien waar de doorbraak van vandaag toe zou kunnen leiden. Het kan een eerste stap zijn van een beweging naar lijn e. Deze lijn vinden we deze maand rond 610 punten, ongeveer 20 punten boven het slot van vandaag. De markt toont ambitie. Voorwaarde is zoals ik bij de daggrafiek ook schreef dat de beursindex boven 586,3 blijft, zodat ook aan het einde van de maand een doorbraak mag worden genoteerd. Om te beginnen zal ik aanstaande vrijdag in de weekgrafiek controleren of daar een weekslot boven 586,3 wordt gerealiseerd. 

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands heeft de AEX de bovenste lijn van de banden bereikt. Deze lijn is een potentiŽle weerstandslijn. Het devies is morgen in de gaten houden of eventueel een top wordt ontwikkeld in de daggrafiek.

  • De AEX is ruim twee punten boven het koersdoel 588,4 van het gisteren afgemaakte omgekeerd hoofd en schouders patroon gesloten. Het bodempatroon was waardevol. Morgen wordt het zien of het hoogste punt 590,9 van vandaag doorbroken wordt voor een vervolg omhoog. Dat is van belang omdat we in de vorige grafiek zagen dat zich eventueel een top voor zou kunnen doen. Op dit moment is er nog geen teken van eventuele topvorming.

  • Het slot lag niet ver van het hoogste punt van de dag, beleggers ruiken ook voor morgen stijgingskansen. Vanmiddag lag er steun rond 589,3, een daling daaronder zou een correctie inhouden op de opmars van vandaag. Het zou dan zaak zijn de focus te leggen op de koersontwikkeling ten opzichte van de doorbroken grens 586,3.
  • Het is op dit moment verstandig om met een schuin oog naar het koersverloop in een kwartiergrafiek van de euro ten opzichte van de dollar te kijken. Stijgt de euro in die grafiek dan gaat de AEX waarschijnlijk omlaag, daalt de euro op kwartierbasis dan is een korte termijn stijging van de AEX aannemelijk. Ik zeg dit omdat ik de indruk heb dat er momenteel op korte termijn basis een omgekeerde correlatie is tussen munt en index. Hoelang deze aanhoudt is afwachten.

Resumerend: 

Vanavond kon ik u een doorbraak door de top uit juli rond 586,3 melden. We zagen in de maandgrafiek dat dit mogelijkheden biedt voor een vervolg naar een lijn die deze maand rond 610 punten ligt. De markt toont zich van haar ambitieuze kant. Vereist is dat de AEX eerst eind deze week en vervolgens aan het einde van de maand een slot boven het doorbroken niveau 586,3 realiseert. Dat kunnen we gaan controleren. In de daggrafiek met Bollinger Bands heeft de AEX de bovenste lijn van de banden bereikt. Dit is een potentiŽle weerstandslijn, waardoor morgen in theorie een daling kan volgen. De marktgraadmeter sloot vandaag echter bijna op het hoogste punt van de dag. Beleggers verwachten dus geen daling, maar een vervolg naar boven. Dat komt tot stand indien de top rond 590,9 wordt uitgenomen. Een daling onder de bodem rond 589,3 van vanmiddag in de kwartiergrafiek zou evenwel een correctie inhouden op de vandaag geboekte vooruitgang. Die ontwikkeling zou me nopen te letten op het verloop ten opzichte van de vandaag doorbroken julitop 586,3. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 5 nov 2019, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 nov 09.15u: Licht hoger vanaf het 23,6% niveau

5 nov 10.00u: AEX terug bij de top van gisteren

Dinsdag 5 nov 2019: Wat is me opgevallen?

5 nov 11.00u: Moeizaam, maar wel verder omhoog

5 nov 12.00u: Doel patroon van gisteren is bereikt

5 nov 14.00u: Sterk koersverloop in Amsterdam

5 nov 15.00u: Beleggers verwachten hogere koersen

5 nov 16.00u: Nog geen verandering positieve verloop

5 nov 17.00u: Het beurssentiment is nog steeds goed

 

De analyse van gisteren:

4 nov slot: De AEX bereikte vandaag de top uit juli

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven