ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De AEX bereikte vandaag de top die in juli van dit jaar rond 586,3 tot stand kwam. Hoewel de index in de middag met een hoogste koers rond 587,1 boven dat niveau kwam sloot de graadmeter er aan het einde van de dag onder. Er is nog geen doorbraak, maar we hebben in ieder geval wel een nieuwe hoogste stand van het jaar. In theorie kan bij 586,3 nu een dubbele top ontstaan, namelijk als de beursgraadmeter vanaf morgen zou dalen. Het zal u duidelijk zijn dat ik volg of dit eventueel gebeurt. Een stijging boven 587,1 zou evenwel een voortzetting naar boven aangeven.  

  • De bovenste lijn van de Bollinger Bands kan in het geval de AEX verder stijgt eventueel weerstand vormen, dat is dus opletten als de marktgraadmeter verder oploopt. Zou de index dalen dan is de middellijn een mogelijke steunlijn.

  • Beleggers kregen vanmiddag na de doorbraak door 586,3 mogelijk last van koudwatervrees. Ze durfden niet meer te kopen en de index viel terug. Morgen moet blijken of zij de zin om te kopen weer terugkrijgen en voor een doorbraak door 587,1 zorgen.

  • Een eerste koersdoel bij zo'n voortzetting naar boven hebben we, dat is namelijk 588,4. Vanmorgen werd namelijk een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgemaakt waaraan dit koersdoel is verbonden. Dat kunnen we onthouden voor het geval de graadmeter morgen de opmars naar boven vervolgt.

  • Aan het einde van de dag daalde de beursindex iets en daarom heb ik Fibonacci lijnen over de stijging 580,3 - 587,1 in de grafiek gezet. Punten waar eventueel een volgende bodem kan ontstaan zijn 585,5 (23,6%), 584,5 (38,2%), 583,7 (50%) of 582,9 (61,8%). Het slot lag bij het eerste niveau van deze vier. Eventueel kan morgenochtend dus direct al een korte termijn bodem volgen.

Resumerend: 

We bereikten met de Amsterdamse beursgraadmeter AEX vandaag de julitop rond 586,3. De top werd tijdelijk doorbroken, waarbij met 587,1 een nieuwe hoogste stand van het jaar werd neergezet. Het slot van de dag lag nochtans onder 586,3, waardoor we niet zonder meer van een voortzetting naar boven uit kunnen gaan. Er kan in principe een tweede top ter hoogte van die uit juli worden gevormd, hetgeen het geval is als de beursgraadmeter vanaf morgen zou dalen. Daalt de index dan kan er zoals we in de kwartiergrafiek zagen steun zijn bij 584,5, 583,7 of 582,9. De graadmeter eindigde echter bij het potentiële steunniveau 585,5 in die grafiek. Hier kan in theorie direct een korte termijn bodem volgen en de index zou morgen eventueel dus meteen verder kunnen oplopen. Zou 587,1 daarbij doorbroken worden dan wordt 588,4 het eerstvolgend doel, dat is namelijk het koersdoel dat verbonden is aan het vanmorgen in de uurgrafiek afgeronde omgekeerd hoofd en schouders patroon. 

En dan nog dit...

Tot voor kort stond op de hoofdpagina van deze site een kolom met nieuwsberichten. Jammer genoeg besloot de host, het bedrijf waar de site draait, de versie van de software waarin de toepassing geschreven was niet meer te ondersteunen. Van de ene op de andere dag had ik geen nieuws meer. De afgelopen week heb ik gezocht naar een voor mij te behappen alternatief, maar dat heb ik niet gevonden. Hier wreekt zich het feit dat ik technisch analist/handelaar ben en geen programmeur. Dit is te ingewikkeld voor me. De inkomsten van een gratis te bezoeken site zijn echter dusdanig beperkt dat ik geen zin heb om het uit te besteden. U zult het op de site van ADN Beursanalyse helaas voortaan dus zonder het beursnieuws moeten doen. Gelukkig maar dat ik de dagelijkse analyses nog wel heb voor u . -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 4 nov 2019, 18.27u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

4 nov 09.15u: Sprong door het weerstandsniveau

4 nov 10.00u: Drie weerstandsniveaus te nemen

4 nov 11.00u: Inverted hammer had geen betekenis

Maandag 4 nov 2019: Wat is me opgevallen?

4 nov 12.00u: Nog maar één weerstandsgrens over

4 nov 14.00u: Top 586,3 tot op halve punt genaderd

4 nov 15.00u: AEX index heeft de julitop 586,3 bereikt

4 nov 16.00u: Een nieuw hoogste punt van het jaar

4 nov 17.00u: Index terug onder doorbroken top

 

De analyse van afgelopen vrijdag:

1 nov slot: AEX bleef in de buurt van recente toppen

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven