ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van vandaag geeft een wat ander beeld dan de candle van gisteren. Duidde die candle op steun, de candle van vandaag wijst als inverted hammer juist op weerstand. Het roept de vraag op of de AEX nog wel verder zal stijgen. Op deze vraag gaat de candle van morgen het antwoord geven, dat hoop ik althans. Volgt een nieuwe rode candle dan is een top gezet in de grafiek. Een stijging boven het hoogste punt 546,9 van vandaag en dat rond 547,9 van gisteren zou echter toch nog een voortzetting naar boven inhouden.

  • Een stijging is op grond van het beeld in de grafiek met Bollinger Bands zeker mogelijk. We koersen met de AEX namelijk nog boven de middellijn en dat is een potentiŽle steunlijn.

  • We hebben zoals de uurgrafiek ons laat zien nu meerdere toppen rond 546,9, in combinatie met steeds hoger gelegen bodems. Vanuit dit laatste gegeven gezien is de kans op een voortzetting omhoog aanwezig. Worden de toppen rond 546,9 en 547,6 doorbroken dan volgt een stijging naar het 61,8% Fibonacci niveau rond 549,1.

  • Een daling onder 543,3 zou een zwakke ontwikkeling zijn en een terugkeer naar 542,1 of lager aannemelijk maken. Het zou wel oppassen zijn, want kopers in de markt hebben dit jaar de gewoonte de graadmeter na dalingen onder voorgaande bodems snel te kopen en de AEX op die manier vlot weer naar boven te sturen. Daar zullen we in het geval van een daling onder 543,3 dus attent op moeten zijn.

Resumerend: 

Gaf de candle van gisteren in de daggrafiek steun aan, die van vandaag duidt als inverted hammer op weerstand. Volgt morgen als bevestiging een rode candle dan is een top gezet in die grafiek. Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands gezien kunnen we echter nog steeds verder naar boven. De AEX staat immers nog boven de middellijn in die grafiek en dat is een potentiŽle steunlijn. In de uurgrafiek is bovendien vandaag opnieuw een hogere bodem ontstaan en ook dat kan resulteren in een vervolg omhoog. Worden de toppen rond 546,9 en 547,6 doorbroken dan gaat de index naar 549,1 of wellicht hoger, dat leert de uurgrafiek ons. Een daling onder 543,3 zou een gang naar 542,1 of lager aannemelijk maken. Het is dan wel verstandig om attent te zijn en u niet te laten verrassen door een eventueel snel herstel. Kopers hebben dit jaar namelijk de gewoonte om snel te reageren op dalingen onder voorgaande bodems, de AEX dan meteen te kopen en zo de graadmeter vlotjes terug naar boven te sturen. 

En dan nog dit...

Net als in de daggrafiek van de Nasdaq. waarover ik gisterenavond schreef, is in de daggrafiek van de S&P500 een vlag in ontwikkeling.

  • De S&P500 worstelt nog met de bovenste lijn van dit patroon, net als de Nasdaq overigens. Een uitbraak naar boven uit de vlag in wording kwam vandaag tot dusverre niet tot stand. Dat zou vanavond echter nog kunnen gebeuren. De Amerikaanse beursdag is immers nog niet om en de graadmeters staan vlak onder de weerstandslijnen. Kiezen de Amerikaanse markten voor uitbraken naar boven in de Nasdaq en de S&P500 dan is dat een keuze voor een voortzetting naar boven. Dat pakt dan morgen ook positief uit voor de AEX. Komt in de grafieken geen uitbraak tot stand dan wordt het afwachten of morgen deze stap eventueel alsnog wordt gezet. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 28 mrt 2019, 18.58u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 mrt 09.15u: Op lagere start volgde een stijging

28 mrt 10.00u: Tot nu toe nog steeds weerstand

28 mrt 11.00u: AEX gedaald in het afgelopen uur

28 mrt 12.00u: Index fractie onder slot van gisteren

28 mrt 14.00u: Daling onder lijn, AEX direct gekocht

28 mrt 15.00u: Kopers in markt hebben nieuwe moed

28 mrt 16.00u: Vier rode candles in kwartiergrafiek

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven