ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Toen de AEX vanmorgen bij de onderkant van de vlag b-d opende hield ik rekening met een uitbraak naar beneden uit dit patroon. Ik had echter buiten de waard gerekend. Er bleken namelijk marktpartijen te zijn die er niet alleen anders over dachten, maar ook sterk genoeg waren om de beursindex naar boven te sturen. Ze bleken echter niet sterk genoeg om de graadmeter blijvend door het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 530 - 472,2 rond 510,5 te brengen. Dat werd slechts tijdelijk doorbroken, waardoor de mogelijkheid dat in de grafiek een top ontstaat bij dit niveau nog steeds aanwezig is. Ook de bij een naar boven gerichte vlag meest waarschijnlijke ontwikkeling, een uitbraak naar beneden, kan zich alsnog voordoen. Lijn b, de onderkant van de vlag, valt morgen samen met de stippellijn rond 506,2. Morgen volg ik of deze uitbraak aan de onderzijde wordt gerealiseerd en of vervolgens ook het laagste punt 502,8 van vandaag wellicht doorbroken wordt.

  • De markt heeft echter laten zien erg graag een stijging te realiseren, daarom wil ik ook de richtpunten naar boven klaar hebben. Bij een eventuele stijging boven de top rond 511,5 kan er eventueel weerstand zijn rond 511,8 (top 12 december jongstleden) of 516 (bovenkant gap 6 december). Dat zijn de eerste richtpunten, daarboven zou lijn d het doel worden.

  • Vanuit de Bollinger Bands is zowel een stijging als een daling mogelijk. De trend is naar boven gericht zolang de AEX boven de middellijn koerst.

  • Steun was er vanmorgen bij de bovenkant 502,8 van het gap van afgelopen vrijdag. Zou dat bij een eventuele daling alsnog doorbroken worden dan volgt een daling naar de onderkant 500,6 van het gap of lager. Vanuit het slot van vandaag gezien is echter de vorming van een hogere bodem nog een mogelijkheid. 

  • De AEX kwam met de voorlaatste candle aan bij een potentieel steunniveau, namelijk de stippellijn rond 507,2 door een bodem die eerder op de dag tot stand kwam. De graadmeter kan vanaf dit niveau in theorie opnieuw naar boven.
  • Bij een daling onder 507,2 is 506,2 het volgende potentiŽle steunniveau, daaronder zou het 502,8 worden.

Resumerend: 

Onze beursgraadmeter veerde vandaag sterk op vanaf de onderkant van het kanaal b-d in de daggrafiek. Het kwam niet van de bij dit patroon gebruikelijke uitbraak naar beneden. Die kan zich echter morgen eventueel voordoen. Het 61,8% niveau rond 510,5 werd namelijk niet blijvend gepasseerd, waardoor de mogelijkheid bleef dat hier een top ontstaat. In de kwartiergrafiek zagen we steun rond 507,2. Een daling onder dit niveau zou de beursgraadmeter naar de stippellijn rond 506,2 doen gaan, waar tevens de onderkant van de vlag in de daggrafiek ligt. Een blijvende daling onder 506,2 zou een uitbraak betekenen. De index zou naar 502,8 gaan, waar de index vanmorgen steun vond. Zou dat doorbroken worden dan wordt 500,6 het daaropvolgende doel. De markt heeft vandaag getoond graag een stijging te realiseren, laten we daarom de richtpunten naar boven klaar hebben. Bij een stijging  boven 511,5 zijn 511,8 en 516 als eerstvolgende potentiŽle weerstandsniveaus de eerste mogelijke richtpunten. Zou 516 doorbroken worden dan volgt een stijging naar de bovenkant van de vlag in de daggrafiek.

En dan nog dit...

De Nasdaq breekt vandaag naar beneden uit een stijgend kanaal, daar ziet het om 19.00 uur althans naar uit.

  • Het kanaal is wat aan de grote kant voor een vlag. Een daling onder het kanaal zou echter eventueel negatief kunnen uitpakken. Op dit moment kan geen nadere conclusie worden getrokken, eerst maar eens afwachten waar het slot komt te liggen en wat dan de vorm van de candle is. De stap die tot dusverre is gezet is in ieder geval al wel een spannende. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 23 jan 2019, 19.12u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

23 jan 09.15u: AEX bij onderkant vlag in daggrafiek

23 jan 10.00u: Het gap van vanmorgen is gesloten

23 jan 11.00u: Index gestegen vanaf onderkant vlag

23 jan 12.00u: Kat in het nauw maakt rare sprongen

23 jan 14.00u: Alsof AEX van afstand bestuurd wordt

23 jan 15.00u: Elke dreiging wordt vlotjes gepareerd

23 jan 16.00u: AEX is even boven 510,5 geweest

23 jan 17.00u: Index het afgelopen uur gedaald

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven