ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het slot van vandaag lag boven het 50% Fibonacci niveau van de daling 576,9 - 472,2 rond 524,5. Dat is dus doorbroken. Het is zaak te controleren dat de AEX boven het niveau blijft. Het gaat tenslotte om een lange termijn Fibonacci niveau en de beursindex zal ter bevestiging ook aanstaande vrijdag in de weekgrafiek boven het Fibonacci niveau moeten sluiten. Zouden we voor die tijd terugkeren onder 524,5 dan zou de stijging erboven slechts om een tijdelijke beweging gaan, een zogenaamde 'overshoot'. Dat zou dan toch nog topvorming kunnen geven. Zolang we deze week maar boven 524,5 blijven is dat echter afgewend.

  • Het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau vinden we rond 530, de stippellijn door de top van 3 december jongstleden. Net daarboven, rond 530,6, ligt lijn d. Die lijn is de bovenkant van het kanaal b-d waarin we ons al sinds eind december met de AEX bevinden. Deze niveaus 530 en 530,6 zijn bij een voortzetting naar boven de nieuwe richtpunten.

  • Over de daggrafiek met Bollinger Bands kan ik kort zijn, hierin zien we nog steeds een sterke trendmatige beweging. Een AEX die dag na dag bij de bovenste stijgende lijn van de indicator in de buurt blijft, beter kun je het niet hebben.

  • In de uurgrafiek is vanmorgen een hogere top en vanmiddag een hogere bodem ontstaan. Het patroon van hogere toppen en hogere bodems bleef zodoende intact. Dat beleggers de AEX voortdurend op hogere niveaus kopen is een teken van groot vertrouwen. De trend die dit weergeeft blijft morgen intact zolang het patroon van hogere bodems intact blijft, dus als de index boven de bodem 523,1 van vanmiddag blijft.

  • Het slot van de dag viel gelijk met de top die vanmorgen rond 525,7 werd neergezet. Hier kan in theorie een dubbele top ontstaan, namelijk als de index morgen zou dalen. Dat houd ik dus in de gaten. De vorming van een dubbele top in combinatie met een daling onder 523,1 zou de vorming van een toppatroon inhouden.
  • Bij een stijging morgenochtend zou daarentegen een volgende stap worden gezet in het patroon van hogere toppen waar ik bij de uurgrafiek over schreef. Dat zou handhaving van de stijgende trend zijn.

Resumerend: 

Vandaag is het 50% Fibonacci niveau 524,5 in de daggrafiek doorbroken. De AEX dient de komende vier dagen boven het niveau te blijven, zodat aanstaande vrijdag ook in de weekgrafiek een doorbraak kan worden genoteerd. De doorbraak zou verloren gaan ingeval van een terugkeer onder 524,5, het blijft vooralsnog dus letten op het verloop ten opzichte van die grens. In de uurgrafiek werden nieuwe stappen gezet in het patroon van hogere toppen en hogere bodems, waarmee de opwaartse beweging werd uitgebouwd. Stijgt de index morgen verder dan krijgen we een volgende stap in dit patroon. Mogelijke doelen zijn dan de grenzen 530 of 530,6 in de daggrafiek. In theorie kan bij 525,7 nog een dubbele top ontstaan, namelijk als de index morgen direct omlaag zou gaan. Een eventuele daling onder 523,1 zou in combinatie daarmee de afronding van een korte termijn toppatroon inhouden en dus negatief zijn.

En dan nog dit...

Wordt het 61,8% niveau in de daggrafiek van de S&P500 vanavond doorbroken, dat is op dit moment het belangrijkste punt van aandacht.

  • De S&P500 bereikte afgelopen vrijdag het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 2.941 - 2.347 rond 2.714. Daar werd een kleine inverted hammer neergezet, een teken van weerstand en mogelijke topvorming. Vandaag stijgt de S&P500 echter opnieuw, het gaat om een doorbraakpoging. Een doorbraak met een slotstand zou de weg naar de stippellijn rond 2.815 of hoger vrijmaken. Bij een slot onder 2.714 blijft daarentegen de kans op topvorming aanwezig in deze grafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 4 feb 2019, 18.34u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

4 feb 09.15u: Inverted hammer bij Fibonacci niveau

4 feb 10.00u: Nu inverted hammer in de uurgrafiek

4 feb 11.00u: Ook na deze candle volgde stijging

4 feb 12.00u: Kijken naar verloop AEX tov 524,5

4 feb 14.00u: Rond 524,5 voor steun gezorgd

4 feb 15.00u: Heel licht onder belangrijke grens

4 feb 16.00u: Verkopers lijken strijd te winnen

4 feb 17.00u: Niveau kan nog doorbroken worden

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven