ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Ten opzichte van vorige week is de AEX slechts een fractie gedaald. De graadmeter vond steun bij het 50% Fibonacci niveau en herstelde vervolgens van de daling die de index naar het niveau had gebracht. Nu hebben we een hammer in de grafiek en dat is een potentieel bodempatroon. Het koersverloop van de komende week is bepalend. Volgt een groene candle dan hebben we een bodem bij het 50% niveau en daarmee krijgt het verloop dan de potentie om uit te groeien tot een nieuwe opwaartse beweging.

  • In de daggrafiek is de eerder gevormde vlag c-c' ongeldig geworden. Ik zal het patroon verwijderen uit de grafiek. Volgende week kijk ik of de top rond 549,6 van afgelopen dinsdag eventueel doorbroken wordt, want dat zou een volgende verbetering zijn van het beeld.

  • Een daling onder het laagste punt van gisteren 528,7 mag zich vanzelfsprekend niet meer voordoen. Dat zou een enorme verslechtering zijn in de ontwikkeling van de AEX. De hammer in de weekgrafiek zou dan namelijk ongeldig worden, want daar is dit punt de onderkant van.

  • Aan de dalende trend in de Bollinger Bands is door de stijging van 1,3% van vandaag niets veranderd. Die trend is naar beneden gericht zolang de aandelenmarktgraadmeter onder de middellijn van deze indicator koerst. Zowel een stijging als een daling zijn vanuit de huidige plaats komende week mogelijk.

  • Vandaag werd in de uurgrafiek een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgerond, een patroon met als koerdoel 546,6. Zolang de AEX boven de neklijn 537,7 ervan noteert is dit bodempatroon geldig en heeft de markt de blik naar boven gericht. Een eventuele terugkeer onder 537,7 zou zwak zijn, want dat zou deze bodemformatie ongeldig maken.

  • Dat is niet aan de orde zolang de AEX boven lijn d staat, want dan is de korte trend naar boven gericht.

  • Voor een vervolg naar boven dient de top rond 542,3 te worden gepasseerd. Het 76,4% Fibonacci niveau van de daling 549,5 - 528,7 rond 544,6 is dan het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau. Na een doorbraak door dit niveau zou de AEX naar het koersdoel van het omgekeerd hoofd en schouders patroon 546,6 gaan. Ook zou de bij de daggrafiek besproken top rond 549,6 eventueel bereikt of doorbroken kunnen worden.

Resumerend: 

In de weekgrafiek is een hammer gevormd, waarvan de onderkant 528,7 bij het 50% Fibonacci niveau in die grafiek staat. Volgt komende week een  groene candle dan wordt de bodem bevestigd en krijgt het verloop de potentie om uit te groeien tot een nieuwe opwaartse beweging. Een eventuele daling onder 528,7 zou negatief zijn, dan zou de hammer namelijk geen bodem meer zijn. Wordt de top rond 549,6 doorbroken dan is dat een volgende verbetering van het beeld. Hiervoor dient in de kwartiergrafiek eerst het 76,4% niveau rond 544,6 te worden uitgenomen. Dat is bij een stijging boven de top rond 542,3 namelijk het eerstvolgend potentieel weerstandsniveau. Een doorbraak door 544,6 zou inhouden dat de beursindex naar het koersdoel 546,6 van het bodempatroon in de uurgrafiek gaat. Zou ook dat doorbroken worden dan volgt een stijging naar 549,6 of hoger. Dit zijn de mogelijke stadia naar boven, stadia die actueel zijn zolang de beursindex boven lijn d blijft. Geraakt de graadmeter onder deze lijn dan kunnen we gaan volgen of het omgekeerd hoofd en schouders patroon geldig blijft. Dit is het geval indien de AEX boven 537,7 blijft. Een eventuele terugkeer onder dit niveau zou een zwakke ontwikkeling zijn en aanleiding om goed te gaan letten op de koersontwikkeling ten opzichte van de bodem rond 528,7 van deze beursweek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 16 aug 2019, 18.36u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

16 aug 09.15u: Omhoog na uitspraken Olli Rehn

16 aug 10.00u: Bodempatroon, maar ook een wig

16 aug 11.00u: AEX verder gestegen, uit de wig

Vrijdag 16 aug 2019: Wat is me opgevallen?

16 aug 12.00u: Bij daling boven neklijn gebleven

16 aug 14.00u: Duidelijk waar de belangen liggen

16 aug 15.00u: Expiratiebelangen worden gediend

16 aug 16.00u: Uit de wig, nu bij onderkant ervan

16 aug 17.00u: Aex verder gestegen, wig ongeldig

Agenda van maandag 12 aug t/m vrijdag 16 aug 2019

 

Naar boven