ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Hoewel het gisteren het einde van de maand was vergat ik gisterenavond in mijn slotanalyse de aan het einde van de maand gebruikelijke bespreking van de maandgrafiek. Laat ik dat rechtzetten door vandaag te beginnen met die grafiek. Ik kan er kort over zijn. Bij een doorbraakpoging door de top van vorig jaar 576,9 is een inverted hammer gevormd (de voorlaatste candle overigens). Het is een potentieel toppatroon. Aan het einde van deze maand zal blijken of deze candle bevestigd wordt als top, wat het geval is indien het slot van 30 augustus aanstaande onder dat van gisteren (572,1) ligt.

  • Dan komen we nu bij de daggrafiek. Vandaag is in deze grafiek een potentiële bodem ontstaan, de candle van deze dag is namelijk een bullish counterattack line. Volgt morgen een groene candle dan is de bodem bevestigd.

  • Het laagste punt van de dag lag met een waarde van 565 bij de bodem uit de tweede week van juli. Zou dit laagste punt naar beneden doorbroken worden dan ontstaat een toppatroon. Nu zullen we echter eerst moeten gaan volgen hoever we naar boven komen vanaf de candle van deze beursdag.

  • De AEX eindigde niet ver onder de middellijn van de Bollinger Bands. Het is een potentiële weerstandslijn, een lijn in de buurt waarvan eventueel een top tot ontwikkeling kan komen. Daar zullen we morgen dus naar moeten kijken.

  • Aan de hand van Fibonacci lijnen die ik in de uurgrafiek geplaatst heb tussen 586,3 en 565 kunnen we vaststellen waar in theorie weerstand gevonden kan worden. Het gaat om de grenzen 573,1 (38,2%), 575,7 (50%) en 578,2 (61,8%). Daarnaast kan de stippellijn rond 576,9 door de top van vorig jaar eventueel als weerstandslijn dienen. Dit zijn de vier niveaus die van belang zijn indien de stippellijn rond 572,5 door de top van vanmorgen en het slot van vanmiddag doorbroken wordt.

  • Wordt 572,5 niet doorbroken dan zal ik in ieder geval kijken of de AEX wellicht onder de bodem rond 567,4 van vanmiddag belandt. In dat geval zou ook de bodem rond 565 vervolgens namelijk onder druk kunnen komen te staan.

Resumerend: 

In de maandgrafiek, die ik gisteren per abuis vergat, is de afgelopen maand een inverted hammer gevormd. Het gaat om een potentiële top, die bekrachtigd wordt als top in het geval het slot van vrijdag 30 augustus aanstaande onder dat van gisteren 572,1 ligt. De maand augustus is wat dat betreft op een interessante manier begonnen, namelijk met een potentiële bodem. De candle van vandaag in de daggrafiek is namelijk een bullish counterattack line. Morgen wordt duidelijk of de bevestiging volgt en of het dus inderdaad een bodem wordt. Gaat de index omhoog dan hebben we van doen met vier potentiële weerstandsniveaus. Het betreft de grenzen 573,1, 575,7, 576,9 en 578,2, waar dan in theorie een top kan volgen. Daalt de beursindex dan let ik met name op het verloop ten opzichte van de bodem rond 567,4 van vanmiddag, Een daling daaronder zou namelijk inhouden dat de bodem rond 565 mogelijk onder druk komt te staan. Dat is van belang omdat we in de daggrafiek zagen dat een daling onder 565 in die grafiek de afronding van een toppatroon zou betekenen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 1 aug 2019, 18.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

1 aug 09.15u: Fors lagere opening in Amsterdam

1 aug 10.00u: Index verrassend snel naar boven

1 aug 11.00u: Al snel steun, verder met sluiten gap

Donderdag 1 aug 2019: Wat is me opvallen?

1 aug 12.00u: Openingsverlies geheel weggewerkt

1 aug 14.00u: Tussen de middag dalende wig gevormd

1 aug 15.00u: Uitbraken naar beneden uit patronen

1 aug 16.00u: Bodem bij 61,8% Fibonacci niveau

1 aug 17.00u: AEX bijna bij het slot van gisteren

 

Naar boven