ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van vandaag in de daggrafiek van de AEX is bijzonder, zo zie je ze niet vaak. De opening en het laagste punt ervan liggen namelijk ruim onder lijn t, terwijl het slot boven de lijn is uitgekomen. De slotstand lag ook nog iets boven het magenta gekleurde 61,8% Fibonacci niveau rond 553,5. Het verschil tussen het slot 553,7 en dit niveau is echter te klein om in deze grafiek het verschil goed te zien, als een overtuigende doorbraak wil ik het nog niet betitelen. Het hoogste punt van de dag vinden we rond 554,3. Wordt dat doorbroken dan gaat de beursgraadmeter naar het grijze 50% niveau rond 555,4, indien dat doorbroken zou worden naar het 61,8% niveau rond 560,5. Vanuit het slot van vandaag acht ik topvorming echter nog mogelijk.

  • Gaat de AEX verder omhoog dan kan de graadmeter in deze daggrafiek met Bollinger Bands weerstand ondervinden bij de bovenste lijn van de banden. In het geval van zo'n voortzetting naar boven let ik daarom op de koersontwikkeling ten opzichte van die lijn. Indien de marktgraadmeter daalt kan de middellijn in theorie steun vormen.

  • Nadat gisteren een hogere bodem werd gerealiseerd in de uurgrafiek volgde vandaag een hogere top. Het kan tot dusverre dus niet stuk met deze opwaartse trend. De ontwikkeling blijft sterk zolang het patroon van hogere toppen en hogere bodems gehandhaafd blijft.

  • Een bodem was er vanmiddag rond 552,9. Bij een eventuele daling onder dat niveau moet de markt op zoek naar een plaats om de volgende bodem neer te zetten. Ik volg dan of dat een bodem boven die van vandaag rond 549,5 wordt.
  • Het hoogste punt van de dag vinden we rond 554,3, een doorbraak zou zoals bij de daggrafiek vermeld een voortzetting naar 555,4 inhouden.

Resumerend: 

De candle van vandaag reikt van een eind onder lijn t tot iets erboven, wat een bijzonder herstel is. Het slot van de dag lag iets boven het Fibonacci niveau 553,5, maar net niet overtuigend genoeg om al van een vervolg omhoog uit te gaan. Van een voortzetting naar boven ga ik alsnog uit indien de top rond 554,3 wordt uitgenomen. Ik neem dan aan dat de beursgraadmeter naar 555,4 gaat, de volgende grens waar in theorie een top tot ontwikkeling kan komen. Mocht dat niveau doorbroken worden dan maakt dat van het Fibonacci niveau 560,5 mijn volgende doel. In de uurgrafiek geeft het patroon van hogere toppen en hogere bodems een sterke opgaande trend aan. Een daling onder 552,9 zou inhouden dat ik ga kijken of dit patroon in stand blijft, waarvoor het verloop ten opzichte van de bodem rond 549,5 dan beslissend is.

En dan nog dit...

Gisteren deed zich na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een daling voor van de Amerikaanse indices. Vandaag is men daar weer overheen, zoals de daggrafiek van de S&P500 ons laat zien.

  • Er staat een duidelijke bodem bij het 50% Fibonacci niveau rond 2.905, want er is tot dusverre een overtuigende stijging opgezet. De top van gisteren rond 2.931 moet nog wel worden uitgenomen om een aanval op de recente top rond 2.941 van vorige week vrijdag mogelijk te maken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 27 sep 2018, 18.47u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 sep 09.15u: Direct stijging na lagere opening

27 sep 10.00u: Bij daling steun bij bodem dinsdag

27 sep 11.00u: Lagere top in de kwartiergrafiek

27 sep 12.00u: Markt laat wat veerkracht zien

27 sep 14.00u: Tactiek lunchpauzestijging gebruikt

27 sep 15.00u: Nog een schepje erbovenop gelegd

27 sep 16.00u: AEX terug onder doorbroken grens

27 sep 17.00u: Strijd gevoerd om het niveau 553,5

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven