ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De situatie in de daggrafiek van de AEX index is complex. Ongeveer de helft van de vandaag gevormde candle staat namelijk onder de vlag o-o', maar het slot van de dag lag min of meer op de onderkant van dat patroon. Van een uitbraak naar beneden kan ik dientengevolge niet spreken. Het koersverloop van morgen zal opheldering moeten geven, want hier kan ik niets mee beginnen.

  • De Bollinger Bands geven evenmin helderheid. De AEX heeft namelijk zowel ruimte naar boven als naar beneden.

  • In de uurgrafiek lag het slot wat onder lijn o. De daggrafiek telt voor mij echter het zwaarst, daarom doe ik niets met dit gegeven in deze grafiek. Waar ik wel wat mee doe is met het hoogste punt 542,6 en het laagste punt 538,9 van vandaag. Indien 542,6 doorbroken wordt let ik op de koersontwikkeling ten opzichte van de top rond 543,4. Wordt die doorbroken dan is dat een verbatering van het beeld, de beursindex kan dan in theorie naar lijn o'. Een daling onder 538,9 daarentegen zou ons zeggen dat de vlag o-o' alsnog wordt afgemaakt met een uitbraak, hetgeen de graadmeter naar 534,6 of lager zou doen dalen.

  • In de kwartiergrafiek ziet u de lijnen o en o' niet meer, ze wijken teveel af van de ligging in de daggrafiek om nog gebruikt te kunnen worden. Aan de hand van deze kwartiergrafiek houd ik morgenochtend allereerst het verloop bij ten opzichte van de bij de uurgrafiek besproken grenzen 542,6 en 538,9.

Resumerend: 

De koersontwikkeling van vandaag zorgde voor een ingewikkeld beeld. Hoewel de candle in de daggrafiek namelijk voor ongeveer de helft onder de vlag o-o' in de daggrafiek staat sloot de AEX de dag op de onderkant van dat patroon. We hebben hierdoor ondanks de daling onder lijn o die zich voordeed nog geen uitbraak. Het koersverloop van morgen moet opheldering geven. Worden het hoogste punt 542,6 van vandaag en de top rond 543,4 doorbroken dan kan de beursindex in theorie verder omhoog naar lijn o'. Wordt het laagste punt 538,9 van vandaag daarentegen naar beneden doorbroken dan wordt de vlag alsnog afgemaakt met een uitbraak en wordt een daling naar 534,6 of lager de waarschijnlijke ontwikkeling.

En dan nog dit...

De Dow Jones brak vorige week naar boven uit een vlag, maar ondervindt sinds afgelopen donderdag weerstand bij het hoogste punt van dat patroon. Omdat dit van betekenis is voor ons koersverloop is dit het onderwerp van vanavond in deze rubriek.

  • In theorie is rond 26.170 de vorming van een dubbele top mogelijk, namelijk als de stippellijn op dat niveau de opmars van de Dow blijvend in de weg staat. Een slotstand boven de grens, mits afgetekend, zou daarentegen een voortzetting naar boven aangeven. Het koersdoel van de vlag waar de index dan waarschijnlijk naar toe zou gaan ligt rond 26.830. Dit maakt het verloop ten opzichte van de stippellijn rond 26.170 vanavond tot een waardevol gegeven. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 14 sep 2018, 19.13u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

17 sep 09.15u: De AEX is onder de vlag geopend

17 sep 10.00u: Inverted hammers bij onderkant vlag

17 sep 11.00u: Succesvolle coup, AEX terug in vlag

17 sep 12.00u: Aparte ontwikkeling in Amsterdam

17 sep 14.00u: AEX index opnieuw terug in de vlag

Randstad: Een potentieel toppatroon in ontwikkeling

17 sep 15.00u: Index net onder weerstandsgrens

17 sep 16.00u: AEX iets boven het niveau 541,9

17 sep 17.00u: De graadmeter is iets gedaald

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven