ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De hoofdindex van de Amsterdamse markt bleef vandaag in de daggrafiek boven lijn t. De opgaande lijn bleef dus behouden en de AEX kan dientengevolge verder omhoog. Het is zaak te controleren dat de graadmeter zich ook morgen handhaaft boven de lijn. Zou lijn t morgen namelijk alsnog doorbroken worden (met een slotstand), dan is de kans groot dat de aandelenmarktgraadmeter een correctie op de recente stijging in gaat.

  • Het weerstandsniveau dat voor een vervolg naar boven dient te worden uitgenomen is het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 565,6 - 533,9 rond 553,5. Wordt dit gepasseerd zonder dat de index eronder terugkeert dan wordt het 50% Fibonacci niveau van de daling 576,9 - 533,9 rond 555,4 het volgende doel. Dat is een niveau waar eventueel een top kan ontstaan. 

  • In de Bollinger Bands daggrafiek koerst de AEX boven de middellijn, hetgeen in theorie een gang naar de bovenste lijn van de banden kan geven.

  • In de uurgrafiek is een bodem ontstaan die boven die van afgelopen maandag ligt. Het geeft aan dat onze markt opteert voor een voortzetting naar boven. Dit beeld zou wijzigen bij een daling onder deze bodem, die we vinden rond 550,2.

  • De beweging van vanmiddag heeft de vorm van een naar boven gerichte wig en dat maakt de voortzetting naar boven enigszins onzeker. Gewoonlijk doet zich bij zo'n wig immers een uitbraak naar beneden voor. Komt die inderdaad tot stand dan volg ik of de AEX boven de potentiŽle steunniveaus 550,2 en 549,8 blijft, aan de hand van het verloop ten opzichte van die punten zal ik dan tot een nieuw oordeel moeten komen. Bij een uitbraak naar boven heeft de wig geen functie meer, dan kunnen we in verband met de voortgang gaan kijken of het bij de daggrafiek besproken weerstandsniveau 553,5 eventueel doorbroken wordt.

Resumerend: 

Onze AEX index bleef boven lijn t, waardoor de opgaande lijn behouden bleef. Breekt de graadmeter nu naar boven uit de wig in de kwartiergrafiek en door het potentiŽle weerstandsniveau 553,5 dan wordt het Fibonacci niveau 555,4 in de daggrafiek het volgende doel. Een uitbraak naar beneden uit de wig zou inhouden dat ik aan de hand van het verloop ten opzichte van de potentiŽle steunniveaus 550,2 en 549,8 tot een nieuw oordeel moet komen. Ik check dan ook of de beursindex eventueel onder lijn t sluit, omdat een slotstand daaronder een correctie aannemelijk zou maken.

En dan nog dit...

In de daggrafiek van de S&P500 index tekent zich een mogelijke bodem af, namelijk een bodem bij een Fibonacci correctieniveau van een voorgaande stijging. Houdt deze bodem stand dan kan dat uitlopen op een vervolg naar boven van deze beursindex.

  • Rond 2.915 ziet u het 38,2% Fibonacci niveau van stijging die voorafging aan de daling van de afgelopen beursdagen. Het ziet er op dit moment naar uit dat hier een bodem ontwikkeld wordt. Is het zo dat hier inderdaad een bodem tot stand komt dan houdt dat een vervolg naar boven in. Een slot onder het niveau zou daarentegen aangeven dat de index verder gaat met de correctieve beweging die bij de bovenkant van het kanaal b-b' startte. Steun zou er dan kunnen zijn in de buurt van 2.905 (50%) of 2.895 (61,8%). Vandaag is het verloop ten opzichte van 2.915 in ieder geval de ontwikkeling om naar te kijken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 26 sep 2018, 19.00u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

26 sep 09.15u: Na licht hogere start nu iets lager

26 sep 10.00u: Eerste potentieel steunniveau bereikt

26 sep 11.00u: Bodem rond 38,2% Fibonacci niveau

26 sep 12.00u: Een vlag tot ontwikkeling gekomen

26 sep 14.00u: Vlag is afgerond met een uitbraak

26 sep 15.00u: Vooralsnog een dubbele bodem

26 sep 16.00u: Bodem na Amerikaanse opening

26 sep 17.00u: Beweging omhoog van de AEX

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven