ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze beursindex is met een veel kracht uitstralende candle het gap ingegaan dat afgelopen donderdag tussen 524,8 en 528 open bleef. Gaat de AEX naar 528 of hoger dan is dit gesloten.

  • In de buurt van de bovenkant 528 van het gap vinden we het 38,2% Fibonacci niveau van de daling 554,3 - 522,7, dat ligt namelijk rond 528,6. Het 23,6% niveau is ruimschoots doorbroken, dat maakt dit 38,2% niveau tot het eerstvolgende doel. Het ziet er op grond van deze grafiek dus naar uit dat het gap gesloten zal worden.

  • De AEX heeft in de daggrafiek met Bollinger Bands alle ruimte naar boven. In deze grafiek staat niets een verdere stijging in de weg.

  • In de uurgrafiek zien we hoe sterk het kopende deel van de Amsterdamse beurs vandaag was. Een uitbraak naar boven uit een naar boven gerichte vlag zie je niet iedere dag, het is een teken van kracht.

  • Zolang de AEX boven lijn g blijft is het beeld sterk, de graadmeter loopt dan verder op naar 528 of hoger. In het geval van een daling onder deze lijn let ik op de koersontwikkeling ten opzichte van de lijnen d en d'. Het zou zwak zijn zou de index terugkeren tussen deze lijnen en nog zwakker zou lijn d met een neerwaartse beweging doorbroken worden.

Resumerend: 

De Amsterdamse markt kende een sterke dag. De AEX keerde met een lange groene candle terug in het gap dat vorige week donderdag tussen 524,8 en 528 open bleef. De bovenkant van dat gap 528 ligt net onder het 38,2% niveau 528,6 in de daggrafiek. Dat is door de stijging boven het 23,6% niveau een plausibel doel. Indien de graadmeter verder stijgt ligt het daarom in de lijn der verwachting dat het gap gesloten wordt en dat het 38,2% niveau wordt bereikt. Of de index inderdaad verder stijgt kunnen we controleren aan de hand van het verloop ten opzichte van de lijnen g, d' en d in de kwartiergrafiek. Blijft de beursgraadmeter boven lijn g dan loopt de index door naar boven. Indien de AEX daalt let ik op de koersontwikkeling ten opzichte van de lijnen d en d'. Een terugkeer tussen deze lijnen zou zwak zijn, een daling onder lijn d na de ontwikkeling van vandaag nog zwakker.

En dan nog dit...

Bezoekt u deze site met Google Chrome dan krijgt u de melding dat uw verbinding met deze site niet beveiligd is. Een toenemend aantal lezers stelt me de vraag of dit betekent dat het bezoeken van adnbeursanalyse.nl nu gevaarlijk is. Dat is het niet. De beveiliging waar Google Chrome op doelt houdt in dat het adres van een site van een http-adres naar een https-adres gaat. Het gaat om het deel van het adres dat u in de adresbalk voor de sitenaam ziet staan. Wil ik de site beveiligen dan moeten alle pagina's van adnbeursanalyse.nl verwijzen naar een https-adres, in plaats van naar een http-adres. Voor alle grafieken op die pagina's geldt hetzelfde. Deze site draait vanaf 2003. U weet hoeveel pagina's ik per dag schrijf en u zult zich dan ook realiseren dat ik een enorm aantal pagina's zou moeten aanpassen. Ik ben daar niet toe in staat en zal mijn site dus niet afstemmen op de eisen die Google stelt. Dat wil echter niet zeggen dat u de site niet kunt bezoeken. De beveiliging is met name bedoeld voor sites waar u om gebruik te maken van diensten van die site persoonlijke gegevens invult. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan webshops. Die gegevens kunnen op onbeveiligde sites door kwaadwilligen worden gekaapt. Op adnbeursanalyse.nl vult u echter niets in. Ik vraag u niet om gegevens en dat wil zeggen dat het honderd procent veilig is om deze site te (blijven) bezoeken. U kunt in Google Chrome aangeven dat u het bezoeken van de site in uw browser wil toestaan. U doet dat door op het rondje met de letter i te klikken dat voor het internetadres in de adresbalk staat. U ziet dan een menu. Achter locatie kunt u kiezen voor toestaan. Het is me overigens niet duidelijk wat het effect daarvan is. Wat mij betreft gaat Google overigens te ver, ze schieten door in hun pogingen het internet veiliger te maken. Google wekt in Chrome de indruk dat je veel sites -die absoluut geen schade aanrichten- beter niet zou kunnen bezoeken. Ik kan dat maar met één woord afdoen: onzin. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 16 okt 2018, 18.52u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

16 okt 09.15u: Een licht positieve ontwikkeling

16 okt 10.00u: Draai bij 61,8% Fibonacci niveau

16 okt 11.00u: De beursindex bewoog zijwaarts

16 okt 12.00u: AEX gekocht bij onderkant vlag

16 okt 14.00u: Verder omhoog tijdens de lunch

16 okt 15.00u: AEX bijna bij bovenkant patroon

16 okt 16.00u: Uitbraak naar boven, erg sterk

16 okt 17.00u: Graadmeter in gap van donderdag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven