ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt toonde vandaag veerkracht. De AEX brak namelijk naar beneden door het cruciale steunniveau 516, maar slot daar door een herstelbeweging ruim boven. Het niveau bleef intact als steunniveau en dat wil zeggen dat de markt eventueel een groter herstel zou kunnen realiseren. Eén zwaluw maakt overigens nog geen zomer, de ene groene candle die we nu hebben zegt in dit verband nog niet alles. De kans op een stijging moeten we echter incalculeren.

  • De AEX is in de daggrafiek met Bollinger Bands vandaag teruggekeerd binnen de banden. De index was drie keer achter elkaar buiten de banden gesloten, een vierde keer zou heel bijzonder zijn geweest. Zover is het dus niet gekomen. Nu de graadmeter terug is binnen de banden is alles weer open.

  • In de uurgrafiek is bij een stijging de vlag d-d' tot ontwikkeling gekomen. Gebruikelijk bij dit patroon is een uitbraak naar beneden, wat dan een voortzetting naar beneden aangeeft. Zou de beursgraadmeter naar boven uitbreken dan kunnen we de vlag in dit geval niet meer inzetten, want dat zou een uitbraak aan de verkeerde kant zijn. Dat zou technisch gezien uiteraard een verbetering van het beeld zijn.

  • In de kwartiergrafiek staan Fibonacci lijnen over het dalend kanaal b-c waaruit de AEX vanmiddag naar boven is uitgebroken. Potentiële weerstandsniveaus waar een top kan ontstaan zijn het 50% niveau rond 518,8 en het 61,8% niveau rond 520,2. Topvorming bij een van deze grenzen in combinatie met een uitbraak naar beneden uit de vlag d-d' zou betekenen dat het steunniveau 516 mogelijk alsnog doorbroken wordt.
  • Een uitbraak naar boven met een stijging boven het 61,8% niveau zou een terugkeer bij de onderkant van het gap tussen 524,8 en 528 waarschijnlijk maken. Zou dat doorbroken worden dan ligt het voor de hand dat dit gap gesloten wordt met een stijging naar 528.

Resumerend: 

Een daling onder het belangrijke steunniveau 516 is vandaag teruggedraaid. Amsterdam toonde hiermee veerkracht. Het verloop heeft in de uurgrafiek nochtans de vorm van een vlag. In de kwartiergrafiek zijn de Fibonacci niveaus 518,8 en 520,2 grenzen waar eventueel een top kan ontstaan. Topvorming bij een van deze niveaus in combinatie met een uitbraak naar beneden uit de vlag zou inhouden dat het steunniveau 516 eventueel alsnog doorbroken wordt, daar zou de markt bij die ontwikkeling althans wel op aansturen. Een uitbraak naar boven uit de vlag maakt daarentegen een terugkeer naar de onderkant 524,8 van het open gap 524,8 - 528 waarschijnlijk. Zou die grens 524,8 uitgenomen worden dan ligt het voor de hand dat het gap gesloten wordt met een terugkeer van de AEX naar 528 of hoger.

En dan nog dit...

De Dow Jones heeft de afgelopen week steun gevonden ter hoogte van een bodem uit augustus rond 25.000. Het is de komende tijd zaak te volgen hoever de index stijgt vanaf dat niveau.

  • Potentiële weerstandsniveaus zijn de Fibonacci niveaus 25.385, 25.685, 25925 en 26.165. Momenteel staat de Dow bij het eerste van deze vier. Dat is nog niet met een dagslot doorbroken, hier kan eventueel dus al een top tot ontwikkeling komen. Gebeurt dat niet dan volg ik bij de andere drie niveaus of daar wellicht een top tot stand komt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 15 okt 2018, 18.56u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

15 okt 09.15u: Een vlakke opening in Amsterdam

15 okt 10.00u: Naar beneden door steunniveau 516

15 okt 11.00u: AEX beweegt nog steeds omlaag

15 okt 12.00u: Dalend kanaal gevormd in grafiek

15 okt 14.00u: Stijging gerealiseerd in lunchpauze

15 okt 15.00u: AEX bij bovenkant van het kanaal

15 okt 16.15u: Inverted hammer bij uitbraakpoging

15 okt 17.00u: AEX uit kanaal, vlag in ontwikkeling

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven