ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De potentiŽle top van afgelopen vrijdag bij het 50% Fibonacci niveau in deze daggrafiek is niet bevestigd als top. De candle van vandaag is namelijk groen, terwijl een rode candle bevestiging zou hebben betekend. Het vervolg is ongewis.

  • Vanuit de tweede daggrafiek beoordeeld, met daarin de Bollinger Bands, is een voortzetting naar boven mogelijk. De marktindex koerst namelijk boven de middellijn en dat is een potentiŽle steunlijn.

  • Kopers van de AEX wisten vandaag tot tweemaal toe een neerwaartse doorbraak door het 23,6% niveau van de stijging 500,5 - 528,5 rond 521,8 te voorkomen. De tweede keer dan dit hen lukte was na de afronding van een stijgende wig, een patroon waarop normaliter een daling onder de bodem van vanmorgen zou zijn gevolgd. Dit keer verliep dat anders, de graadmeter werd in de voorlaatste candle opgevangen.

  • In de laatste candle kwam de AEX toch weer onder druk te staan, de daling onder de bodem van vanmorgen rond 521,1 kan morgen eventueel alsnog plaatsvinden. De beursgraadmeter zou naar het 38% niveau rond 517,8 of eventueel lager gaan. Andere mogelijke doelen zouden de grenzen 516, 514,5, 512,3 of 511,2 zijn. Lijn m zou wellicht nog een rol kunnen spelen als steunlijn. De punten waar de lijn doorheen loopt liggen echter een stuk achter ons, de vraag is daarom of de lijn nog betekenis heeft. Het is uiteraard wel goed om er indien 521,1 doorbroken wordt voor alle zekerheid naar te kijken.

  • In de kwartiergrafiek ziet u dat zich vandaag een top ontwikkelde bij het 50% niveau van de voorgaande daling rond 524,8. Zou dit niveau doorbroken worden dan kan het 61,8% niveau rond 525,7 eventueel nog als barriŤre fungeren. Wordt dat niveau gepasseerd dan opent de markt de aanval op de toppen van afgelopen vrijdag.

Resumerend: 

Wat afgelopen vrijdag in de daggrafiek een potentiŽle top was is vandaag niet bevestigd als top. Het vervolg is daarom onduidelijk. Vanuit de daggrafiek met Bollinger Bands gezien is een stijging mogelijk, want de AEX koerst boven de middellijn van die indicator. Het laagste punt van deze dag vinden we rond 521,1. Wordt dat doorbroken dan gaat de beursindex naar 517,8 of lager, waarbij ik wel naga of lijn m doorbroken wordt. Ik kan niet inschatten of de lijn eventueel als steunlijn gaat dienen. Andere mogelijke doelen bij een daling zijn 516, 514,5, 512,3 of 511,2. Wordt het hoogste punt van vandaag rond 524,8 doorbroken dan kan er weerstand zijn rond 525,7. Een eventuele stijging boven dit niveau zou inhouden dat de aanval wordt geopend op de toppen van afgelopen vrijdag.

En dan nog dit...

In de daggrafiek is de neklijn van een vorige week afgerond hoofd en schouders patroon getest en niet doorbroken. Het is een interessante situatie, vooralsnog is een daling in Japan de meest waarschijnlijke ontwikkeling.

  • De neklijn is de stippellijn rond 22.260, die is niet doorbroken. De candle van vandaag betekent de vorming van een potentieel toppatroon, namelijk een bearish harami. Het patroon heeft om het inderdaad een top te laten worden morgen bevestiging nodig in de vorm van een lager slot. Als dat er morgenochtend komt hebben we een draai in de Nikkei. Een doorbraak door de stippellijn rond 22.260 zou daarentegen een sterke ontwikkeling zijn, omdat die ontwikkeling het hoofd en schouders patroon ongeldig zou maken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 5 nov 2018, 19.12u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 nov 09.15u: Moeizaam hoger in eerste kwartier

5 nov 10.00u: Vloertje rond het slot van gisteren

5 nov 11.00u: De tactiek met het vloertje werkte

5 nov 12.00u: Top bij 38,2%, maar direct steun

5 nov 14.15u: Stijgende wig afgerond in de grafiek

5 nov 15.00u: De uurgrafiek geeft een daling aan

5 nov 16.00u: Klein stukje onder stand van drie uur

5 nov 17.00u: A'dam trekt zich op aan verloop VS

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven