ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt heeft een positieve week achter de rug. De bodem die vorige week bij het 38,2% Fibonacci niveau ontstond heeft wat meer reliŽf gekregen. Hier kan in principe een vervolg naar boven aan gegeven worden.

  • Omdat je nooit weet hoe de toekomstige ontwikkeling eruit ziet noem ik het eerste doel dat ik zou gebruiken indien het laagste punt van vorige week 500,5 naar beneden doorbroken zou worden. Dat is het 50% niveau rond 477,7.

  • De aandelenmarkten waren vanmorgen geheel in de ban van president Trump. Hij zei gisterenavond dat er een goede kans is op een 'deal' met China. Dat is natuurlijk verkiezingsretoriek, dinsdag aanstaande zijn er verkiezingen voor de Senaat en dan doet een dergelijke uitspraak het goed. Beleggers verkozen het echter anders te zien en zorgden voor een 1,4% hogere opening. Hiermee werd  in ťťn klap de basis onder mijn analyse van gisteren weggeslagen.

  • De eindconclusie is echter niet veel veranderd. Gisteren zagen we een potentieel toppatroon bij een Fibonacci niveau, vandaag zien we dat opnieuw. De candle van vandaag is namelijk een bearish counterattack line. De candle van gisteren stond bij het 38,2% niveau, een potentieel weerstandsniveau. Die van vandaag staat ťťn niveau hoger, namelijk bij de 50% grens. Ook dit is een grens waar een top tot ontwikkeling kan komen.

  • De situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands is wel veranderd. De middellijn is doorbroken en nu een potentiŽle steunlijn. Vangt de lijn de AEX op bij een eventuele daling dan kan dat een voortzetting naar boven veroorzaken.

  • Voor deze analyse heb ik de uurgrafiek voorzien van Fibonacci lijnen over de stijging 500,5 - 528,5. Het slot van de dag lag op het 23,6% niveau, waar een kleine kans is op steun. De AEX zou aanstaande maandag eventueel dus meteen kunnen stijgen.

  • Indien de marktindex daalt zijn de volgende grenzen mogelijke steunniveaus: 517,8 (38,2%), 514,5 (50%) en 511,2 (61,8%). Belangrijker nog zijn dan de boven- en onderkant van het gap van eergisteren rond 516 en 512,3. Het zou zomaar kunnen dat we dan met de index terugkeren naar 512,3. Of lijn m nog een rol gaat spelen als mogelijke steunlijn kan ik niet zeggen, maar ik zal daar zeker op letten.

  • We zagen bij de uurgrafiek dat de beursindex aanstaande maandag eventueel meteen zou kunnen oplopen. Ik heb daarom Fibonacci lijnen over de daling 528,5 - 521,8 geplaatst. Mogelijke hindernissen zijn dan 524,3, 525,1 en 525,9. Zou 525,9 doorbroken worden dan volgt een poging om de top rond 528,5 te doorbreken. Een stijging boven die top zou een vervolg naar het 38,2% Fibonacci niveau van de daling 576,9 - 500,5 rond 529,7 of misschien inhouden.
  • Bij de uurgrafiek zagen we op welke grenzen we ons bij een daling kunnen richten. Bij de kwartiergrafiek kwamen de niveaus aan bod die van belang zijn indien de index stijgt. Hiermee is alles afgedekt. Welke richting de beurs maandag ook kiest, we kunnen er aan de hand van de genoemde grenzen op acteren. Je hoeft niet noodzakelijkerwijs te weten waar de index naar toe gaat om erop te kunnen handelen  In welke markt je ook handelt, het is raadzaam vooraf je huiswerk doen zodat je niet meer hoeft na te denken als de zaak in beweging komt. Een visie staat dat proces alleen maar in de weg.

Resumerend: 

De afgelopen week was een positieve week, waardoor het laagste punt 500,5 van vorige week een wat meer afgetekende bodem werd. Het vormt een goede basis voor een eventueel vervolg naar boven. De bodem rond 500,5 mag uiteraard niet alsnog doorbroken worden, want dat zou een daling naar 477,7 veroorzaken. De doorbraak door de middellijn van de Bollinger Bands in de daggrafiek maakt een vervolg omhoog mogelijk. Die middellijn is namelijk een potentiŽle steunlijn geworden. Het beeld in de andere daggrafiek is echter minder rooskleurig. In die grafiek is namelijk een potentiŽle top ontstaan bij het 50% niveau. Het laagste punt van vandaag was 521,8. Wordt dat doorbroken dan kunnen we ons richten op de volgende punten: 517,8, 516, 514,5, 512,3 en 511,2. Het zijn potentiŽle steunniveaus, bij elk van de vijf kan dus een bodem worden ontwikkeld. Of lijn m in de uurgrafiek nog een rol zou spelen kan ik niet zeggen. Gaat de index omhoog dan zijn 524,3, 525,1 en 525,9 mogelijke hindernissen. Een doorbraak door 525,9 zou een aanval op de top van vandaag 528,5 mogelijk maken, zou dat niveau doorbroken worden dan volgt naar ik aanneem een stijging naar 529,7 of wellicht hoger. Laat de maandag nu maar komen. Wat er ook gebeurt, we zijn er klaar voor.

En dan nog dit...

Gisterenavond schreef ik over de DAX. Het 61,8% niveau dat ik besprak werd vanmorgen meteen doorbroken. Vandaag is mogelijkerwijs echter een top gevormd bij het 76,4% niveau van de voorgaande daling, ook daar is het beeld per saldo dus niet veranderd. Dit is echter niet waar ik het vanavond specifiek over wil hebben, het extra onderwerp in deze analyse is de Dow.

  • In de daggrafiek van de Dow Jones is in potentie namelijk een top aan het ontstaan. De candle zoals die er momenteel uit ziet omvat zijn voorganger en staat aan de bovenkant bij het 50% Fibonacci niveau in de grafiek. Het beeld was om kwart over zeven dus negatief. Het wordt tot negen uur vanavond volgen of dit zo blijft, want een ontwikkeling als deze zou aanstaande maandag uiteraard een negatieve invloed hebben op ons koersverloop. Daarom koos ik vanavond  voor deze grafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 2 nov 2018, 19.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 nov 09.15u: Aandelenmarkt in de ban van Trump

2 nov 10.00u: Vlag in ontwikkeling in kwartiergrafiek

2 nov 11.00u: Boven vlag, geen vervolg omhoog

2 nov 12.00u: Voor tweede keer bij weerstand

2 nov 14.00u: Goede cijfers, markten in spagaat

2 nov 15.15u: Markt begonnen met sluiten gap

2 nov 16.00u: Gap van vanmorgen is gesloten

2 nov 17.00u: Tweemaal steun in AEX rond 522

 

Agenda van maandag 29 okt t/m vrijdag 2 nov 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven