ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een poging om de AEX door de top uit juli 2007 en het hoogste punt uit januari van dit jaar rond 572,8 te doen breken is mislukt. Er is een dubbele top gevormd bij dat niveau. De candle van de maand mei die vandaag eindigt is een zogenaamde inverted hammer en dat is een potentiŽle top. De komende maand moet blijken of de candle bevestigd wordt als top. Negatieve gevolgen krijgt de dubbele top alleen indien de bodem rond 516 naar beneden doorbroken wordt. Realiseert onze aandelenmarkt een bodem boven 516 dan kan daarop alsnog een voortzetting naar boven volgen.

  • De candle van vandaag in de daggrafiek is een engulfing bearish line, die al na een stijging van ťťn dag is ontstaan. Het is een potentieel toppatroon, morgen zal blijken of de candle met een lager slot als top bevestigd wordt. Een eventuele daling onder de bodem rond 550,4 zou een hoofd en schouders patroon doen ontstaan in deze grafiek en dus negatief zijn. De eerstvolgende halte zou de stippellijn rond 548,8 zijn, maar die zou waarschijnlijk doorbroken worden voor een gang naar het 50% niveau rond 544,7.

  • De index staat opnieuw bij de onderkant van de Bollinger Bands. Morgen zal blijken of hier eventueel opnieuw steun gevonden wordt.

  • In de uurgrafiek is de vlag l-k afgerond. Normaliter zal hierop een daling onder de bodem rond 550,4 volgen.

  • Het laagste punt van de dag vinden we rond 552,4. Wordt dat punt doorbroken dan gaat de graadmeter inderdaad naar 550,4 of eventueel lager. Kopers zullen proberen rond 550,4 of zo mogelijk daarboven voor een nieuwe bodem te zorgen. Reken maar dat zij het potentiŽle patroon boven 550,4, het hoofd en schouders patroon dat zich bij een daling onder 550,4 in de daggrafiek zou ontwikkelen, hebben gezien. Als het enigszins kan zullen zij een daling onder 550,4 voorkomen. Het wordt morgen dus een spannende dag. Voor mij wordt dat overigens voor even de laatste werkdag, omdat ik na morgen drie weken vrij ben. U zult het even zonder mijn analyses moeten doen.

Resumerend: 

In de maand mei is een dubbele top en een inverted hammer ontstaan. In juni zal blijken of de inverted hammer bevestigd wordt als top, wat het geval is indien zich deze maand een daling voordoet. De dubbele top hoeft geen nadelig effect te hebben, zolang maar een hogere bodem boven 516 wordt neergezet. Een daling onder 516 zou daarentegen wel negatief zijn. We staan daar echter nog ver boven. In de daggrafiek is een potentieel toppatroon neergezet, waarvan  we morgen zullen leren of het bevestigd wordt als nieuwe top. Een daling onder het laagste punt 552,4 van vandaag zou de AEX naar 550,4 doen gaan. Een daling onder dit niveau zou in de daggrafiek een hoofd en schouders patroon geven en dus negatief zijn. De grenzen 548,8 en 544,7 in de daggrafiek zouden de eerste potentiŽle richtpunten worden. Kopers zullen een daling naar en onder 550,4 willen voorkomen en de index in plaats daarvan in een opgaande beweging willen brengen. Het is mogelijk dat dit hen lukt, omdat er bij de onderste lijn van de Bollinger Bands in theorie opnieuw steun zou kunnen liggen.

En dan nog dit...

De Euro Bund Future, een future met als onderliggende waarde de 10-jaars Duitse staatsobligaties, is vorige week naar boven uit een patroon gebroken en deze week verder gestegen. Het betekent een dalende lange Duitse rente. We kijken naar de daggrafiek van de Euro Bund future.

  • Het kwam vorige week van een uitbraak naar boven uit een driehoek, waar normaliter een uitbraak naar beneden zou zijn gevolgd. De stijging bracht de koers terug in het gebied waarbinnen de Euro Bund Future sinds 2016 op en neer is gegaan. Alle toppen zijn potentiŽle weerstanden. Het wachten is nu op nadere aanwijzingen. De Duitse rente reageert nogal op de Italiaanse politieke verwikkelingen, daar zullen de koersbewegingen in eerste instantie van afhangen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 31 mei 2018, 19.29u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

31 mei 09.15u: Opening bij 38,2% Fibonacci niveau

31 mei 10.00u: Er was steun bij bovenkant patroon

31 mei 11.00u: Lijn aangetikt, maar niet doorbroken

31 mei 12.00u: Poging AEX boven 557,2 te houden

Arcelor Mittal: Dubbele top te zien in de weekgrafiek

31 mei 14.00u: Omhoog vanaf steunniveau 557,2

31 mei 15.00u: Aandelenmarkt moet nog kiezen

31 mei 16.00u: Kopers aan de verliezende hand

31 mei 17.00u: De beursindex is verder gedaald

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven