ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het hoogste punt van het jaar, dat tot nog toe op 572,9 lag, is verlegd naar 573,01. De voorgaande top op 572,9 werd echter niet met een  slotstand doorbroken. Met 572,2 kwam wel de hoogste slotstand van het jaar tot stand, maar een doorbraak mogen we het niet noemen. De stippellijn die we nu hebben bereikt is een potentiŽle weerstandslijn, waardoor het volgende week in principe van een daling kan komen.

  • Ik wil vanzelfsprekend een doel hebben dat ik kan gebruiken indien de lijn volgende week wel doorbroken wordt, dat doel is lijn m. Bij een voortzetting naar boven neem ik aan dat de AEX naar die lijn gaat. We zouden dan ergens in de buurt van 600 punten uitkomen, afhankelijk van het moment waarop de lijn wordt bereikt.

  • In de daggrafiek staart het gap van afgelopen woensdag me nog aan. Het werd gisteren en vandaag vanwege expiratie belangen bij 570 niet gesloten, het kwam de markt niet uit. Nu de expiratie voorbij is kijk ik of we met de index eventueel alsnog terugkeren naar het gap en dat sluiten door middel van een daling naar de onderkant ervan rond 560. Dit laat ik los bij een voortzetting naar boven.

  • Vandaag kwam het derde slot boven de Bollinger Bands tot stand. Een vierde slot boven de banden komt maar heel zelden voor. Het is voor mij reden om vooralsnog aan te nemen dat we aanstaande maandag een daling van de AEX zien, een daling waarmee de index terugkeert binnen de banden. Dat is namelijk wat op een gegeven moment vanaf een stand boven deze indicator moet gebeuren.

  • Bij de daggrafiek stelde ik volgende week te gaan kijken of het gap van afgelopen woensdag eventueel alsnog gesloten wordt. De kans op het sluiten van het gap is gezien de hogere bodem die vandaag rond 566,9 is ontstaan vrij klein, maar zou groter worden in het geval van een daling onder dit laagste punt van vandaag.

  • Beleggers zijn tot het einde van de dag in de markt gebleven, alleen een doorbraak durfde men niet meer aan. Het slot net onder de weerstandslijn 572,9 geeft echter wel aan dat beleggers de kans op de verwezenlijking van een doorbraak groot achten.

Resumerend: 

Het hoogste punt van het jaar is iets verlegd van 572,9 naar 573,01, maar de voorgaande top werd niet met een slotstand doorbroken. Dit wil zeggen dat een daling theoretisch mogelijk is. In de daggrafiek met Bollinger Bands kwam een derde slot boven de banden tot stand. Het is voor mij reden voor de aanname dat de AEX aanstaande maandag daalt. Een vierde slotstand boven de banden komt namelijk maar zelden voor. Verder kijk ik of het gap van afgelopen woensdag eventueel alsnog met een daling naar 560 gesloten wordt. De kans daarop is gezien de vandaag rond 566,9 in de uurgrafiek gevormde hogere bodem klein, maar wordt groter in het geval die bodem bij een daling doorbroken wordt. Een voortzetting naar boven door 573 zou daarentegen inhouden dat ik geen rekening meer houd met sluiten van het gap. Wordt het weerstandsniveau rond 572,9 in de weekgrafiek blijvend, dus zonder terugkeer eronder, doorbroken dan ga ik uit van een vervolg naar lijn m in die grafiek. De AEX zou dan rond 600 punten uitkomen, het precieze niveau is dan afhankelijk van het moment waarop de lijn wordt bereikt.

En dan nog dit...

De vlag in de daggrafiek van de DAX waar ik gisterenavond over schreef is vandaag afgerond met een uitbraak naar beneden. De Duitse beurs stuurt hiermee aan op een vervolg naar beneden. Hetzelfde doet de Franse beurs, al moet ik nog wel wat voorzichtig zijn met die conclusie.

  • In de daggrafiek van de CAC40 is de stijgende wig b-b' afgemaakt met een uitbraak aan de onderkant. Dit betekent normaal gesproken een hervatting van de daling die voorafging aan het patroon. Mijn voorzichtigheid wordt veroorzaakt door de candle van vandaag. Die candle is namelijk een hammer en dus een potentieel bodempatroon. Ik wil ter bevestiging van de wig een daling onder het laagste punt rond 5.340 van deze candle zien voordat ik mijn reserves aan de kant zet. Vanaf de hammer is theoretisch immers een stijging mogelijk. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 20 jul 2018, 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

20 jul 09.15u: Snel omhoog na licht lagere start

20 jul 10.00u: AEX in opwaartse koersontwikkeling

20 jul 11.00u: Beursgraadmeter op een lichte winst

20 jul 12.00u: AEX op een halve punt van de jaartop

20 jul 14.00u: Snelle daling na expiratie Eurostoxx50

20 jul 15.00u: Beursgraadmeter is verder gedaald

AKZO: Na cijfers omhoog binnen zijwaarts verloop

20 jul 16.00u: Voor expiratie naar 570 gestuurd

20 jul 17.00u: AEX afgelopen uur nog iets opgelopen

 

Agenda van maandag 16 jul t/m vrijdag 20 jul 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven