ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag kwam een doorbraak door de top uit 2007 rond 564 (563,98) tot stand, dat is uiteraard een belangrijke stap. Nu we een doorbraak hebben in de daggrafiek is het morgen zaak te volgen of de AEX boven 564 blijft. Bij een slotstand morgen boven dit niveau krijgen we namelijk ook in de weekgrafiek een doorbraak. De stap daarna is dat we het resterende deel van de maand controleren of de marktgraadmeter boven 564 blijft, opdat op 31 januari aanstaande ook in de maandgrafiek de doorbraak wordt bevestigd. Ik hecht aan deze controle. Het gaat immers om een lange termijn top en dan kun je nog wel eens een tijdelijke doorbraak zien. Het is goed te verifiŽren dat het niet om een tijdelijke, maar om een blijvende stap gaat.

  • Gisteren besprak ik lijn u in deze daggrafiek. Het slot van de dag lag net boven deze lijn. Dit was echter het gevolg van een opvallend staaltje koersmanipulatie dat plaatsvond in de slotveiling, om 17.30 uur stond de graadmeter er namelijk nog duidelijk onder. Morgen kijk ik of de AEX boven lijn u blijft, bij een terugkeer onder de lijn kan er immers sprake zijn van topvorming.

  • In mijn slotanalyse van gisteren tekende ik lijn u ook in de weekgrafiek. De lijn ligt in die grafiek deze week, dus ook morgen, rond 569. Gaat de index morgen naar boven dan kijk ik daarom of er rond 569 eventueel weerstand wordt gevonden. Wilt u de weekgrafiek zien klikt u dan hier.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is ook na vandaag nog ruimte naar boven, vanuit deze indicator gezien zou de beursgraadmeter dus ook morgen kunnen stijgen.

  • Vanmorgen ontstond een gap. Dat werd gesloten, waarna een nieuwe stijging volgde. Het is een goed opzet voor een vervolg naar boven.

  • In de kwartiergrafiek wil ik uw aandacht vragen voor de manipulatie van de index die plaatsvond in de slotveiling. Het gaat om de laatste candle. Het is niet de eerste keer dat een doorbraak wordt gecreŽerd in deze veiling, dat gebeurde nog niet zo lang geleden ook al een keer. Het is absurd dat wordt toegestaan dat partijen in de slotveiling op deze manier samenwerken aan de realisatie van een doorbraak. Je zou denken dat dit geweerd wordt op de beurs, maar deze candle waarmee de top van vanmorgen en lijn u in de daggrafiek werden doorbroken werden laat zien dat dit helaas niet het geval is. Dit is onze beurs, er wordt zonder scrupules gespeeld met de belangen van mensen die na 17.30 uur niet meer kunnen handelen.

Resumerend: 

Vandaag werd een doorbraak door de top rond 564 uit 2007 gerealiseerd, wat een belangrijke stap is. Morgen zal ik controleren of bevestiging door middel van een slot boven 564 volgt in de weekgrafiek, aan het einde van de maand doe ik hetzelfde in de maandgrafiek. Morgenochtend volg ik om te beginnen of we eventueel terugkeren onder lijn u in de daggrafiek, zou dat gebeuren dan kan er namelijk sprake zijn van topvorming. Stijgt de beursgraadmeter verder dan richt ik mijn aandacht op 569, waar in de weekgrafiek lijn u ligt die eventueel voor weerstand kan zorgen.

En dan nog dit...

Opvallend was dat de Belgische beurs vandaag geen stijging, maar een daling kende. We kijken daar in de onderstaande daggrafiek even naar.

  • Hoewel de index vandaag daalde zou de BEL20 morgen eventueel toch weer kunnen oplopen. Het laagste punt van de dag lag namelijk ter hoogte van de top van eind oktober van het afgelopen jaar en dat is een potentieel steunniveau. Een negatieve conclusie kunnen we er dus niet uit trekken, maar het is wel opmerkelijk dat de ontwikkeling van de indices zo uiteenloopt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 18 jan 2018, 18.55u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

18 jan 09.15u: Met een sprong door top uit 2007

18 jan 10.00u: Opgevangen bij daling in het gap

18 jan 11.00u: Het gap is iets verder gesloten

18 jan 12.00u: Gap van vanmorgen is gesloten

18 jan 14.00u: Beweging omhoog tijdens lunch

18 jan 15.00u: Uitbraak naar boven teruggedraaid

ASML: Gisteren gap ontstaan na kwartaalcijfers

18 jan 16.15u: AEX ondanks stijging nog onder druk

18 jan 17.00u: Waarschijnlijk een slot boven 564

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven