ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De uitbraak van afgelopen vrijdag naar boven uit de vlag d-d', een ongebruikelijke ontwikkeling, is in een ander licht komen te staan. De candle van vandaag is namelijk een engulfing bearish line en dat is een potentieel toppatroon. De ontwikkeling is overigens bijzonder. De Amerikaanse markten blijven vandaag namelijk dicht en dat zorgt over het algemeen voor winsten op de Europese beurzen, winsten die door het lage handelsvolume namelijk eenvoudig realiseerbaar zijn. De AEX daalde vandaag echter met bijna 0,7% en dat zie je niet vaak als Wallstreet gesloten is. Morgen gaan we zien of de potentiŽle top als top bevestigd wordt, wat het geval is indien morgen opnieuw een daling volgt.

  • De Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek bieden de AEX zowel ruimte naar boven als naar beneden. Op de stand in deze indicator hoeven we morgen dus niet te letten, tenzij er iets heel extreems zou gebeuren en de AEX naar de middellijn of de onderste lijn zou gaan. Dat ligt niet in de lijn der verwachting.

  • Het laagste punt van de dag vinden we rond 527,8. Een eventuele daling onder dit niveau zou een vervolg naar de stippellijn rond 525,6 of wellicht lijn d geven. Die lijn is een belangrijke potentiŽle steunlijn.

  • Gaat de AEX omhoog en wordt de top rond 530,8 van vanmiddag doorbroken dan is dat een teken dat kopers ondanks de potentiŽle top in de daggrafiek toch weer grip op het koersverloop proberen te krijgen. Een stijging boven de stippellijn rond 533 en de top rond 533,8 zou uiteraard een sterke prestatie zijn en de engulfing bearish line in de daggrafiek ongeldig maken als eventuele top.

Resumerend: 

De ongebruikelijke uitbraak naar boven uit de vlag in de daggrafiek van afgelopen vrijdag is vandaag met de vorming van een potentieel toppatroon (een engulfing bearish line) teruggedraaid. Morgen volg ik of dit toppatroon bevestigd wordt als top, een nieuwe rode candle in de daggrafiek van morgenavond zou die bevestiging vormen. Het laagste punt van de dag vinden we rond 527,8, bij een daling hieronder zou de AEX naar 525,6 of eventueel lijn d gaan. Die lijn is een belangrijke potentiŽle steunlijn. Wordt de top rond 530,8 van vanmiddag doorbroken dan trachten kopers de handel echter opnieuw naar zich toe te trekken. Een eventuele stijging boven 533 en 533,8 zou een sterke ontwikkeling zijn, want dat zou de potentiŽle top in de daggrafiek ongeldig maken.

En dan nog dit...

In London heeft zich op de aandelenmarkt een uitbraak voorgedaan in de FTSE100 index, een uitbraak uit een voortzettingspatroon.

  • Het voortzettingspatroon dat met een uitbraak naar beneden is afgemaakt is een stijgende wig. Een krachtige uitbraak is het overigens (nog?) niet, want de FTSE100 sloot ternauwernood onder het patroon. De kans op een voortzetting naar beneden op de Engelse beurs is gezien deze ontwikkeling echter groot. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 19 feb 2018, 18.21u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

19 feb 09.15u: Doorbraak werd snel teruggedraaid

19 feb 10.00u: AEX index niet boven 533 gehouden

19 feb 11.00u: Hammer na een paar rode candles

Vopak: Enorme short squeeze na bekendmaking cijfers

19 feb 12.00u: Pogingen bodemvorming geen succes

19 feb 14.00u: Bezig met sluiten van gap van vrijdag

19 feb 15.00u: Gap in de AEX van vrijdag is gesloten

19 feb 16.00u: Vlag afgerond met uitbraak omlaag

19 feb 17.00u: Beursgraadmeter nog steeds dalend

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven