ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vanavond wordt het rentebesluit van de Federal Reserve bekend gemaakt en onze aandelenmarkt heeft voorafgaand daaraan een stijging van 0,3% tot stand gebracht. Men is voorzichtig optimistisch gestemd, beleggers speculeren erop dat naar aanleiding van het besluit ven de Fed en de toelichting daarop morgen een stijging tot stand kan worden gebracht. De candle van vandaag biedt daar in ieder geval mogelijkheden voor, want het heeft de candle van gisteren getransformeerd tot een potentiŽle bodem. Morgen zal blijken of vanaf deze bodem in aanleg inderdaad een stijging wordt verwezenlijkt.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is in ieder geval alle ruimte naar boven, hier staat niets een stijging in de weg. De trend is echter naar beneden gericht. Zeker van een stijging kan ik op grond hiervan niet zijn.

  • In de uurgrafiek werd eergisteren een hoofd en schouders patroon met koersdoel 490,7 afgemaakt. De bodems bij de stippellijn rond 493,6 maken het evenwel onzeker of de gang naar dat doel of lager gemaakt wordt. Dat moeten we nog afwachten.

  • We hebben in de kwartiergrafiek een dubbele bodem rond 493. Volgt een doorbraak door de top rond 497,5 dan ontstaat een W-vormige bodem met als koersdoel plusminus 501,9.
  • Bij een daling onder 493 volgt alsnog de gang naar het bij de uurgrafiek besproken doel 490,7 of lager.

Resumerend: 

Beleggers op de Amsterdamse beurs waren vandaag voorzichtig optimistisch gestemd, dat blijkt uit de winst van 0,3% die in de AEX werd geboekt. Er wordt op gespeculeerd dat na het rentebesluit met toelichting van de Federal Reserve van vanavond morgen een stijging kan worden bewerkstelligd. In de kwartiergrafiek staat rond 493 een dubbele bodem. Wordt daarop morgen een doorbraak door de top rond 497,7 gerealiseerd dan ontstaat een W-vormige bodem waaraan een koersdoel van ongeveer 501,9 is verbonden. Worden de bodems rond 493 nochtans doorbroken dan volgt alsnog de daling naar het koersdoel 490,7 van het hoofd en schouders patroon in de uurgrafiek of lager.

En dan nog dit...

Om 20.00 uur vanavond wordt het rentebesluit van de Federal Reserve bekend gemaakt, dat vervolgens om 20.30 uur in een persconferentie door Fed-voorzitter Powell wordt toegelicht. Men verwacht een renteverhoging, deze is al even geleden min of meer aangekondigd. De aandelenmarkten willen meer. Zij willen ook de toezegging dat de Federal Reserve volgend jaar terughoudender zal zijn met renteverhogingen dan tot dusverre aangegeven. Amerikaanse beleggers denken dat die toezegging er komt. Ze hebben zojuist namelijk alvast voor een (voorzichtige) doorbraak in de kwartiergrafiek van de S&P500 gezorgd.

  • Het is maar een kleine stap die zojuist is gezet, maar wel een stap boven de top die gisteren bij het 61,8% Fibonacci niveau 2.574 ontstond. Die top werd gisterenavond ondanks de uitbraak uit de vlag waarover ik u onderaan mijn slotanalyse vertelde niet doorbroken. Er volgde een daling en de vorming van een dubbele bodem. De stijging boven 2.574 maakt van deze dubbele bodem vooralsnog een W-vormig bodempatroon. Het wordt nu volgen of de S&P500 boven 2.574 blijft en dus of dit bodempatroon blijft staan. Een eventuele snelle terugkeer onder 2.574 zou een rechthoek van de ontwikkeling maken en dan zou het minder goed kunnen uitpakken. De echte beslissing valt echter na 20.30 uur, tijdens de persconferentie van Jerome Powell. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 19 dec 2018, 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

19 dec 09.15u: Uit vlag, maar nog boven bodem

19 dec 10.00u: Na korte stijging weer terug bij af

19 dec 11.00u: Vier groene candles afgelopen uur

19 dec 12.00u: Weerstand bij steun van gisteren

19 dec 14.00u: De AEX index is verder gestegen

19 dec 15.00u: Een korte termijn top rond 496,6

19 dec 16.00u: Uitbraak naar boven uit een vlag

19 dec 17.00u: AEX bleef maar even boven 496,6

 

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven