ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Afgelopen vrijdag tekende ik een vlag in de daggrafiek van de AEX. De koersontwikkeling van vandaag is strijdig met dit patroon. Een vlag is namelijk een voortzettingspatroon, waarbij een uitbraak aan de onderkant het gebruikelijke verloop is. Onze aandelenmarkt realiseerde vandaag echter een stijging van 0,7% binnen dit patroon, wat de beursindex dicht bij de bovenkant van de vlag bracht. Zou dit leiden tot een uitbraak naar boven dan wordt de vlag onbruikbaar en dat zou een flinke verbetering zijn van het beeld. De bovenste lijn van de vlag vinden we morgen in de buurt van 566 en rond 566,5 ligt het 61,8% Fibonacci weerstandsniveau. Ontstaat in deze zone of daaronder een top dan is een hervatting van de daling mogelijk. Dit zou passen bij het patroon. Een uitbraak naar beneden uit de vlag zou de afronding ervan zijn en de start van een hervatting van de daling die voorafging aan de formatie.

  • Een uitbraak naar boven door de bovenkant van de vlag en het 61,8% niveau zou daarentegen een sterke ontwikkeling zijn, dat zou een terugkeer naar 572,8 of 576,9 mogelijk maken. Weerstand kan er dan nog zijn rond 568,7 of 571,3, de onder- en bovenkant van het gap van 10 augustus jongstleden.

  • Dit keer is de daggrafiek met Bollinger Bands belangrijk voor de vervolgontwikkeling. De AEX heeft namelijk de middellijn van deze indicator bereikt en dat is een potentiŽle weerstandslijn. De mogelijkheid is aanwezig dat de marktgraadmeter omkeert bij deze lijn.

  • In de uurgrafiek ziet u rond 565 een stippellijn door een voorgaande top. Hier kan bij een vervolg naar boven eventueel weerstand gevonden worden.

  • Steun ligt er bij de bodem rond 561,3 van vandaag. Deze bodem maakt deel uit van een patroon van hogere bodems, een eventuele daling hieronder zou beŽindiging van dit patroon en dus verzwakking inhouden. 

  • We zouden bij een daling evenwel eerst moeten letten op de ontwikkeling ten opzichte van de onderkant van de vlag in de daggrafiek, die loopt morgen namelijk rond 562,3.

  • Onder de candles van deze middag ziet u een stijgende lijn. De stemming is in ieder geval goed zolang de beursgraadmeter morgen boven deze lijn koerst..

Resumerend: 

Afgelopen vrijdag tekende ik een vlag in de daggrafiek van de AEX, een patroon dat normaliter afgerond gaat worden met een uitbraak naar beneden. Met de stijging van 0,7% van vandaag stuurt onze markt echter vooralsnog aan op een uitbraak naar boven. De bovenkant van het patroon ligt morgen rond 566 en bij 566,5 vinden we het 61,8% niveau in de daggrafiek. Een uitbraak naar boven met een doorbraak door het 61,8% niveau zou een sterke verbetering van het beeld zijn, het zou een opwaarts vervolg naar 572,8 of 576,9 tot een reŽle toekomstige ontwikkeling maken. Rond 568,7 of 571,3 zou dan nog weerstand kunnen worden gevonden zoals we zagen. Op de vorming van een top bij het huidige niveau, de bovenkant van de vlag 566, weerstand rond 565 of het 61,8% niveau kan echter een daling volgen. De AEX bereikte in de daggrafiek met Bollinger Bands de middellijn, een omkeer is dus mogelijk. Daalt de index dan bepaalt het verloop ten opzichte van de grens 562,3 of de vlag in de daggrafiek wordt afgemaakt met een uitbraak naar beneden, daar vinden we de onderkant van het patroon morgen namelijk. Zou het ook van een daling onder de bodem rond 561,3 komen dan verzwakt het beeld verder, want dan eindigt het patroon van hogere bodems in de uurgrafiek dat de basis is van de huidige opwaartse beweging. Het zou een hervatting van de dalende trend inhouden.

En dan nog dit...

In de daggrafiek van de DAX is na vandaag ook een vlag te tekenen, verder ligt de Duitse index net als de onze net onder een 61,8% Fibonacci niveau.

  • De bovenkant van de vlag en het 61,8% Fibonacci niveau kruisen elkaar morgen net onder 12.600. Blijft de DAX daaronder dan kan dat uitmonden in een vervolg omlaag. Een uitbraak naar beneden zou dan de afronding van de vlag en een teken van hervatting van de daling zijn. Bij een uitbraak naar boven wordt de vlag ongeldig en het 61,8% niveau doorbroken, wat een overwinning zou zijn voor het kopende deel van de Duitse aandelenmarkt.
  • Ik wil afsluiten met de opmerking dat ik morgen een vrije dag neem. U zult op de site daarom geen updates, agenda-aanpassingen, slotanalyse of actuele grafieken aantreffen. Woensdagmorgen ben ik er vanaf mijn gebruikelijke eerste update weer. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 27 aug 2018, 19.36u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 aug 09.15u: Omgekeerd hoofd schouders patroon

27 aug 10.00u: AEX terug naar gap van vanmorgen

27 aug 11.00u: Gap van vanochtend bijna gesloten

27 aug 12.00u: Een vlag ontwikkeld bij een stijging

27 aug 14.00u: Twee keer steun bij genoemd niveau

27 aug 15.00u: AEX bijna bij top van vanmorgen

27 aug 16.00u: Beursgraadmeter bij 50% Fibonacci

27 aug 17.00u: Fibonacci niveau is doorbroken

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven