ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Hoewel onze beursindex een klein stukje onder het slot van gisteren eindigde (-0,04%) bleef de stijgende trend gehandhaafd. De AEX bleef namelijk boven lijn b. We vinden deze lijn morgen een fractie boven 573. Daar moet de graadmeter boven blijven ter handhaving van de stijgende trend en vervolgens moeten toppen rond 575,7 en 576,9 doorbroken worden. Een slotstand onder lijn b zou daarentegen een negatieve zaak zijn, zeker als hier een daling onder de bodem rond 567,9 op zou volgen. De marktgraadmeter zou verder corrigeren.

  • De trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is opgaand, de AEX staat namelijk nog steeds boven de stijgende middellijn van deze indicator.

  • Bij de daggrafiek vertelde ik u dat het verloop ten opzichte van lijn b bepalend is voor het behoud van de stijgende trend. We zagen dat die lijn morgen een fractie boven 573 is te vinden. Omdat het moeilijk is om lijnen in grafieken met afwijkende tijdvensters gelijkliggend te tekenen heb ik lijn b in deze grafiek anders dan gebruikelijk weergegeven. In de daggrafiek ligt de lijn iedere dag op een nieuw punt, dat vervolgens de hele dag geldt. Om dit in de uurgrafiek weer te geven heb ik horizontale strepen in de grafiek gezet, elke dag een streep op het niveau waar lijn b die dag in de daggrafiek ligt. Het kleine horizontale streepje met de letter b erbij net boven 573 geeft de ligging voor morgen aan. Aan de hand van dit lijntje kunnen we controleren of de AEX boven lijn b in de daggrafiek blijft, zonder die grafiek er steeds bij te moeten pakken.

  • Bij een stijging hebben we voor de verwezenlijking van een voortzetting naar boven af te rekenen met de niveaus 573,9, 575, 575,7 en 576,9.

  • Indien de aandelenindex naar beneden door lijn b zou breken bepaal ik in mijn updates de potentiŽle steunniveaus. Dat wil ik niet doen zolang de opwaartse trend intact is.

  • De horizontale strepen uit de uurgrafiek vindt u ook terug in de kwartiergrafiek. We kunnen morgen na de eerste candle meteen zien waar we staan ten opzichte van lijn b.
  • In het tweede deel van de middag is een vlag ontwikkeld, maar nog niet afgerond. Morgenochtend kijk ik of dat eventueel alsnog gebeurt. Gebruikelijk is een uitbraak naar beneden, een uitbraak naar boven zou het patroon onbruikbaar maken.
  • Tot slot nog de opmerking dat een stijging boven 575 de afronding van een omgekeerd hoofd en schouders patroon zou inhouden, een patroon met een koersdoel van ongeveer 577,7. Het wekt de indruk dat na afronding van het patroon de bij de uurgrafiek genoemde grenzen 575,7 en 576,9 doorbroken zouden worden. Dat moeten we uiteraard controleren, want daar is vooraf geen garantie voor te geven.

Resumerend: 

De kleine daling van 0,04% van vandaag betekende niets voor de stijgende trend, want die bleef gehandhaafd. De AEX bleef in de daggrafiek namelijk boven de middellijn van de Bollinger Bands en lijn b. Blijft de AEX morgen boven die lijn b dan blijft deze trend gehandhaafd. Om in de uur- en kwartiergrafiek te kunnen volgen of we boven de lijn blijven heb ik horizontale strepen getekend in die grafieken. Het streepje dat de ligging van lijn b morgen weergeeft vinden we morgen een fractie boven 573. Voor de realisatie van een voortzetting naar boven dienen de niveaus 573,9, 575, 575,7 en 576,9 te worden gepasseerd. Een stijging boven 575 zou in de kwartiergrafiek de afronding van een omgekeerd hoofd en schouders patroon met koersdoel 577,7 geven, wat suggereert dat de grenzen 575,7 en 576,9 zouden worden doorbroken. Dat is echter niet met zekerheid te zeggen en moeten we dus controleren. In de kwartiergrafiek staat een vlag die bij een uitbraak naar boven onbruikbaar zou worden. Als de index echter naar beneden uitbreekt wordt het patroon op de gebruikelijke manier afgemaakt en kunnen we gaan kijken of lijn b wellicht doorbroken wordt. PotentiŽle steunniveaus bepaal ik in het geval lijn b doorbroken zou worden  in mijn updates.

En dan nog dit...

Wordt de all-time-high op 2.873 (afgerond naar boven) die in januari van dit jaar in de S&P500 tot stand kwam doorbroken, die vraag houdt menig belegger momenteel bezig.

  • Of 2.873 doorbroken wordt kan ik uiteraard niet zeggen, niemand kan dat voorspellen. Ik moet het erop houden dat de kans op een doorbraak aanwezig is. Een doorbraak zou een nieuwe impuls geven aan de stijgende trend van de S&P500. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 8 aug 2018, 19.15u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 aug 09.15u: Opening met een gap naar beneden

8 aug 10.00u: Gestegen na een negatieve opening

8 aug 11.00u: Hogere bodem in de kwartiergrafiek

8 aug 12.00u: Volgen of stijgende trend aanhoudt

8 aug 14.00u: Korte termijn top gevormd in AEX

8 aug 15.00u: Iets gedaald het afgelopen uur

Galapagos: Bijna terug bij top rond 161,8% niveau

8 aug 16.00u: AEX nadert bodem van vanmorgen

8 aug 17.00u: Bodem net boven die van vanochtend

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven