ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op de hammer van vorige week is deze week een groene candle gevolgd, waardoor de hammer bekrachtigd is als bodem. Overtuigen doet de ontwikkeling echter niet, want de stijging van deze week bleef beperkt tot een magere 0,12%. Het hoogste punt 519 van de hammer werd niet blijvend doorbroken. De conclusie is dat hier weliswaar een bodem staat, maar wel een bodem waarbij een vraagteken is te plaatsen. 

  • In de daggrafiek heb ik de stijgende wig i-i' getekend. Het is een patroon waarop gewoonlijk een daling volgt. Het wordt afgerond zodra een uitbraak naar beneden tot stand komt, wat dan neerkomt op een hervatting van de dalende trend die voorafging aan de vorming van de wig. De onderkant van de wig vinden we komende maandag ter hoogte van het laagste punt 516,8 van vandaag.

  • Komt maandag een uitbraak naar boven tot stand (boven 521) dan telt de wig niet meer. Ik veronderstel dat de AEX dan naar de combinatie van de top van 23 augustus jongstleden en het 61,8% Fibonacci niveau rond 522,7 zal gaan, de eerstvolgende barrière in deze grafiek. 

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands laveert de AEX rond de middellijn. Het slot boven de lijn houdt een vervolg naar boven mogelijk.

  • Behalve met de wig in de daggrafiek hebben we te maken met het stijgend kanaal j-j', getekend in de uur- en kwartiergrafiek. De koersontwikkeling is positief zolang de AEX in dit kanaal koerst en vanzelfsprekend ook in het geval de graadmeter naar boven uit mocht breken. De wig is als patroon in de daggrafiek overigens het belangrijkst, dit kanaal is daaraan ondergeschikt.

  • Bij een uitbraak naar beneden uit het kanaal j-j' let ik op het koersverloop ten opzichte van de bodem rond 516,8 van vandaag, dit in verband met het gegeven dat de onderkant van de stijgende wig die we in de daggrafiek zagen rond dat niveau ligt. Een daling onder 516,8 zou omdat daar vandaag steun lag in de kwartiergrafiek een verandering van het beeld geven en in de daggrafiek een uitbraak naar beneden uit de wig inhouden.

Resumerend: 

De hammer van vorige week in de weekgrafiek is deze week bekrachtigd als bodem. De marge waarmee dat gebeurde is met 0,12% echter dermate klein dat je een vraagteken kunt plaatsen bij deze bodem. In de daggrafiek is de stijgende wig j-j' tot ontwikkeling gekomen. Een daling is het gebruikelijke vervolg op dit patroon. Komt de AEX index onder het laagste punt 516,8 van vandaag dan betekent dat een uitbraak naar beneden uit de wig, met een hervatting van de dalende trend die voorafging aan de vorming van de wig als waarschijnlijk vervolg. Breekt de beursgraadmeter naar boven uit de wig i-i', wat het geval is zou maandag de bovenkant rond 521 worden doorbroken, dan telt de wig niet meer en gaat de aandelenmarktgraadmeter naar ik aanneem naar 522,7. Dat is naar boven namelijk de eerstvolgende barrière, het niveau waar op 23 augustus een top ontstond en waar tevens het 61,8% niveau in de daggrafiek te vinden is.

En dan nog dit...

Voor het extra onderwerp blijf ik vandaag dicht bij huis, ik neem u mee naar de daggrafiek van onze eigen AMX index.

  • De AMX index deed het deze week beter dan de AEX index, de graadmeter steeg ten opzichte van vorige week met 1,24%. Toppen die op 17 en 23 augustus jongstleden werden neergezet zijn deze week doorbroken. We kunnen desondanks nog niet zeggen of dit een voortzetting naar boven inhoudt. De bovenkant van de candle van vandaag ligt namelijk bij het 61,8% Fibonacci en dat is een barrière waar in theorie een top tot ontwikkeling kan komen. Begin volgende week moet blijken of door onze aandelenmarkt voor een voortzetting naar boven wordt gekozen of voor de vorming van een top. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 8 sep 2017, 18.29u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 sep 09.15u: Direct stijging na een negatieve start

8 sep 10.00u: Vlag in ontwikkeling rond steun 517,7

8 sep 11.15u: Kopers reageerden snel op een daling

8 sep 12.00u: AEX opnieuw in een beweging omhoog

ASMI: Hoofd schouders patroon ongeldig geworden

8 sep 14.00u: Tweede inverted hammer in de grafiek

8 sep 15.00u: Het opgaand kanaal is intact gebleven

Grandvision: Bodem gevormd rond de januaribodem

8 sep 16.00u: AEX gaat richting bovenkant kanaal

8 sep 17.00u: Weerstand 519,6 niet doorbroken

 

Agenda van maandag 4 sep t/m vrijdag 8 sep 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven