ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Grote stappen, gauw thuis, dat lijkt het motto van de beurs momenteel. De AEX sloeg vandaag wederom een stuk koersgebied over, zorgen kennen beleggers gezien dit koersverloop niet. Ze kijken niet meer zo nauw. Ik ga er overigens wel van uit dat het gap, zoals zo'n stuk overgeslagen koersgebied wordt genoemd, gesloten wordt. Dit wil zeggen dat ik aanneem dat de graadmeter zal terugkeren in het lege gebied en naar de onderkant ervan rond 524 of lager zal gaan.

  • De magenta stippellijn die vandaag werd bereikt is als potentieel weerstandsniveau een grens waar eventueel een top gezet kan worden. Het gaat om het 76,4% Fibonacci niveau van de daling 533,2 - 505,9. 

  • Zou het doorbroken worden dan kan er weerstand gevonden worden in de buurt van de stippellijn op 528,5. Rond die lijn zijn namelijk meerdere toppen tot stand gekomen in de maanden mei, juni en juli. Neem dat niveau dan overigens niet te letterlijk, daarom gebruikte ik de woorden 'in de buurt van' daarnet. 

  • Het belangrijkst zijn uiteraard de toppen rond 533,2 en 537,8. Worden die toppen doorbroken dan is dat een uitermate belangrijke stap en de aanzet voor een voortzetting naar boven.

  • De candle van vandaag staat bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle weerstandslijn, een lijn waar een kans is op de vorming van een top. Het is goed om te kijken of hier morgen wellicht een daling op volgt.

  • In onze aandelenmarkt gaat men echter niet uit van een daling. De AEX bleef namelijk liggen bij het vandaag bereikte niveau 526,7. Beleggers denken dat morgen nieuwe stappen naar boven worden gezet, dat blijkt uit dit verloop.

  • Er lag vanmiddag veel steun rond de stippellijn op 526,4. Bij een daling daaronder ga ik uit van een terugkeer naar het gap en een terugkeer naar de onderkant ervan rond 524 of lager. Dit zou gezien het nog te sluiten gap de meest logische ontwikkeling zijn.
  • Wordt de top rond 527,4 echter doorbroken dan blijft ook dit gap open en kunnen we ons gaan richten op het koersverloop in de buurt van de bij de daggrafiek besproken grens 528,5.

Resumerend: 

De AEX maakte vandaag een volgende sprong, wat de graadmeter bij het potentiŽle weerstandsniveau 526,7 en de bovenste lijn van de Bollinger Bands bracht. Hier kan in theorie een top ontstaan. Een daling morgen zou het meest logisch zijn. Het gap tussen 524 en 525,5 zou nog gesloten moeten worden en dat vraagt om een daling naar 524 of lager. Komt de AEX onder het steunniveau 526,4 dan neem ik aan dat die stap gezet wordt. Breekt de beursindex daarentegen door het hoogste punt 527,4 van deze dag dan komt de focus op de koersontwikkeling in de buurt van het niveau 528,5. Belangrijker zijn dan overigens nog de toppen rond 533,2 en 537,8. Zouden die doorbroken worden dan tekent de Amsterdamse markt voor een voortzetting naar boven. Zover is het nu nog niet, het is morgen eerst zaak te volgen of zich wellicht een top ontwikkelt bij het vandaag bereikte weerstandsniveau.

En dan nog dit...

Vanavond vindt een productpresentatie van Apple plaats, een presentatie waarin naar aangenomen wordt onder andere een mobiele telefoon met een prijskaartje boven $ 1000 bekend zal worden gemaakt. Er wordt veel van verwacht, een mooie reden om eens naar de koersgrafiek van het fonds te kijken.

  • Het aandeel Apple is alleen dit jaar al met 40% gestegen. De verwachtingen zijn en blijven dus hooggespannen. Focus ik me op het koersverloop van de afgelopen tijd dan zie ik dat het aandeel vorige week een korte correctie heeft gekend. Het aandeel vond daarbij steun bij het 61,8% Fibonacci niveau van het voorgaande stuk van de stijging. Uit de bodem die daar gisteren tot ontwikkeling is gekomen wordt duidelijk dat beleggers in dit fonds het gisteren een dag voor de presentatie van vandaag van een voortzetting naar boven zagen komen. Vanavond moet blijken of de nieuwe producten goed vallen in de markt en een voedingsbodem vormen voor dat opwaartse vervolg. Komt het fonds onder de bodem in de buurt van $ 158,50 van afgelopen vrijdag dan is dat niet het geval. Het wordt dan interessant om te kijken of het steunniveau rond $ 155 waar vorige maand maar liefst drie bodems zijn ontstaan vervolgens wel intact blijft. Wordt de top rond $ 165 daarentegen doorbroken dan wordt de jaarwinst verder uitgebouwd. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 12 sep 2017, 18.42u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

12 sep 09.15u: Opnieuw een sprong naar boven

12 sep 10.00u: Verdediging bij bovenkant van gap

12 sep 11.00u: Gestegen vanaf bovenkant gap

12 sep 12.00u: Geen beweging het afgelopen uur

12 sep 14.00u: Weerstandsniveau 526,7 is bereikt

ASML: Door top van 27 jul jongstleden gebroken

12 sep 15.00u: Korte termijn top bij weerstandsgrens

12 sep 16.00u: PotentiŽle top in uurgrafiek AEX

12 sep 17.00u: AEX vandaag niet meer naar gap

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven