ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De Amsterdamse beurs realiseerde vandaag opnieuw een stijging. De AEX index bereikte daarbij het 50% Fibonacci niveau van de daling 533,2 - 505,9. Dit niveau ligt rond 519,6 en is een potentieel weerstandsniveau. Het lichaam van de vandaag gevormde candle staat onder deze grens, waardoor het Fibonacci niveau niet als doorbroken mag worden beschouwd. Dit houdt in dat zich in theorie nog een top voor zou kunnen doen bij dit punt.

  • Het hoogste punt van deze dag lag rond 520. Wordt deze top doorbroken dan is een voortzetting naar de top van 23 augustus jongstleden rond 522,7 aannemelijk. Hier ligt tevens het 61,8% Fibonacci niveau en ook hier kan weerstand gevonden worden.

  • De middellijn in de daggrafiek met Bollinger Bands die eergisteren nog voor weerstand zorgde is vandaag doorbroken. De slotstand lag namelijk boven deze lijn. Vanuit deze indicator gezien kan morgen dus een vervolg naar boven tot stand komen. De middellijn kan eventueel als steunlijn gaan fungeren.   

  • Men heeft zoals de uurgrafiek ons leert vanmiddag in de markt geprobeerd een doorbraak door het weerstandsniveau 519,6 tot stand te brengen. We zagen deze grens al in de daggrafiek. De AEX is met laatste drie candles boven het niveau geweest, maar het lukte kopers in de markt uiteindelijk niet om de beursgraadmeter erboven te doen sluiten. Volgt een daling onder de bodem rond 517,7 van vanmiddag dan wordt het een korte termijn top.

  • Een stijging boven 520 echter zou onze beursgraadmeter zoals we ook al bij de daggrafiek zagen naar 522,7 doen gaan, waar vorige maand (linksboven in de grafiek) een top ontstond.

  • Zou de marktgraadmeter morgen onder de bodem rond 517,7 komen dan plaats ik Fibonacci lijnen, met als doel potentiŽle steunniveaus te bepalen. Steun kan er een geval zijn bij de stippellijn rond 517,1.

Resumerend: 

De beurs realiseerde vandaag een stijging van de AEX index. De aandelenmarktgraadmeter bereikte daarbij het 50% Fibonacci niveau rond 519,6 in de daggrafiek, een potentieel weerstandsniveau. Dit werd niet met een slotstand doorbroken, waardoor bij deze grens eventueel een top zou kunnen ontstaan. Wordt het hoogste punt rond 520 punten nochtans doorbroken dan loopt de AEX naar alle waarschijnlijkheid verder naar de top van 23 augustus jongstleden rond 522,7, die samenvalt met het 61,8% niveau in de daggrafiek. Ook daar kan eventueel een top ontstaan. Belandt de graadmeter onder de bodem van vanmiddag rond 517,7 in de kwartiergrafiek dan wil dat zeggen dat een korte termijn top is gevormd. Ik plaats vervolgens Fibonacci lijnen in de kwartiergrafiek om potentiŽle steunniveaus te bepalen, die ik dan in mijn updates bespreek. Steun kan er behalve bij Fibonacci niveaus dan eventueel zijn rond 517,1.

En dan nog dit...

Een 50% Fibonacci niveau in de daggrafiek van de Japanse Nikkei beursindex blijkt een belangrijke rol spelen in het koersverloop van deze graadmeter. Er is daar namelijk een dubbele bodem ontstaan.

  • Er is een tweede bodem tot ontwikkeling gekomen bij het 50% Fibonacci niveau rond 19.270. De vorming van een dubbele bodem zegt overigens nog niets. Pas als de recent rond 19.735 gevormde top doorbroken wordt is sprake van een bodem waarop voortgebouwd kan worden naar boven. Is de vervolgstap echter de vorming van een top onder die rond 19.735 dan kan het 50% niveau alsnog doorbroken worden. Dat zou dan een vervolg geven naar het 61,8% niveau rond 19.025. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 7 sep 2017, 18.29u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 sep 09.15u: Openingswinst is snel verdwenen

7 sep 10.00u: Blijven liggen rond stand 09.15 uur

BAM: Gisteren hoofd en schouders patroon afgerond

Fugro: Bodem 2016 bereikt, kooplust teruggekomen

7 sep 11.00u: Vloertje onder de beursgraadmeter

7 sep 12.15u: AEX omhoog, door top van vanmorgen

7 sep 14.00u: Index op en neer rond vorige toppen

Wolters Kl: Na bodem bij 50% terug bij onderkant vlag

7 sep 15.00u: Potentieel toppatroon in de uurgrafiek 

7 sep 16.00u: Ondanks toppatroon verder omhoog

7 sep 17.00u: Na hogere bodem opnieuw bij weerstand

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven