ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De stand van de AEX index doet mij heel veel pijn, zei een beurscommentator op RTLZ vanavond na het slot van de Amsterdamse beurs.  Kort daarvoor zei hij bij een blik op de dagontwikkeling van de AEX tegen de presentator: kijk mee en huiver. Wat is er dan gebeurd met de beursindex, is de vraag die bij u op zal komen. Welnu, de AEX is 0,44% gedaald. U ziet het in de grafiek, het is niets om dramatisch over te doen. Wie echter gewend is aan beurzen die alleen maar kunnen stijgen komt kennelijk al superlatieven te kort bij een marginale correctie. De beursindex gaat omlaag, dat is schrikken. Het tekent de stemming. Binnenkort krijgen we vast weer eens correcties van anderhalf of twee procent op een dag, ik kijk nu al uit naar de bewoordingen die dan worden gebruikt .

  • De bodem van vorige week donderdag is doorbroken en dat wil zeggen dat we de focus moeten verleggen naar de eerstvolgende potentiŽle steunniveaus. Dat zijn de grenzen 539,3 waar begin deze maand steun lag en de stippellijn door de top uit mei van dit jaar rond 537,8 die begin oktober doorbroken werd.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de stijgende trend schade aangedaan, want de AEX index is onder de middellijn gesloten. Deze lijn zou nu als weerstandslijn kunnen gaan dienen en de daling zou kunnen uitlopen op een gang naar de onderste lijn van de banden. Dat is dan een potentiŽle steunlijn.

  • Uit de uurgrafiek blijkt dat er in de markt partijen zijn die de hoop koesteren op de vorming van een bodem boven het bij de daggrafiek genoemde niveau 539,3. Er is als laatste candle namelijk een hammer neergezet en dat is een potentieel bodempatroon. Morgenochtend zal in het eerste uur blijken of het eventueel daadwerkelijk een bodem wordt.

  • Gaat de beursindex morgen naar boven dan zal ik met Fibonacci lijnen zoeken naar mogelijke weerstandsgrenzen. Ik wil morgen echter eerst zien of het van een herstel komt, de candle uit de slotveiling is me als bevestiging van een eventuele bodem te weinig.

Resumerend: 

De daling van 0,44% van vandaag heeft de AEX onder de bodem van vorige week donderdag gebracht. De focus kan hierdoor naar de volgende potentiŽle steunniveaus, zijnde de grenzen 539,3 en 537,8. In de daggrafiek met Bollinger Bands is een daling naar de onderste lijn mogelijk en kan de middellijn eventueel als weerstandslijn gaan dienen. Uit de hammer in de uurgrafiek wordt duidelijk dat er partijen zijn die de hoop koesteren op de vorming van een bodem boven 539,3. We zullen morgen zien of die hoop gerechtvaardigd is of niet, want de hammer moet nog wel bevestigd worden voordat het daadwerkelijk een bodem wordt.

En dan nog dit...

De S&P500 is vanmiddag naar beneden door een stijgende trendlijn gebroken en dat is een ontwikkeling die ik vanavond uiteraard moet meenemen. We zien eindelijk enigerlei vorm van correctie, je zou aan de hand van het koersverloop van de laatste tijd haast denken dat dalingen niet meer mogelijk zijn.

  • De S&P500 is naar beneden door lijn u gebroken en het is daarmee tijd om te bepalen waar eventueel steun gevonden kan worden. Daartoe heb ik Fibonacci lijnen in de grafiek gezet. Niveaus in de buurt waarvan eventueel een bodem kan worden neergezet zijn 2544, 2533 of 2522, een mooie getallenserie trouwens. De index stond om 18.30u bij het 38,2% niveau 2544, het eerste van de drie. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 25 okt 2017, 18.54u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

25 okt 09.15u: Licht negatieve start in Amsterdam

25 okt 10.00u: AEX gekocht na daling onder bodems

25 okt 11.00u: Gedraaid bij besproken niveau 544,6

25 okt 12.00u: Kopende partijen in aanval gegaan

25 okt 14.00u: AEX bij het 50% Fibonacci niveau

25 okt 15.00u: Vlag met mogelijk uitbraak omlaag

25 okt 16.00u: Beursindex in een dalende beweging

Wessanen: Voormalig weerstandsniveau nu steun

25 okt 17.00u: Beursgraadmeter alsnog verder omlaag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven