ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 260617

  • Vorige week woensdag, donderdag en vrijdag ontstonden drie hammers in de daggrafiek van de AEX. De candles vormden een potentiŽle bodem. Hoewel de beursindex vandaag met 0,2% steeg is het de vraag of de hammers daadwerkelijk een bodem gaan vormen, dat zal nog moeten blijken uit het koersverloop. De candle van vandaag is als inverted hammer namelijk een potentieel toppatroon. Volgt morgen een daling dan zou de bodem rond 515,3 van vorige week woensdag alsnog naar beneden doorbroken kunnen worden, wat dan een daling naar de stippellijn rond 513,6 of lager zou geven. Volgt daarentegen een stijging boven 524,2 dan heeft de inverted hammer geen waarde meer en worden de hammers alsnog een bodem.

AEX daggrafiek BB 260617

  • In de Bollinger Bands daggrafiek is de middellijn niet doorbroken, wat wil zeggen dat een nieuwe daling morgen mogelijk is. De lijn is immers een potentiŽle weerstandslijn. Volgt daarentegen alsnog een doorbraak met een slotstand dan kan de graadmeter in theorie naar de bovenste lijn van de indicator.

AEX uurgrafiek 260617

  • Vanmorgen ontstond een gap in de grafiek, het stuk koersgebied tussen 519,6 en 521,8 werd overgeslagen. Vanmiddag is de helft van dit gap gesloten. Ik neem vooralsnog aan dat het overgebleven deel ook nog gesloten wordt met een daling naar 519,6 of lager. Dat is wel met enige onzekerheid omgeven, want het marktgedrag ten opzichte van gaps is momenteel niet zoals het vanuit historisch perspectief zou moeten zijn. Ik houd me echter vast aan het oude gedrag waarbij gaps gesloten worden, in de veronderstelling dat het om een tijdelijke afwijking gaat.

AEX kwartiergrafiek 260617

  • Behalve met het gap houd ik rekening met de Fibonacci niveaus rond 520,1 en 519,2, dat zijn net als de grens 519,6 mogelijke steunniveaus.

Resumerend: 

Drie hammers in de daggrafiek vormden eind vorige week samen een potentiŽle bodem. De candle van vandaag betekende weliswaar winst, maar het is de vraag of de hammers daadwerkelijk een bodem blijven. Het gaat namelijk om een inverted hammer en dat is een potentieel toppatroon. Volgt morgen een daling dan is de kans aanwezig dat de bodem rond 515,3 van vorige week woensdag alsnog doorbroken wordt, wat dan een daling naar 513,6 of lager zou geven. Er kan echter steun zijn rond 520,1, de onderkant 519.6 van het gap van vandaag dat nog gesloten zou moeten worden en rond 519,2. Loopt da beursindex op dan is de koersontwikkeling ten opzichte van het hoogste punt 524,2 van vandaag van belang, omdat een slot boven deze grens de inverted hammer van zijn betekenis zou ontdoen en van de hammers alsnog een bodem zou maken.

En dan nog dit...

Een grafiek die me vanavond opviel is die van de Dow Jones. Het ziet er namelijk naar uit dat men op Wallstreet vandaag een voortzettingspatroon afrond, waarbij overigens wel opgemerkt moet worden dat een en ander maar aarzelend verloopt.

  • Het voortzettingspatroon dat vorige week tot ontwikkeling kwam is een vlag, waaruit vandaag een uitbraak naar boven heeft plaatsgevonden. Het betekent normaliter een vervolg omhoog. Wat evenwel opvalt is de geringe stijging van 0,2% van dit moment. Dat is niet de krachtige beweging die ik graag zie bij de afronding van een vlag. Er wordt dus niet met volle overtuiging gekocht en het is ondanks de uitbraak dus nog geen gelopen race op Wallstreet. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 26 jun 2017, 19.37u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

26 jun 09.35u: Geen update door technisch probleem

26 jun 11.00u: Probleem opgelost, weer aan de slag

26 jun 12.00u: Inverted hammer is korte termijn top

26 jun 14.00u: Markt gaat nog voor vervolg omhoog

26 jun 15.00u: Driehoek ongeldig na cijfers uit VS

26 jun 16.15u: AEX naar beneden door steun 523,2

26 jun 17.00u: Beursgraadmeter in het gap gekomen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven