ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX weekgrafiek 070717

  • De candle van deze week heeft een klein lichaam in het midden, wat laat zien dat het slot van vandaag in de buurt lag van de openingskoers van afgelopen maandag. De candle drukt twijfel uit, want een hele week handel heeft nergens toe geleid. Positief is dat het slot 0,6% boven dat van vorige week vrijdag ligt en dat de candle van deze week een potentiŽle bodem is omdat hij samen met zijn voorganger een bullish harami vormt. We gaan volgende week zien of de markt kans ziet dit patroon met een stijging te bevestigen.

  • Het laagste punt van de week vinden we rond 506,3. Zou dat naar beneden doorbroken worden dan maakt dat het 38,2% Fibonacci niveau van de stijging 436,3 - 537,8 rond 499 tot het eerstvolgende doel. Zou de graadmeter daarna nog verder dalen dan komt het neer op lijn p om de stijgende trend te redden.

AEX daggrafiek 070717

  • De hammer die gisteren werd ontwikkeld in de daggrafiek is vandaag niet bevestigd, want de beursgraadmeter sloot een fractie onder het slot van gisteren. De candle van vandaag is echter opnieuw een hammer, ditmaal een wat kleinere. We hebben nog steeds te maken met een potentiŽle bodem. Aanstaande maandag moet blijken of de beide hammers bevestigd worden door middel van het ontstaan van een groene candle in deze grafiek.

AEX daggrafiek BB 070717

  • De situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands is ongewijzigd. De beursgraadmeter kan stijgen naar de middellijn of dalen naar de onderste lijn van de indicator, daar is op grond van deze grafiek niets over te zeggen. Feit is wel dat er sprake is van een dalende trend, want de drie lijnen waaruit dit gereedschap bestaat dalen alle drie en de AEX staat in het onderste deel ervan.   

AEX uurgrafiek 070717

  • Vandaag werd een hogere bodem gerealiseerd in de uurgrafiek van de AEX index, een bodem boven die van gisteren. Dit geeft aan dat de markt op dit moment denkt aan een vervolg naar boven. Dat vervolg krijgt vorm indien de stippellijn rond 510,6 wordt doorbroken.

AEX kwartiergrafiek 070717

  • Het laagste punt van de dag vinden we rond 508,1. Wordt dat naar beneden doorbroken dan bij dat op verzwakking. Het is dan verstandig op het koersverloop ten opzichte van de bodem rond 506,3 te gaan letten, in verband met een eventuele voortzetting naar beneden.

Resumerend: 

Deze week kwam in de weekgrafiek een candle tot stand met een klein lichaam in het midden, dit drukt twijfel uit. Tegelijkertijd betekende het echter ook de vorming van een potentieel bodempatroon. In de daggrafiek staan bovendien twee hammers en die geven eveneens aan dat we mogelijkerwijs met een bodem te maken hebben. Daarnaast zagen we in uurgrafiek een hogere bodem, hetgeen aangeeft dat men in de markt speculeert op een stijging. Men denkt dus aan een beweging omhoog, wordt het niveau 510,6 doorbroken dan realiseert men die daadwerkelijk. Een eventuele daling onder 508,1 daarentegen zou op verzwakking duiden. Het zou ons nopen te gaan letten op het koersverloop ten opzichte van de bodem 506,3. Op een eventuele daling onder die bodem zou een vervolg naar 499 of eventueel lijn p in de daggrafiek volgen. 

En dan nog dit...

Beleggers toonden zich vanmiddag blij verrast met de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers. Zij toonden hun blijdschap met kooplust. Voor de Nasdaq had dat als gevolg dat de index terugkeerde boven een grens die gisteren doorbroken werd.

  • De Nasdaq eindigde gisteren onder de stippellijn rond 6110. Die doorbraak is vandaag teruggedraaid, de index is teruggekeerd in de dalende rechthoekige driehoek gevormd door lijn a en de stippellijn rond 6110. De uitbraak is een valse uitbraak geworden en dat kan in theorie resulteren in een tegenovergestelde beweging. Het is raadzaam om te volgen of deze graadmeter eventueel naar lijn a gaat. Zou dat namelijk gebeuren dan is de kans op een doorbraak naar boven groot. Het laagste punt van gisteren lag rond 6080. Het hoeft geen betoog dat een eventuele daling onder dit niveau na het verloop van vandaag een negatieve ontwikkeling zou zijn. Dat zou een vervolg naar beneden aangeven, terwijl de markt met de opmars van vandaag toont opnieuw te denken aan een voortzetting naar boven. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst vrijdag 7 jul 2017, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 jul 09.15u: Laatste dag week begon met een daling

7 jul 10.00u: AEX index bleef boven het 50% niveau

DSM: M-vormig toppatroon en daling onder trendlijn

7 jul 11.00u: Beursindex staat onder 50% niveau

7 jul 12.00u: Dalende wig tot ontwikkeling gekomen

7 jul 14.00u: Zijwaarts na uitbraak uit dalende wig

7 jul 15.00u: Stijging gevolgd op Amerikaanse cijfers

Ahold: Na toppatroon steun gevonden rond Ä 15,90

7 jul 16.00u: Een derde inverted hammer gevormd

7 jul 17.00u: AEX gevangen in zijwaartse beweging

 

Agenda van maandag 3 jul t/m vrijdag 7 jul 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven