ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX weekgrafiek 110817

  • De candle van deze week betekende een kentering in het koersverloop van de AEX index. De candle is als engulfing bearish line namelijk een potentiŽle top. Er is uiteraard zoals bij elk candlestick patroon bevestiging nodig. Ligt het slot van volgende week vrijdag onder dat van vandaag dan wordt de vermeende top als zodanig bekrachtigd.

AEX daggrafiek 110817

  • In de daggrafiek werd een potentieel steunniveau bereikt, namelijk het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 506,3 - 533,2 rond 516,6. Hier kan in theorie een bodem ontstaan.

  • De kans dat hier een bodem wordt gevormd is groot, dat heeft te maken met het gap dat tussen 520,1 en 522,6 open bleef. Gaps worden meestal gesloten. Zou dat ook bij dit gap gebeuren dan betekent dat een stijging naar de bovenkant van het gap rond 522,6 of wellicht hoger.

  • Daalt de AEX verder dan richt ik me op twee lijnen, dat zijn de grijze stippellijn rond 510,6 en de lijn rond 506,3. De grijze lijn is afkomstig van de top van april 2015 en biedt dus wellicht steun. Ik ben daar niet zeker van, daarom heb ik de lijn grijs gelaten. Het niveau 506,3 is omdat daar al eerder bodems ontstonden zeer belangrijk, een eventuele daling daaronder zou negatief zijn.

AEX daggrafiek BB 110817

  • De AEX kwam in deze tweede daggrafiek aan bij de onderkant van de Bollinger Bands. Deze onderkant moet worden gezien als een potentiŽle steunlijn, die een stijging aanstaande maandag mogelijk maakt.

AEX uurgrafiek 110817

  • In de uurgrafiek ziet u dat het kopende deel van de markt er vandaag alles aan heeft moeten doen om erger dan de daling van 1,3% te voorkomen. De AEX werd maar liefst drie keer gered, want er staan drie bodems bij het niveau 516,6 dat ik al bij de daggrafiek besprak. Aanstaande maandag moet duidelijk worden of het niveau intact blijft als steunniveau of alsnog doorbroken wordt.

AEX kwartiergrafiek 110817

  • De vlag in de kwartiergrafiek geeft een vervolg omlaag aan, voor wat dat aanstaande maandag nog waard is. Ontwikkelingen elders en eventueel nieuws dat van invloed is op de beurzen telt dan zwaarder.

Resumerend: 

De deze week in de weekgrafiek gevormde candle is een potentieel toppatroon. Een week na nu moet blijken of het inderdaad om een top gaat, wat het geval is indien het slot van vrijdag onder dat van vandaag ligt. Aanstaande maandag is een herstel mogelijk. De AEX staat in de daggrafieken namelijk zowel op een 61,8% niveau als op de onderkant van de Bollinger Bands. Er is bovendien nog een gap te sluiten dat tussen 520,1 en 522,6 open bleef, waarvoor de AEX nog naar 522,6 of hoger zou moeten gaan. Daalt de AEX index desondanks verder dan richt ik mijn aandacht op twee grenzen, namelijk 510,6 en 506,3. De laatste grens is het belangrijkst van de twee, omdat daar al bodems zijn ontstaan en een eventuele daling daaronder dus geen beste zaak zou zijn.

En dan nog dit...

Tot op heden heb ik er nog geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar ik heb de afgelopen weken hard gewerkt aan de site en nieuwe pagina's gemaakt voor alle AEX en AMX aandelen. Voortaan heeft elk aandeel zijn eigen pagina. Zijn er nieuwe ontwikkelingen dan voeg ik die toe, waardoor een chronologisch overzicht ontstaat van alles wat ik over een aandeel heb geschreven. De aandelenanalyses zijn dus geen reeks losse pagina's meer waarop het moeilijk teruglezen is wat ik eerder over een fonds schreef. Ik hoop dat het voor u op deze wijze overzichtelijker wordt, dat ik sneller kan werken en de analyses actueler worden. Ik hoef immers niet elke keer weer een complete uiteenzetting te schrijven, maar kan refereren aan wat ik eerder schreef. Daarvoor kunt u vervolgens eenvoudig naar beneden scrollen in de analyse. Ik maak voor die pagina's gebruik van kleine grafieken. Klikt u op die grafieken dan krijgt u een grotere versie daarvan, zodat u de zaken nog eens nauwkeurig kunt bekijken. Ik hoop dat de verandering u bevalt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst vrijdag 11 aug 2017, 18.26u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 aug 09.15u: Lagere opening Amsterdamse beurs

11 aug 10.00u: Het ontbreekt aan koopbereidheid

Aegon: Gap en inverted hammer na kwartaalcijfers

Galapagos: Van stijging 24,9% bleef gister 8,3% over

11 aug 11.00u: AEX heeft het 61,8% niveau bereikt

11 aug 12.00u: Vlag in ontwikkeling in kwartiergrafiek

11 aug 14.00u: De markt heeft zich wat tijd gekocht

PostNL: Deze week naar beneden door steunniveau

11 aug 15.00u: Onze markt schuift beslissing door

Royal Dutch Shell: Top gevormd bij het 61,8% niveau

11 aug 16.00u: Opnieuw vlag afgerond in de grafiek

11 aug 17.00u: AEX tegen onderkant van de vlag

 

Agenda van maandag 7 aug t/m vrijdag 11 aug 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven