ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 030817

  • U ziet als nieuwe candle in de daggrafiek een bullish counterattack line. Het betreft een potentieel bodempatroon, dat zoals elk bodem- of toppatroon bevestiging behoeft. Een hogere slotstand morgen maakt er daadwerkelijk een bodem van.

AEX daggrafiek BB 030817

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands zien we dat de middellijn vandaag als steunlijn heeft gefungeerd. De kans op een voortzetting naar boven is hierdoor groot. De stijgende trend in deze indicator is behouden gebleven.

AEX uurgrafiek 030817

  • In de uurgrafiek heb ik de grote stijgende wig w-w' getekend. Wat de waarde van het patroon is kan ik niet zeggen. Vandaag gingen achtereenvolgens namelijk een hoofd en schouders patroon, een stijgende wig en een vlag verloren. U heeft hierover kunnen lezen in mijn updates, waarnaar u onderaan deze pagina overigens de links ziet. Wellicht wacht deze wig hetzelfde lot.

  • Ik kan u vertellen wat er normaliter zou moeten gebeuren. Er zou een voortzetting naar beneden op moeten volgen, die start met een uitbraak aan de onderzijde. Bij een uitbraak naar boven zou het patroon daarentegen onbruikbaar worden. De markt zou de aanval openen op recent gevormde toppen in de grafiek.

AEX kwartiergrafiek 030817

  • De toppen die vandaag ontstonden in de kwartiergrafiek bevinden zich ter hoogte van het 61,8% Fibonacci niveau van de voorgaande daling, een niveau dat rond 526,3 ligt. Topvorming bij een 61,8% niveau kan in principe resulteren in een nieuwe beweging omlaag, het is dus geenszins uitgesloten dat we morgen een daling zien.

Resumerend: 

In de daggrafiek zien we vandaag een bullish counterattack line, een nog met een stijging als bodem te bevestigen potentieel bodempatroon. In de daggrafiek met Bollinger Bands lag steun bij de middellijn, vanuit dit perspectief kan dus een voortzetting omhoog volgen. In de uurgrafiek hebben we een stijgende wig, waarvan ik in het licht van het koersverloop ten opzichte van andere patronen van vandaag niet kan zeggen hoe betrouwbaar het is. Er zou normaal gesproken een daling op moeten volgen. Dat een daling mogelijk is bewijzen de toppen die in de kwartiergrafiek bij het 61,8% niveau tot stand zijn gekomen. De wig wordt afgerond bij een uitbraak aan de onderkant, wat een voortzetting naar beneden aannemelijk zou maken. Breekt de AEX naar boven uit de wig dan heeft ook dit patroon geen waarde meer en volgt een aanval op recent gevormde toppen.

En dan nog dit...

Wat momenteel met de euro ten opzichte van de dollar gebeurt is erg boeiend. De euro heeft enorm aan kracht gewonnen, iets waarvan de pijn overigens snel bij ons exporterend bedrijfsleven gevoeld zal worden. We werpen een blik op de lange termijn grafiek, want de euro heeft een potentieel weerstandsniveau bereikt.

  • In januari 2015 ontstond een enorm hoofd en schouders patroon in deze grafiek. Er zijn twee lijnen die als neklijn kunnen worden gezien, namelijk de stippellijn rond $ 1,188 en lijn i. De terugkeer bij de neklijn kan als het testen van die lijn worden beschouwd, welke lijn het ook is. Dit wil zeggen dat topvorming mogelijk is bij een van beide lijnen, om te beginnen dus in de buurt van de stippellijn rond $ 1,188 in deze kwartaalgrafiek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 3 aug 2017, 18.15u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

3 aug 09.15u: Hoofd en schouders patroon afgerond

3 aug 10.00u: Het gap van vanmorgen is gesloten

ASMI: Hoofd en schouders patroon gister afgemaakt

ASR: Sterke trend met patroon van hogere bodems

3 aug 11.00u: De beursgraadmeter wordt gekocht

3 aug 12.00u: Index gekocht, patroon nog geldig

3 aug 14.00u: Tweemaal steun net onder 524,7

BAM Groep: Na topvorming herstel in vorm van vlag

3 aug 15.00u: Hoofd en schouders patroon ongeldig

3 aug 16.00u: Top bij het 61,8% Fibonacci niveau

3 aug 17.00u: AEX na uitbraak meteen weer terug

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven