ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 060417

  • Onze AEX index kwam vandaag aanvankelijk onder de candle van eergisteren en stond kort na de opening op een verlies van 0,8%. De markt toonde echter veerkracht, aan het einde van de dag stond een winst van 0,3% op de borden. Weet de markt hier morgen op voort te bouwen dan kan dit resulteren in een voortzetting naar boven. Hiervoor dienen achtereenvolgens de toppen rond 517,4, 518,3 en 518,9 te worden gepasseerd.

  • De opening van vanmorgen betekende een daling onder lijn v zoals ik die gisteren tekende. Vandaag heb ik de lijn vanwege het koersverloop iets lager geplaatst, de originele ligging ziet u nog in de vorm van een lichtgrijze lijn in de grafiek. De lijn van gisteren liep door bodems van eind februari. Nu ik hem verschoven heb loopt hij daar niet meer doorheen, maar wel door een bodem van begin februari en het laagste punt van vandaag. Ik heb daarom besloten de lijn op deze manier te gaan gebruiken. Het is een potentiŽle steunlijn en hij geeft aan dat de trend nog steeds naar boven is gericht.

  • De ontwikkeling zou alsnog negatief worden bij een achtereenvolgende daling onder het laagste punt 510,9 van vandaag en de stippellijn rond 510,6. De beursgraadmeter zou dan naar de bodem rond 506,2 of lager gaan.

AEX daggrafiek BB 060417

  • De AEX ging in de daggrafiek met Bollinger Bands van een positie onder de middellijn naar een positie erboven. Hier kan nog steeds een stijging uit voortkomen.

AEX uurgrafiek 060417

  • Het koersverloop in de uurgrafiek dat volgde op de lagere opening van vanmorgen straalt kracht uit. We kunnen morgen gaan kijken of de markt ook dan deze kracht op weet te brengen en de AEX boven de genoemde toppen rond 517,4, 518,3 en 518,9 weet te brengen.

AEX kwartiergrafiek 060417

  • Gaat de aandelenmarktgraadmeter morgen naar beneden dan plaats ik nieuwe Fibonacci lijnen om vast te stellen waar vervolgens steun gevonden kan worden. Dat is iets dat ik op dit moment nog niet kan doen, er staat immers geen top in de grafiek die ik daarvoor kan gebruiken.

Resumerend: 

Onverzettelijkheid, dat blijkt uit de candle die vandaag werd gerealiseerd in de daggrafiek. De stijgende trend werd behouden en een voortzetting naar boven bleef mogelijk. Die wordt daadwerkelijk gerealiseerd indien achtereenvolgens de toppen rond 517,4 maar 518,3 en 518,9 worden gepasseerd. Daalt de beursgraadmeter morgen dan plaats ik Fibonacci lijnen om mogelijke steunniveaus te vinden. Verder let ik in dat geval uiteraard op het koers verloop ten opzichte van de bodem van vandaag rond 510,9 en de stippellijn rond 510,6. Een eventuele daling onder beide niveaus zou immers alsnog topvorming inhouden en een daling naar 506,2 of lager. 

En dan nog dit...

Zien Britse beleggers kans om de vorming van een toppatroon in de daggrafiek van de FTSE100 te voorkomen, dat is de vraag die morgen en eventueel volgende week speelt op de Britse aandelenmarkt.

  • Het toppatroon dat zou worden afgemaakt bij een daling onder de stippellijn in de buurt van 7260 is een hoofd en schouders patroon. De schouders en het hoofd zijn aangegeven met stippen boven de van toepassing zijnde toppen. Zolang de stippellijn niet met een slotstand is doorbroken is het mogelijk dat de afronding van het patroon afgewend wordt. Hiervoor is dan wel een stijging boven de top rond 7450 noodzakelijk die vorige maand tot stand kwam. Het verloop ten opzichte van die top kunnen we dus gaan volgen zou de markt kans zien de FTSE100 vanaf de vandaag bereikte stippellijn in een opgaande beweging te krijgen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 6 apr 2017, 18.51u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 apr 09.15u: Opening 0,8% lager na daling in VS

6 apr 10.00u: Vlag in ontwikkeling in kwartiergrafiek

6 apr 11.00u: Stijging na vorming van nieuwe vlag

Philips Lighting: Positieve ontwikkeling vanaf nov 2016

6 apr 12.00u: Stijging gevolgd op uitbraak uit een wig

6 apr 14.00u: Gap is gesloten, AEX verder gestegen

6 apr 15.00u: AEX zijwaarts, markt ziet een stijging

6 apr 16.00u: Beursindex staat bij het 76,4% niveau

6 apr 17.15u: AEX is door het 76,4% Fibonacci niveau

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven