ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 130916

  • De opening van vanmorgen lag 0,5% boven het slot van gisteren, de slotstand van vandaag lag er echter 1,1% onder. Het begin van de dag was voortvarend, maar die voortvarendheid verdween. De AEX index eindigde deze beursdag precies op het 50% Fibonacci niveau van de stijging 419,5 - 466,2. Dit is een potentieel steunniveau, het is in principe dus mogelijk dat de beursgraadmeter morgen in weerwil van de vandaag aanwezige verkoopdruk toch nog omhoog gaat.

  • Een voortzetting naar beneden zou gezien die druk echter logischer zijn. Deze grafiek geeft ons als volgend koersdoel voor een voortzetting naar beneden de stippellijn rond 437,9 door een bodem uit begin augustus.

AEX daggrafiek BB 130916

  • De onderste lijn van de Bollinger Bands kan een voortzetting omlaag eventueel nog blokkeren. De lijn is namelijk een potentiŽle steunlijn. Het feit dat de lijn echter naar beneden is gekruld betekent dat het ook van een dalende trend zou kunnen komen. Van een eenduidig beeld is dus geen sprake in deze grafiek.  

AEX uurgrafiek 130916

  • Uit de uurgrafiek blijkt dat het gap dat gisterochtend ontstond voor een groot deel gesloten is. De markt wekt sterk de indruk het resterende deel open te willen laten.

  • De stemming was tot het einde van de dag negatief, want de beursgraadmeter is vrijwel op het laagste punt van de dag gesloten. Beleggers verwachten dus niet veel goeds.

AEX kwartiergrafiek 130916

  • De kwartiergrafiek toont ons hetzelfde, de grafiek geeft ons ten opzichte van de uurgrafiek geen andere inzicht.

Resumerend: 

De stemming was vanmorgen bij opening nog goed, de start lag namelijk 0,5% boven het slot van gister. De stemming sloeg echter om en de graadmeter eindigde de dag 1,1% lager. Het slot lag op het 50% Fibonacci niveau in de daggrafiek en bij de onderste lijn van de Bollinger Bands. Dit betekent dat in theorie de kans op een stijging aanwezig is. De uur- en kwartiergrafiek leren ons echter dat beleggers niet verwachten dat de beursindex morgen stijgt. Het slot van de dag lag namelijk bijna op het laagste punt dat werd bereikt. Krijgen beleggers gelijk en daalt de index inderdaad verder dan is de stippellijn rond 437,9 in de daggrafiek het eerstvolgende doel. 

En dan nog dit...

Met een gevoel van opperste verbazing kijk ik vandaag naar de manoeuvres van de Amerikaanse aandelenmarkten. Verbaast u zich met mij over het koersverloop van de S&P 500 in de daggrafiek van de index.

  • De S&P 500 steeg gisteren fors, vrijwel de gehele daling van afgelopen vrijdag werd tenietgedaan. Het zorgde voor de vorming van een piercing line, een potentieel bodempatroon. Om dat patroon daadwerkelijk een bodem te laten worden diende het vandaag bevestigd te worden met een volgende groene candle. De Amerikaanse markt koos echter opnieuw voor een daling en toont zich daarmee zeer wispelturig. De stippellijn rond 2120 vormde zojuist steun. Het was het niveau waar gisteren al een bodem ontstond. Zou de S&P 500 vanavond alsnog naar beneden door 2120 breken, dan krijgen we te maken met drie potentiŽle steunniveaus die als koersdoel kunnen dienen. Het gaat om Fibonacci niveaus van de stijging 1991,7 - 2193,8, die we achtereenvolgens vinden we rond 2117, 2093 en 2069. Het eerste niveau van deze drie ligt net onder de grens 2120 en zal bij een doorbraak waarschijnlijk dus doorbroken worden, het niveau 2093 als volgend doel overlatend. Met deze cijfers paraat kunnen we gaan kijken of het vanavond al dan niet van een doorbraak komt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 13 sep 2016, 19.28u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

13 sep 09.15u: Hoger na verbale bemoeienis door Fed

13 sep 10.15u: Geen bodem bij hoogste punt van gister

13 sep 11.00u: AEX index staat op een licht verlies

13 sep 12.00u: Bodem bij 50% niveau in kwartiergrafiek

13 sep 14.00u: Beursindex nog steeds in herstelfase

13 sep 15.00u: AEX door stijgende lijn c gebroken

13 sep 16.00u: Graadmeter staat onder 61,8% niveau

Vastned Retail: Nog steeds onder druk net boven steunlijn

13 sep 17.00u: AEX onder 61,8% niveau blijven hangen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven