ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 101016

  • De rode candle van afgelopen vrijdag is vandaag geheel teruggedraaid, een teken dat het marktsentiment gedraaid is. Het laagste punt van de dag lag bij het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 442,7 - 460,1. Een bodem bij een 61,8% niveau betekent in principe een voortzetting naar boven. Voor de realisatie van die voortzetting is een stijging boven recente toppen rond 460,1 en 466,2 nodig. Ik let de komende dagen ten eerste op of we met de AEX naar die toppen gaan en ten tweede of ze vervolgens doorbroken worden.

  • Het zal u duidelijk zijn dat de beursgraadmeter niet meer onder het laagste punt rond 448,8 van vandaag mag belanden. Het positieve sentiment van vandaag zou daarmee immers weer verdwijnen.

AEX daggrafiek BB 101016

  • De koersontwikkeling van vandaag betekende niet alleen een bodem bij het 61,8% niveau in de vorige daggrafiek, maar ook steun van de middellijn in deze daggrafiek met Bollinger Bands. De AEX index kan hierdoor in principe verder omhoog.

AEX uurgrafiek 101016

  • De stijging van vandaag heeft me Fibonacci lijnen doen plaatsen tussen de top op 460,1 en de bodem op 448,8. Het 61,8% niveau rond 455,8 is het eerstvolgende potentiŽle weerstandsniveau en bijna bereikt. We kunnen morgen gaan kijken of hier eventueel een top tot stand komt.

  • Wordt de grens 455,8 doorbroken dan is het 76,4% niveau rond 457,4 mijn eerstvolgende aandachtspunt. Hier is een kleine kans aanwezig op topvorming.

  • Een belangrijker weerstandsniveau is de stippellijn rond 458 die we eerder als horizontale weerstandslijn en steunlijn zagen.

AEX kwartiergrafiek 101016

  • Doet zich morgen een daling voor dan zal ik Fibonacci lijnen geplaatst over de stijging van vandaag, met als doel te achterhalen welke niveaus als potentiŽle steunniveaus moeten worden gezien. Dat kan ik echter pas doen indien duidelijk is dat het inderdaad van een daling komt en dat is op dit moment niet helder.

Resumerend: 

In de daggrafiek is de rode candle van afgelopen vrijdag vandaag bijna geheel teruggedraaid, wat een teken is van een verandering in positieve zin van het sentiment. De candle betekende tevens een bodem bij het 61,8% niveau van de stijging 442,7 - 460,1 in die grafiek. Dit kan in principe uitlopen op een voortzetting naar boven. Voor de realisatie van een voortzetting dient te worden afgerekend met een aantal weerstandsniveaus. Het gaat achtereenvolgens om de grenzen 455,8, 457,4, 460,1 en 466,2. Ik zal van grens tot grens volgen hoe de koersontwikkeling ten opzichte van deze niveaus eruit ziet, aan de hand daarvan beoordelend of we al dan niet van een vervolg naar de volgende grens uit mogen gaan. Mocht het morgen van een daling komen dan ga ik met nieuwe Fibonacci lijnen in de kwartiergrafiek zoeken naar potentiŽle steunniveaus. De AEX mag in het geval van een daling absoluut niet meer onder 448,8 komen, omdat zo'n ontwikkeling na de omslag van vandaag vanzelfsprekend negatief zou zijn. 

En dan nog dit...

De Russische president Poetin heeft vandaag de bereidheid getoond mee te werken aan een eventuele verlaging van de olieproductie. Het resultaat hiervan was een stijging van de olieprijs, waarbij een belangrijk grens naar boven doorbroken werd. Ik neem u mee naar de weekgrafiek van London Brent olie.

  • De belangrijke grens die doorbroken werd in deze weekgrafiek van London Brent is de stippellijn rond $ 52,85. Zou de prijs van een vat Brent boven dit prijsniveau blijven dan is dat een belangrijke ontwikkeling. Onder de stippellijn ziet u namelijk een omgekeerd hoofd en schouders patroon, een belangrijke bodemformatie. Het koersdoel van het bodempatroon laat zich berekenen op ongeveer $ 78,60. Blijft het patroon geldig dat mogen we dus een fikse stijging van de olieprijs verwachten. Belangrijk in eerste instantie is het prijsverloop van deze week. De laatste candle in deze weekgrafiek is namelijk een candle die pas aanstaande vrijdagavond afgemaakt zal zijn en zal dan pas definitief van vorm zijn. Het komt erop neer dat pas vrijdag aan het einde van de dag beslist zal zijn of het patroon daadwerkelijk wordt afgemaakt of ondanks de doorbraak van vandaag toch niet ontstaat. Het eerste zal het geval zijn bij een slotstand aanstaande vrijdag boven $ 52,85, het tweede bij een slot onder dat niveau. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 10 okt 2016, 18.28u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

10 okt 09.15u: Nieuwe lijnen vanwege start met stijging

10 okt 10.00u: Top tot stand gekomen bij 38,2% niveau

10 okt 11.00u: Stijging vanaf een potentieel steunniveau

10 okt 12.00u: Snelle opmars van de beursgraadmeter

16 okt 14.00u: Acties kopers op beslissende momenten

10 okt 15.00u: AEX naar volgende hindernis gegaan

10 okt 16.00u: Er is weer een barriŤre doorbroken

10 okt 17.00u: AEX loopt nog steeds naar boven

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven