ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX weekgrafiek 071016

  • De candle die deze week in de weekgrafiek tot stand kwam is een zogenaamde inverted hammer. Het betreft een potentieel toppatroon, dat indien het volgende week bevestigd wordt daadwerkelijk een top wordt. Dat het een top wordt is heel wel mogelijk. De bovenkant ervan ligt namelijk bij het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 510,6 - 378,5 dat u rond 460,1 ziet. Dit niveau kan theoretisch het startpunt zijn van een nieuwe beweging naar beneden.

AEX daggrafiek 071016

  • De candle van vandaag in de daggrafiek vormt een bevestiging van de dark cloud cover die we gisteren als potentieel toppatroon zagen in deze grafiek. Ook dit wijst dus op een vervolg naar beneden.

AEX daggrafiek BB 071016

  • Bekijken we de daggrafiek met Bollinger Bands dan zien we dat de beursgraadmeter vandaag iets boven de middellijn is gesloten. Deze stippellijn is in potentie een steunlijn, maar daar moeten we niet teveel van verwachten. De lijn is de laatste maanden namelijk voortdurend doorbroken en is dus niet erg belangrijk. Ik kijk voor alle zekerheid wel of de lijn eventueel toch voor een bodem zorgt.   

AEX uurgrafiek 071016

  • Belangrijker acht ik de Fibonacci lijnen die ik in de uurgrafiek heb getekend. Rond 449,3 vinden we het 61,8% niveau en rond 446,8 het 76,4% niveau. Ter hoogte van beide grenzen kan eventueel een bodem tot ontwikkeling komen. In dit geval overigens valt het 61,8% niveau vrijwel samen met de middellijn van de Bollinger Bands uit de vorige grafiek, waardoor die lijn toch een rol zou kunnen gaan spelen. 

  • Een eventuele daling onder 446,8 zou een neerwaarts vervolg naar 442,7 waarschijnlijk maken.

AEX kwartiergrafiek 071016

  • In de kwartiergrafiek heb ik lijn k getekend, een lijn die u als u even terug kijkt naar de uurgrafiek ook in die grafiek geplaatst ziet. De neerwaartse beweging van onze aandelenmarktindex is intact zolang de graadmeter onder deze lijn noteert. De lijn is van belang indien het aanstaande maandag van een stijging zou komen.

Resumerend: 

We zagen een potentieel toppatroon in de weekgrafiek van de AEX index, namelijk een inverted hammer waarvan de bovenkant bij het 61,8% niveau in die grafiek ligt. De kans is aanwezig dat deze candle de komende week bevestigd gaat worden als top door middel van een daling van de beursgraadmeter. In de daggrafiek is het potentiŽle toppatroon van gisteren, een dark cloud cover, vandaag bevestigd. Vanuit die grafiek gezien is de kans op een voortzetting naar beneden dus groot. In het geval van een daling kan er steun liggen bij twee niveaus die we in de uurgrafiek zagen, namelijk 449,3 en 446,8. Dit zijn grenzen waar eventueel een bodem tot stand kan komen, zou dat niet gebeuren dan volgt een daling naar 442,7. Zou het aanstaande maandag van een stijging komen, dan kan lijn k in de uur- en kwartiergrafiek eventueel voor weerstand zorgen. De neerwaartse beweging blijft behouden zolang de AEX onder die lijn koerst. 

En dan nog dit...

Gaat de Japanse aandelenmarkt de eventuele vorming van een groot toppatroon in de Nikkei index de komende week voorkomen? Dat is een vraag die we mee kunnen nemen naar de nieuwe beursweek.

  • Een kleine inverted hammer die gisteren in de daggrafiek van de Nikkei ontstond is vandaag bevestigd door middel van een rode candle. De mogelijkheid van een nieuwe daling is dus reŽel. Volgt de komende tijd een daling onder de stippellijn rond 16.320 en de bodem rond 16.285 van 27 september jongstleden, dan houdt dat de vorming van een groot hoofd en schouders patroon in. Ziet de Japanse aandelenmarkt daarentegen kans de Nikkei naar boven door de top net onder 17.160 te brengen, dan zal dat toppatroon niet meer kunnen ontstaan. Dit is waar het in Tokio de komende week of weken om gaat. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst vrijdag 6 okt 2016, 18.38u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 okt 09.15u: De vrijdag is begonnen met een daling

7 okt 10.00u: Voorgaande bodems worden nu niet bereikt

7 okt 11.00u: Gestegen naar het 61,8% Fibonacci niveau

7 okt 12.00u: Toppatronen ontstaan in de kwartiergrafiek

7 okt 14.00u: Vlag ter hoogte van bodem van eergisteren

7 okt 15.00u: Wilde beweging na Amerikaanse cijfers

KPN: Na vorming bodem rond Ä 2,75 toch weer onder druk

7 okt 16.00u: AEX het afgelopen half uur verder gedaald

7 okt 17.00u: Weerstand ter hoogte van een bodem

 

Agenda van maandag 3 okt t/m vrijdag 7 okt 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven