ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 110716

  • Beleggers wereldwijd zijn het inmiddels met elkaar eens, een uittreden van Groot-BrittanniŽ uit de Europese Unie is geen factor om rekening mee te houden bij het koersverloop van de aandelenmarkten. De ene markt is daarin verder dan de andere, zo staat de S&P500 op een nieuw record. Ook onze markt volgt, al is het in iets mindere mate. De AEX staat niet ver meer onder de stand die op de borden stond op de dag van het Britse referendum. Wat telt zijn de gedragingen van centrale banken, zolang die de markten voortdurend voeden is de stemming onder beleggers positief.

  • Op 4 juli jongstleden ontstond rond 440,4 een top. Het slot van vandaag dicht daar een fractie boven, de top is dus doorbroken. Het verschil tussen het slot van vandaag en het hoogste punt van begin juli is echter beperkt, het bedraagt maar 0,4 indexpunt. De AEX dient morgen voor de realisatie van een vervolg naar boven boven 440,4 te blijven. Dat dienen we te controleren.

  • Bewerkstelligt men in de markt morgen een voortzetting naar boven dan is het 76,4% Fibonacci niveau rond 443 dat samenvalt met de bovenkant van het gap van 24 juni jongstleden het eerstvolgende doel. Er is hier een kans op weerstand en dus op topvorming. Een doorbraak door 443 zou een voortzetting naar 453,3 inhouden.

AEX daggrafiek BB 110716

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is momenteel volop ruimte naar boven. De bovenste lijn van de banden krult naar boven en zal naarmate de AEX verder oploopt steeds hoger komen te liggen. Het duurt dus even voor deze lijn als weerstandslijn gaat dienen.

  • Zou onze beursgraadmeter dalen dan kan de middellijn, de stippellijn dus, eventueel dienen als steunlijn.

AEX uurgrafiek 110716

  • Zowel in de uurgrafiek als in de kwartiergrafiek is goed te zien dat onze hoofdindex slechts marginaal boven de doorbroken grens van 440,4 punten sloot. Het is zaak te verifiŽren dat onze index boven deze grens blijft, zodat een voortzetting naar 443 of hoger kan worden gerealiseerd.

AEX kwartiergrafiek 110716

  • Zou onze beursindex morgen een daling inzetten dan ga ik met behulp van Fibonacci lijnen op zoek naar potentiŽle steunniveaus. Dit is iets dat ik op dit moment nog niet kan doen, omdat de graadmeter boven 440,4 gesloten is en morgen dus verder kan stijgen..

Resumerend: 

Onze AEX index is vandaag een fractie boven de top van 4 juli jongstleden gesloten. Die top lag rond 440,4. Het is zoals we zagen morgen zaak te verifiŽren dat de AEX boven dit niveau blijft, want het verschil tussen deze grens en de slotstand was gering. Realiseert onze markt morgen daadwerkelijk een voortzetting naar boven dan is de grens 443 in de daggrafiek het eerste doel, mocht dat doorbroken worden dan kunnen we doorschakelen naar 453,3. Keert de beursindex morgen terug onder 440,4 dag ga ik aan de hand van nieuw te plaatsen Fibonacci lijnen in de kwartiergrafiek op zoek naar potentiŽle steunniveaus en redeneer aan de hand daarvan verder.

En dan nog dit...

Afgelopen vrijdag liet ik u aan de hand van de weekgrafiek van de S&P500 zien dat deze beursindex de hoogste stand ooit van 2135 benaderde. Ik kan u vertellen dat dit niveau vandaag doorbroken is, de hoogste stand bedraagt op het moment dat ik deze pagina maak 2141 punten. De Dow Jones is nog niet zover, deze beursgraadmeter staat nog iets onder het hoogste punt dat in het verleden werd bereikt.

  • Het record voor de Dow Jones bedraagt 18.351. Dit werd in mei 2015 bereikt. De index stond om 18:15 uur op een stand van 18.254. Een stijging van slechts iets meer dan een half procent vanaf deze stand is genoeg om het ook in de Dow Jones van een doorbraak te laten komen. Volgt deze index het voorbeeld van de S&P500 dan komt het wellicht vanavond nog van een doorbraak. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 11 jul 2016, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 jul 09.15u: Een procent hogere opening in de AEX

11 jul 10.00u: AEX al snel teruggekeerd in het gap

Refresco: Naast hogere toppen ook lagere bodems

11 jul 11.00u: Afgeronde vlag in kwartiergrafiek index

11 jul 12.00u: Gap niet gesloten na afronden van vlag

11 jul 14.00u: Het stokje gaat zo door naar Amerika

11 jul 15.00u: Nog steeds stijgend na vorming wig

11 jul 16.00u: S&P500 bereikte hoogste stand ooit

11 jul 17.00u: Beursindex door top 440,4 gebroken

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven