ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 270716

  • Het hoogste punt dat deze maand werd bereikt is opnieuw iets naar boven verlegd, het is 456,8 geworden. We zijn hierdoor weer wat dichter bij de apriltop 458 gekomen, tot nog toe het hoogste punt van dit jaar. Zouden we 456,8 uitnemen dan moet 458 haast wel bereikt worden.

  • De candle van vandaag dwingt me echter een vraagteken te zetten bij een vervolg naar boven. De candle staat namelijk bekend als een dark cloud cover en dat is een potentieel toppatroon. Het moet nog wel bevestigd worden. Ik ga morgen kijken of het inderdaad van de rode candle komt die de bevestiging zou vormen en daadwerkelijk een top zou maken van de candle van vandaag.

  • Onder de laatste groep candles ziet u lijn f. De koersontwikkeling is naar boven gericht zolang de AEX boven deze lijn koerst, die morgen rond 451,4 is te vinden. Dat is een niveau dat we in de gaten kunnen houden indien we morgen een daling zien.

AEX daggrafiek BB 270716

  • Uit de daggrafiek met Bollinger Bands kunnen we niet de conclusie trekken dat we morgen gaan dalen. Het beeld is niet veranderd, er is alle ruimte voor een voortzetting naar boven. Een garantie hiervoor biedt deze indicator echter niet. Het koersverloop van vorige maand leert ons dat de bovenste lijn niet altijd wordt bereikt. We hebben vandaag dus niet veel aan dit gereedschap.

AEX uurgrafiek 270716

  • De laatste candle in de uurgrafiek staat met de onderkant bij het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 450,3 - 456,8. Dit niveau ligt rond 452,8 en werd niet doorbroken. Dit gegeven maakt een nieuwe opwaartse beweging mogelijk, want een 61,8% niveau is een potentieel steunniveau.

  • Zou de grens naar beneden doorbroken worden dan zou dat een daling naar de bodem rond 450,3 of lager op moeten leveren.

AEX kwartiergrafiek 270716

  • Gaat de AEX morgen omhoog dan zult u in mijn updates Fibonacci lijnen aantreffen over de daling vanaf de top van vandaag. Die kan ik vandaag nog niet plaatsen, omdat ik niet weet of het laagste punt 452,6 van vandaag een nieuwe bodem wordt. Voor hetzelfde geld daalt de marktgraadmeter morgen verder en ik wil daarom eerst de eerste candle van morgenochtend afwachten.

Resumerend: 

De AEX bereikte vandaag opnieuw een wat hoger niveau, de index bleef met het hoogste punt 456,8 niet ver meer verwijderd van de top van dit jaar 458. Zou 456,8 doorbroken worden dan ligt het voor de hand dat we 458 bereiken. Het is gezien de candle van vandaag echter de vraag of dit gebeurt. De candle staat namelijk bekend als een zogenaamde dark cloud cover en dat is een potentieel toppatroon. Morgen moet blijken of het bevestigd wordt als top, hetgeen het geval is als een daling volgt. Zou de graadmeter inderdaad verder naar beneden gaan dan let ik op het koersverloop ten opzichte van lijn f in de daggrafiek. De stijgende trend blijft gehandhaafd zolang de beursgraadmeter boven deze lijn koerst, die morgen rond 451,4 loopt. De uurgrafiek leert ons echter dat er zich morgen toch weer een stijging voor zou kunnen doen. De AEX index bereikte namelijk het 61,8% Fibonacci niveau in die grafiek en dat is een potentieel steunniveau. Gaat de beursgraadmeter daadwerkelijk omhoog dan bepaal ik in mijn updates de mogelijke hindernissen. Op dit moment kan ik dat nog niet doen, want ik weet nog niet of het laagste punt 452,6 van vandaag een bodem wordt. In principe is een voortzetting naar beneden nog mogelijk, wat in een daling naar lijn f rond 451,4 of bij een eventuele daling daaronder in een terugkeer naar de bodem rond 450,3 of lager zou resulteren.

En dan nog dit...

Vanavond wil ik uw aandacht vragen voor een boeiende ontwikkeling in de daggrafiek van de Dow Jones. In de grafiek staat een verloop dat bij de huidige stand van zaken vanavond een mislukte uitbraak uit een patroon zou inhouden.

  • In de Dow Jones is een vlag ontstaan, een mogelijkheid waar ik afgelopen maandag op deze plaats al over schreef. Vandaag leek aanvankelijk een uitbraak naar boven uit deze vlag tot stand te komen. Bij de stand van 18:45 uur echter zou er geen uitbraak in de grafiek staan, want de Dow Jones blijkt teruggekeerd te zijn in het patroon. U begrijpt dat ik het resterende deel van de avond met veel nieuwsgierigheid kijk of het eventueel toch nog van een uitbraak komt. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 27 jul 2016, 18.51u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 jul 09.15u: Direct aanval op top van eergisteren

27 jul 10.00u: AEX terug bij bovenkant van het gap

27 jul 11.00u: Index gestegen in het afgelopen uur

NSI: Sinds vorig jaar in een zijwaarts koersverloop

27 jul 12.00u: AEX staat opnieuw bij bovenzijde gap

27 jul 14.00u: Terugkeer in gap wederom voorkomen

27 jul 15.00u: Weerstandsniveau nog niet doorbroken

SLIGRO: Toppen te doorbreken voor behoud van trend

27 jul 16.00u: Index net onder weerstand blijven liggen

27 jul 17.00u: Alsnog omlaag, tot ruim onder het gap

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven