ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 280716

  • Onze AEX index is vandaag met 1,14% gedaald. De stijgende lijn f werd doorbroken en heeft dus geen betekenis meer. U zult de lijn morgen niet meer aantreffen in de grafiek.

  • Wat u wel aan zult treffen zijn de Fibonacci lijnen over de stijging 419,5 - 456,8 die ik naar aanleiding van de daling van vandaag in de grafiek hebt gezet. De beursgraadmeter eindigde de dag op het 21,6% Fibonacci niveau. Er is na een sterke trend de mogelijkheid dat er een bodem tot stand komt bij deze grens, ik ga dus morgen zeker volgen of de index wellicht opveert.

  • De grafiek geeft ons een volgend koersdoel dat we kunnen gebruiken indien de neerwaartse beweging morgen wordt aangehouden. Het gaat om de stippellijn rond 444,3 door de bodem die op 19 juli jongstleden ontstond.

  • Een tweede potentiŽle doel dat we kunnen gebruiken indien de AEX morgen verder daalt is het 38,2% niveau rond 442,5.

AEX daggrafiek BB 280716

  • Daalt de marktindex morgen verder dan kan de middellijn in de daggrafiek met Bollinger Bands als potentiŽle steunlijn fungeren. Daar aangekomen zal ik dus kijken of dat eventueel tot de vorming van een bodem leidt. De middellijn is overigens de stijgende stippellijn in de grafiek.   

AEX uurgrafiek 280716

  • De uurgrafiek geeft me aanleiding om uit te gaan van een vervolg naar beneden. Vanmiddag werd namelijk een hoofd en schouders patroon afgemaakt in deze grafiek. De stippellijn rond 448,9 is de neklijn van de formatie en het koersdoel bedraagt ongeveer 441. De mogelijke doelen 444,3 en 442,5 uit de daggrafiek zijn dus zo gek nog niet. Ik richt me morgen eerst op 444,3, op voorwaarde uiteraard dat de AEX verder daalt.

AEX kwartiergrafiek 280716

  • In de kwartiergrafiek werd tijdens wat strijd rond de neklijn 448,9 de stijgende wig g-g' gevormd. De markt ging vanmiddag dus zelf uit van een voortzetting naar beneden, want een stijgende wig staat te boek als een voortzettingspatroon.
  • Mocht het echter van een stijging komen boven de wig, dus boven lijn g', dan houdt dat een herstelpoging in. Dit zou het hoofd en schouders patroon in de uurgrafiek ongeldig maken. Het wordt in dat geval zaak te bepalen waar eventueel weerstand gevonden kan worden, iets dat ik dan doe in mijn updates.

Resumerend: 

Onze beursgraadmeter is vandaag 1,14% lager gesloten. Het slot lag precies op het 23,6% Fibonacci niveau in de daggrafiek. Dit wil zeggen dat een kleine kans op bodemvorming aanwezig is. De daggrafiek geeft ons tevens doelen die we kunnen gebruiken indien de AEX morgen verder daalt. Het gaat om de stippellijn door de bodem van 19 juli jongstleden rond 444,3 of het 38,2% Fibonacci niveau rond 442,5. Onze aandelenmarkt gaat gezien de stijgende wig g-g' die in de kwartiergrafiek werd gevormd vooralsnog uit van een vervolg naar beneden. Zou de beursgraadmeter toch steun vinden bij het 23,6% Fibonacci niveau uit de daggrafiek en stijgen boven de wig dan betekent dat een herstelpoging. Het hoofd en schouders patroon in de uurgrafiek zou daardoor ongeldig worden, in dat geval leest u in mijn updates waar eventueel weerstand kan liggen. 

En dan nog dit...

Een interessante candle in de daggrafiek van onze AMX index, dat is waar ik het vanavond in deze rubriek kort over wil hebben.

  • De candle die vandaag tot stand kwam in de AMX index is zowel een inverted hammer als een engulfing bearish line. Het gaat in beide gevallen om een potentieel toppatroon, dat vanzelfsprekend morgen nog bevestigd dient te worden. Het wordt in dit verband interessant om te zien of de stijgende lijn j eventueel nog een rol gaat spelen. Die lijn kan immers nog voor steun zorgen en deze index wellicht toch weer naar boven sturen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 28 jul 2016, 19.11u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 jul 09.15u: Opening met een gap naar beneden

28 jul 10.00u: Indrukwekkend herstel na slechte start

28 jul 11.00u: Korte termijn top bij weerstand 453,3

Arcadis: Gevaarlijke positie met potentieel H&S patroon

28 jul 12.00u: Beursindex na de hammer toch gedaald

28 jul 14.00u: AEX is vlak boven belangrijke niveaus

28 jul 15.00u: Stijgende wig gevormd in kwartiergrafiek

Altice: Nog steeds in driehoek, maar dan in een grotere

28 jul 16.00u: AEX index staat bij een cruciaal niveau

28 jul 17.00u: Strijd, poging om daling af te wenden

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven