ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 080816

  • Hoewel het slot van vandaag 0,2% boven dat van afgelopen vrijdag lag is het nog steeds onzeker of de markt kans zal zien een voortzetting naar boven te bewerkstelligen. Het slot van de dag lag namelijk onder het 61,8% Fibonacci niveau in de grafiek en dat houdt in dat er nog steeds een kans is op topvorming. We zullen moeten afwachten of de markt morgen eventueel alsnog een poging doet om het van een doorbraak naar boven te laten komen, tegelijkertijd rekening houdend met de mogelijkheid dat de candle van vandaag het hoogste punt van de koersontwikkeling blijft.

  • Het hoogste punt van de dag lag rond 450,3.Wordt dat niveau doorbroken dan gaat de beursgraadmeter naar de top van vorige week maandag rond 451,7 of naar de stippellijn rond 453,3. Dit zijn allebei potentiŽle weerstandsniveaus.

AEX daggrafiek BB 080816

  • Uit de daggrafiek met Bollinger Bands is vandaag geen conclusie te trekken. De AEX index staat een fractie boven de middellijn en zou in theorie dus verder kunnen oplopen naar de bovenste lijn van deze indicator. Dat is wat erover gezegd kan worden.

AEX uurgrafiek 080816

  • In de uurgrafiek ziet u dat de stijgende trend intact is gebleven, de AEX handhaafde zich namelijk boven lijn l. Morgen volg ik om te beginnen of dit zo blijft. Zolang de graadmeter boven deze trendlijn staat is de kans op een voortzetting naar boven groot.

AEX kwartiergrafiek 080816

  • Behalve lijn l is morgen ook de stippellijn rond 448 voor mij van belang. Zou de marktgraadmeter namelijk onder die stippellijn komen dan zou dat de afronding van een toppatroon met koersdoel 445,7 betekenen.

Resumerend: 

Hoewel de Amsterdamse beurs vandaag een kleine winst realiseerde bleef het 61,8% niveau in de daggrafiek intact als potentiŽle barriŤre. Dit houdt in dat we eventueel een top zouden kunnen krijgen. Ik let in dit verband op de koersontwikkeling ten opzichte van lijn l en de stippellijn rond 448 in de kwartiergrafiek. Een eventuele daling onder de stippellijn zou de afronding van een toppatroon met koersdoel 445,7 veroorzaken. Het hoogste punt van vandaag was 450,3. Wordt dat doorbroken, zonder een daaropvolgende terugkeer onder het 61,8% niveau 449,7, dan volgt een stijging naar 451,7 of 453,3. Het gaat om twee potentiŽle hindernissen, grenzen dus waar net als bij het 61,8% niveau een top zou kunnen ontstaan. 

En dan nog dit...

De afronding van een voortzettingspatroon in de Japanse Nikkei index, dat is waar ik het vanavond naast de AEX over wil hebben.

  • Het patroon dat is afgemaakt is een groot uitgevallen vlag. Het koersdoel ervan ligt iets boven de apriltop die u rond 17.600 ziet, laten we de komende tijd dus gaan kijken of die top bereikt en eventueel doorbroken wordt. Voor alle zekerheid vermeld ik nog dat een daling onder de bodem rond 15.920, mocht die zich voordoen, de vlag ongeldig zou maken en het beeld zou veranderen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 8 aug 2016, 18.58u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 aug 09.15u: Direct een stijgingspoging in Amsterdam

8 aug 10.00u: Top van afgelopen vrijdag is uitgenomen

8 aug 11.00u: Niet veel overtuiging in handelen markt

8 aug 12.00u: PotentiŽle top gevormd in uurgrafiek

8 aug 14.00u: Zijwaartse beweging de afgelopen uren

8 aug 15.00u: AEX heeft een lichte neiging om te dalen

Fugro: Dalend sinds mislukte doorbraakpoging bij Ä 19

8 aug 16.00u: Met nauwelijks zichtbare stapjes lager

Philips: Stijging nodig om vorming toppatroon af te wenden

8 aug 17.00u: Terug bij het slot van afgelopen vrijdag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven